Over ons

7 april 2021
Verfcompleet.nl

Alles over afplaktape

Tijdens het schilderen wil je natuurlijk voorkomen dat er verf op ongewenste plekken terechtkomt. Voornamelijk wordt afplaktape gebruikt voor het afplakken van randen en hoeken. Afplaktape is er dan ook in verschillende soorten en maten. Wat de meeste mensen niet weten is dat er voor iedere klus een geschikte tapesoort is. Verschillende vormen en ondergronden spelen hierin een rol. Ben jij van plan om afplaktape te gaan gebruiken bij het schilderen en ben je benieuwd welk tape jij het best kunt gebruiken? Je leest het in deze blog!

Schilders tape

Schilders tape is de bekendste variant afplaktape. De tape is gemakkelijk af te scheuren en beschrijfbaar dankzij de papieren drager. Het is een goede basis voor bijvoorbeeld het afplakken van je raam. Naast het raam kan je de tape  ook goed gebruiken voor het afplakken van de vloer. Schilders tape geeft goede bescherming en heeft een goede hechting. Nog een voordeel van schilderstape? Deze is gemakkelijk weer te verwijderen!

Tape speciaal voor de scherpste randen

Je wilt natuurlijk zo strak mogelijk schilderen. Voor het verven van de scherpste randen is er een speciale afplaktape. Deze tape variant heeft een geelgoude kleur en lijkt erg op een dunnere variant van de schilders tape. Doordat dit tape is gemaakt van rijstpapier kun je veel scherpere lijnen creëren. Zo creëer je meteen een professioneel eindresultaat. De 3M Scotch 244 Afplaktape Geel/ Gold zorgt bijvoorbeeld voor een zeer scherpe aflijning en is geschikt voor diverse ondergronden.

Afplaktape voor verschillende ondergronden

Ook zijn er verschillende tapesoorten die geschikt zijn voor ruwe ondergronden. Deze tapesoorten beschikken over een sterkere lijmsoort die extra goed hecht op ruwe ondergronden. Naast tape voor ruwe ondergronden kun je ook kiezen voor een UV-bestendige tape. Deze is speciaal voor het schilderwerk aan ramen en kozijnen. Deze variant kun je goed gebruiken buiten dankzij de vochtbestendige werking.

Voor het verven van kwetsbare ondergronden zoals behang is er het zogeheten paarse tape. Deze tapesoort is speciaal voor kwetsbare ondergronden en geeft ondanks de geringe kleefkracht een goede strakke lijn.

Afplaktape aanbrengen en verwijderen

Voor het aanbrengen van de tape dien je het strak te houden en een goede rechte lijn aan te houden. Wanneer je de tape zorgvuldig plakt creëer je strak schilderwerk.

Klaar met schilderen? Dan is het tijd om de tape te verwijderen, dit kun je het beste doen als de verf nog nat is. In een hoek van 30-45 graden kun je het voorzichtig lostrekken.

Tijd om af te plakken!

Op zoek naar afplaktape? Bekijk ons aanbod aan schilderstape en kies de geschikte tape voor jouw schilderklus. Succes met plakken! Vergeet je geen afdekfolie te gebruiken bij het schilderen van de muren..?

Reacties

Lees de reacties op Alles over afplaktape

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM