Over ons

10 oktober 2022

Wat is structuurverf?  

De naam zegt het al, structuurverf is verf met een structuur. Verf krijgt structuur doordat er een combinatie gemaakt wordt van korrels en latexverf. Deze korrels zijn vaak zandkorrels. Bij de aanschaf van een structuurverf heb je zelf de keuze wat voor type korrel je door de verf heen wilt. Daarnaast kun je zelf nog extra structuur op de muur creëren, hoe je dit doet, vertel ik je in deze blog! 

Voordelen van structuurverf? 

Voordat we uit gaan leggen hoe je zelf meer structuur op een muur kunt creëren gaan we eerst dieper in op structuurverf zelf. Want waarom wordt er veel gekozen voor deze variant? En wat maakt structuurverf zo mooi? Met deze verfsoort kun je muren een prachtige uitstraling en eigen karakter geven. Vele interieurontwerpers maken gebruikt van deze prachtige verf. Met de textuur kunnen verschillende effecten gecreëerd worden. Zo zijn er veel verschillende opties. Naast een prachtige uitstraling zorgt het voor het wegwerken van oneffen. Doordat deze verf een korrelige structuur bevat vallen de oneffenheden namelijk niet meer op. WIN-WIN situatie dus.  

Hoe breng je structuurverf aan? 

Het aanbrengen van een structuurverf werkt net even anders als van gewone verf. Ik leg je in detail uit hoe je dit het beste kunt aanpakken! 

Stap 1 Begin met schoonmaken 

Allereerst is het belangrijk dat je de ondergrond goed schoonmaakt. Zo kun je de oude verflaag licht verwijderen. Maak hiervoor gebruik van een verfreiniger. Zo wordt de ondergrond goed schoon en vetvrij.   

Stap 2 Het afplakken met schilderstape 

Vervolgens kun je de randen op de vloer, rondom stopcontacten en het plafond afplakken met schilderstape. Het plafond mee verven is niet het plan, toch? Voor het beschermen van de vloer kun je ook gebruik maken van een afdekzijl, indien nodig kun je dit ook over de meubels leggen. Je wilt natuurlijk geen spetters op je bank. 

Stap 3 Voorstrijken 

Het kan voorkomen dat jouw muur een sterk zuigende werking heeft. In dit geval moet de muur eerst met voorstrijk behandeld worden. Vaak is dit het geval bij nieuwbouwhuizen. Om te kijken of dit bij jou het geval is kun je het volgende doen: Dep enkele keren met een vochtige spons op de muur. Wordt het water opgenomen in de muur en ontstaat er een donkere vlek? Gebruik dan voor het verven voorstrijkmiddel. Wanneer dit niet het geval is kun jij deze stap overslaan! 

Ga je jouw muur eerst met voorstrijk behandelen? Wees er dan zeker van dat de muur goed droog is voordat je begint met het verven.  

Stap 4 Het verven kan beginnen!   

Je bent nu helemaal klaar voor het aanbrengen van de structuurverf. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van een vachtroller of van een blokkwast. Voor het verdelen van de verf kun je een verdeelrooster gebruiken. Met behulp van een verdeelrooster krijg je precies de juiste hoeveelheid verf op je kwast. Verf vervolgens van boven naar beneden. 

Stap 5 Structuurverfroller 

Wil je extra structuur op de muur creëren? Kies er dan voor om een structuurverfroller te gebruiken. 10 minuten nadat je de muur geverfd hebt, kun je met de structuurverfroller zonder verf nogmaals over de muur heen. 

Tip: Probeer ook eens wat andere bewegingen zoals rondjes draaien met de roller. Test dit eerst op een klein stukje muur en wie weet creëer jij zo een prachtige structuur! 

Waar kan ik structuurverf bestellen?  

Heb je alles al in huis of ben je nog op zoek naar structuurverf? Bij Verfcompleet.nl kun je terecht voor structuurverf en alle schildersbenodigdheden! Vergeet je geen schilders tape en afdekfolie? Welke soort structuurverf je het beste kunt kiezen is o.a. afhankelijk van de ruimte waar je dit aan wilt gaan brengen. Het is geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Daarnaast kun je het zowel op muren als plafonds aanbrengen. Wil je verf voor buiten of een natte ruimte? Dan is het van belang dat deze vochtafstotend is. Meer informatie of advies? Onze verfspecialisten staan graag voor je klaar. Ook verwijzen we je graag naar onze andere blogs.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM