Over ons

26 oktober 2022

Buiten schilderen 

De buitendeuren en kozijnen schilderen? Een schutting of een dakkapel? Buiten schilderen kan een uitdagende klus zijn. Vooral met het wisselvallige weer in ons land. Maar wat is nu de beste temperatuur? En waar moet je allemaal rekening mee houden? In deze blog leggen we dat graag uit.

Wat is de juiste temperatuur om buiten te schilderen? 

Het klimaat in ons land verandert. Zo zijn de warme dagen steeds warmer. De meest ideale schildertemperatuur ligt tussen de 10 °C en 20 °C, afhankelijk van de soort verf. Wanneer het warmer is zal de verf sneller drogen. Hierdoor is de kans op strepen vele malen groter. Wanneer het daarentegen juist te koud is zal de verf minder snel drogen. Naast temperatuur is zon, wind en luchtvochtigheid bepalend. Qua luchtvochtigheid is het af te raden te schilderen tijdens mist en dauw. Uiteraard is regen al helemaal uit den boze. Mocht er een te harde wind staan kan je het schilderen van de buitenboel ook beter even uitstellen. Door wind kan er snel vervuiling in de verf komen. Denk hierbij aan zand.  

Tips buiten schilderen 

Vooral het voorjaar is een geliefde periode om de buitenboel weer eens flink aan te pakken. Ga je zelf aan de slag met schilderwerk? Let dan goed op wat je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden tijdens het schilderen.

We hebben enkele tips op een rij gezet die je wellicht goed kunt gebruiken!  

1. Een goede voorbereiding is het halve werk 

Voordat het echte schilderwerk kan beginnen is het van belang eerst grondig onderzoek te doen naar de staat van de te verven ondergrond. Is er houtrot aanwezig? Wat zit er nu op de ondergrond? Ga vervolgens aan de slag met schoonmaken, ontvetten en indien nodig schuren. Met deze goede voorbereiding zal het schilderwerk van betere kwaliteit zijn en langer mee gaan.  

2. Grondverf 

Nadat de voorbereidingen zijn getroffen raden wij aan grondverf aan te brengen. Via onze webshop zijn verschillende soorten te bestellen.  

3. Kies de juiste verf 

Het aanbod verf is enorm. Maar welke is nu het beste? En welke vooral geschikt voor buiten? Dat lees je hier!

4. Aflakken  

Nadat de grondverf droog is kan de laklaag of verflaag aangebracht worden. Voor grote vlakken kan een verfroller ingezet worden en voor kleine vlakken een kwast. Afhankelijk van de gekozen verfsoort is er een bepaalde laagdikte aan te raden. Uiteraard kunnen we hier advies over geven.  

Buiten schilderen in de winter 

Toch liever in de winter schilderen? Of geen keus? Kies dan in ieder geval voor een droge dag met weinig wind. Maak daarnaast gebruik van verf dat goed tegen een lagere temperatuur kan. Zo heeft Sikkens sneldrogende verfsoorten die perfect ingezet kunnen worden bij buiten schilderen in de winter.  

Waarom is buitenschilderwerk belangrijk?  

Niet alleen voor de prachtige afwerking maar ook voor optimale bescherming tegen weersinvloeden. De buitenkant van een woning krijgt namelijk veel te verduren. Van hele warme zonnige dagen tot koude dagen met hagel en onweer. Vooral houten kozijnen gaan veel langer mee wanneer deze beschermd zijn met een stevige verflaag.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM