Over ons

7 april 2021

Alles over afplaktape 

Tijdens het schilderen voorkomen je dat er verf op ongewenste plekken terechtkomt door afplaktape te gebruiken. Afplaktape wordt voornamelijk gebruikt voor het afplakken van randen en hoeken en om die reden is het bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wat de meeste mensen niet weten, is dat er voor iedere klus een geschikte tapesoort is. Verschillende vormen en ondergronden spelen hierin een rol. Ben jij van plan om afplaktape te gaan gebruiken bij het schilderen en ben je benieuwd welk tape jij het best kunt gebruiken? Je leest het in deze blog! 

Schilderstape 

Schilderstape is de bekendste variant afplaktape. De tape is gemakkelijk af te scheuren en beschrijfbaar dankzij de papieren drager. Het is een goede basis voor bijvoorbeeld het afplakken van je raam. Behalve voor het afplakken van ramen kun je de tape ook goed gebruiken voor het afplakken van je vloer. Schilderstape geeft een goede bescherming en heeft een goede hechting. Nog een voordeel van schilderstape? Deze is gemakkelijk weer te verwijderen en dat scheelt enorm bij schilderwerk. 

Tape speciaal voor de scherpste randen 

Bij schilderen wil je natuurlijk een strak resultaat. Voor het verven van de scherpste randen is er een speciale afplaktape die je hiervoor inzet. Deze tapevariant heeft een goudgele kleur die erg lijkt op een dunnere variant van de schilderstape. Deze tape is gemaakt van rijstpapier, waardoor je veel scherpere lijnen creëert. Het helpt je om een professioneel eindresultaat te bereiken. Zo zorgt de 3M Scotch 244 Afplaktape Geel/Gold  voor een zeer scherpe aflijning en het is ook nog eens geschikt voor diverse ondergronden. 

Afplaktape voor verschillende ondergronden 

Het je een ruwe ondergrond, dan zijn er verschillende tapesoorten die hiervoor geschikt zijn. Deze tapesoorten beschikken over een sterkere lijmsoort die extra goed hecht op ruwe ondergronden. Naast tape voor ruwe ondergronden kun je ook kiezen voor een uv-bestendige tape. Deze is speciaal voor het schilderwerk aan ramen en kozijnen. Deze variant is handig voor gebruik buitenshuis, dankzij de vochtbestendige werking. 

Voor het verven van kwetsbare ondergronden, zoals behang, is er de zogeheten paarse tape. Deze tapesoort is speciaal voor kwetsbare ondergronden en zorgt ondanks de geringe kleefkracht voor een goede strakke lijn. 

Afplaktape aanbrengen en verwijderen 

Voor het aanbrengen van de tape is het belangrijk dat je de tape strak houdt en een goede rechte lijn aanhoudt. Door de tape zorgvuldig te plakken, creëer je strak schilderwerk. Ben je klaar met schilderen? Dan is het tijd om de tape te verwijderen. Dit kun je het beste doen wanneer de verf nog nat is. Zo voorkom je dat jouw zorgvuldig aangebracht verf meekomt met de tape. In een hoek van 30-45 graden trek je de afplaktape voorzichtig los, zonder je schilderwerk te beschadigen. 

Tijd om af te plakken! 

Enthousiast geworden en op zoek naar afplaktape voor de schilderklus die jij voor je rekening neemt? Bekijk ons aanbod aan schilderstape en kies de geschikte tape voor jouw schilderklus. Succes met plakken! Vergeet je geen afdekfolie te gebruiken bij het schilderen van de muren?  

Reacties

Lees de reacties op Alles over afplaktape

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM