Over ons

16 oktober 2020
Verfcompleet.nl

Waar moet ik op letten als ik buiten ga verven? 

Je hebt besloten om buiten te gaan verven. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het hekwerk of de schutting aan het bladeren is en wel een nieuwe beschermlaag kan gebruiken. De lente komt eraan en je gaat je alvast voorbereiden op de periode die gaat komen. Dan zijn jij en je gezin weer meer buiten en wil je natuurlijk genieten van een prachtige tuin. Daar hoort een ook mooi geverfde schutting of schuurdeur bij. Kun je wel wat tips gebruiken hoe je dit het beste aan kunt pakken en welke middelen daarvoor nodig zijn? Verfcompleet.nl vertelt jou maar al te graag hoe jij een verfklus buiten moet aanpakken! Hiervoor hoef je geen specialist te zijn met enkel de juiste informatie en uitleg kom je al heel ver om jouw verfklus te bewerkstelligen. 

Behoefte aan meer informatie? Lees onze andere blogs over het verven van objecten buiten 

In blogs die wij al eerder hebben geschreven leggen we uit hoe je het beste buiten kunt verven om jouw verfklus succesvol te laten slagen, welke gereedschappen je nodig hebt, welke verf je het beste kunt gebruiken én hebben we daar een handig stappenplan aan toegevoegd. Lees onze blogs over: 

Een schutting behandelen 

Om je hout te beschermen tegen weersinvloeden is het belangrijk om je schutting tijdig te onderhouden, wanneer je dit niet doet, gaat je schutting rotten en vergrijzen. Dus wil je de levensduur van je schutting verlengen en de levendige kleur van jouw schutting behouden? Dan is het dus belangrijk om jouw schutting zo snel mogelijk te behandelen. Een schutting behandelen kun je het beste doen met beits, olie of houtverf op terpentine basis. 

Metaal verven 

Metaal gaat roesten wanneer het voor een langere periode blootgesteld wordt aan verschillende weersomstandigheden. Daarom raden wij altijd aan om metaal dat buiten staat, te beschermen met een hoes. Metalen onderdelen kun je vaak terugvinden in buitentafels, buitenstoelen, lounge set, hekwerken en garagedeuren. Door de roest weg te halen met een staalborstel, goed ontvetten en dan vervolgens behandelen met een primer en tot slot aflakken met een metaalverf zodat jouw metalen object de verschillende weersinvloeden buiten weer kan trotseren. 

Wat is de beste temperatuur om buiten te verven? 

Wanneer kun je het beste buiten beginnen met verven? Wat is de aangenaamste temperatuur om aan jouw project te beginnen? Het belangrijkste voor jouw schilderklus is dat het buiten droog is! Daarnaast is de ideale schilder temperatuur is tussen de 10°C en 25°C, dat betekent dat je in Nederland bijna het hele jaar door kunt schilderen buiten mits het regent natuurlijk. 19°C is de perfecte temperatuur, maar het is vooral belangrijk dat het niet te koud of te warm is. Wanneer het te koud is buiten kan het zijn dat de verf niet snel droogt en is de kans groot de verf slecht hecht. Is het juist te warm, dan kan de verf te snel drogen en kan het zijn dat er scheuren of blaasjes ontstaan. Tip! Bekijk dus vooraf wat voor weer het wordt voordat je aan jouw verfklus begint. 

Heb je na het lezen van deze blog zin om aan jouw project te beginnen? 

Heb je nog vragen? De specialisten van Verfcompleet.nl adviseren je graag. Neem snel een kijkje op de webshop en bekijk ons grote assortiment, wil je jouw verf morgen al binnen hebben? Geen probleem! Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! Heb je nog vragen over deze blog of over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op en laat één van onze specialisten jouw vraag beantwoorden. 

Tip! Als je klaar bent met verven kun je de verf die je over hebt bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten kun je laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken. 

Reacties

Lees de reacties op Waar moet ik op letten als ik buiten ga verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM