Over ons

12 mei 2021
Verfcompleet.nl

Is het mogelijk om in de zon te verven?

De meeste mensen houden ervan om buiten te klussen als de zon schijnt. Maar is het wel verstandig om te gaan verven als de zon schijnt? Je zou zeggen dat de verf alleen maar sneller opdroogt toch? Dit werkt helaas net even anders. Hoe dit werkt leggen we je uit in deze blog!

De ideale temperatuur voor het verven buiten

Wanneer je buiten gaat schilderen is het belangrijk dat je rekening houdt met de buitentemperatuur, luchtvochtigheid en de wind. Wanneer je gaat schilderen als het buiten te koud is, bestaat er een kans dat de verf niet goed opdroogt en niet goed hecht aan het oppervlak. Bij een te hoge temperatuur daarentegen droogt te verf te snel en kunnen er scheuren of blaasjes ontstaan. Temperaturen tussen de 10 en de 25 graden zijn ideaal voor het verven buiten. Wanneer het buiten onder de 10 graden is wordt de droogtijd van de verf vertraagd, onder de 5 graden droogt de verf dan ook helemaal niet meer.

Over het algemeen kun je dus het hele jaar in Nederland buiten verven, tenzij het regent of bij uitzondering boven de 25 graden is. Check voordat je begint met verven even het weer voordat je halverwege moet stoppen door regen of te hoge temperaturen.

Verven in de zon

Verven in de zon is een stuk fijner voor jezelf en het heeft een positieve invloed op de droogtijd van het geverfde oppervlak. Wel kan het verven in de zon wel invloed hebben op de levensduur van jouw geschilderde oppervlak. Wanneer de verf te snel droogt ontstaan er namelijk blaasjes en scheurtjes. Naast dat schilderen in de zon het oppervlak kan aantasten kan het ook zwakke plekken veroorzaken wat na verloop van tijd snel lelijk wordt.

Verven terwijl het waait

Wanneer het buiten waait is het niet ideaal om buiten te verven. Wanneer het hard waait kan zand namelijk gaan plakken op jouw net geschilderde werk. Wanneer je deuren en kozijnen aan het verven bent kan het ook nadelen met zich meebrengen. Deuren en ramen kunnen namelijk snel dichtwaaien in de wind waardoor je schilderwerk vast gaat plakken en een minder mooi resultaat krijgt.

Een voordeel daarentegen van wind is dat de geverfde laag sneller droog wordt. Wanneer je gaat schilderen op een wisselvallige dag kan dit het voordeel geven dat je verfwerk al droog is net voordat het gaat regenen.

De perfecte verf voor buiten schilderen

Voordat je begint met het schilderen buiten is het belangrijk dat je goede verf aanschaft. Voor het verven buiten kun je het best kiezen voor een verfsoort die een lange levensduur heeft en een goede dekking geeft. De verf buiten heeft namelijk een hoop te verduren en moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Wanneer je kiest voor verf met een hoge glansgraad zul je minder vuilaanhechting hebben, dit is voor buiten een groot voordeel aangezien je verfwerk buiten snel vies kan worden.

Bekijk het assortiment van Verfcompleet.nl en bestel de verf voor jouw schilderklus!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM