Over ons

31 maart 2022

Schilderen of verven? Verfcompleet.nl vertelt je het verschil  

We zeggen het allemaal weleens door elkaar, zonder dat we het door hebben. “Ik ga even de kast verven” of “ik ga even de muur schilderen”. Zit er eigenlijk wel verschil tussen de termen verven of schilderen? Alhoewel verven en schilderen al snel als synoniemen vergeleken worden, zit er zeker wel verschil tussen. En die verschillen leggen we je graag uit.  

Wanneer je gaat verven of schilderen is het natuurlijk ook belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste materialen, weet je niet wat je specifiek nodig hebt voor jouw klus? Of welke technieken je het beste kunt gebruiken? Bekijk dan eens onze blogpagina! De onderwerpen zijn oneindig. Verfcompleet.nl is dé specialist op het gebied van verf en we delen graag alle tips en tricks met je!  

Schilderen 

Wanneer je gaat schilderen hebben we het niet over een effen kleur schilderen. Wanneer je echt gaat schilderen dan kun je denken aan een schilderwerk tot in de details, ook worden er specifieke kwasten gebruikt wanneer je gaat schilderen. Als je een object of een oppervlak gaat schilderen dan wordt hier styling in toegepast.  

Verven 

Verven, wanneer je gaat verven dan hebben we het over een oppervlak wat je in principe inkleurt. Bijvoorbeeld een muur, object of een oppervlak. Het aanbrengen van effen oppervlakken noem je dus verven. Wanneer je een oppervlak geverfd hebt, kan het wel zo zijn dat je deze hierna gaat schilderen. Hierbij kun je denken aan een mooi patroon of je gaat bijvoorbeeld je naam op de voordeur schilderen.  

Sausen 

In de volksmond gebruiken we ook nog weleens de term sausen. Wanneer je gaat sausen dan betekent dit dat je de muren en/of de plafonds gaat verven. Ook wel “Morgen komt de schilder langs en dan worden de muren gesausd” 

Wanneer je gaat verven zorg dan voor een goede voorbereiding 

Zorg voor een goede voorbereiding wanneer je aan een verfklus gaat beginnen. Hierbij kun je denken aan: of je de juiste materialen in huis hebt gehaald. Moet het object of oppervlak voor behandeld worden? Bijvoorbeeld met een primer, voorstrijk of is vooraf schuren nodig? Het is belangrijk dat je deze punten naloopt en natuurlijk de voorbereiding gaat toepassen wanneer je aan je verfklus begint. We zullen alvast drie gouden tips aan je meegeven: 

  • Maak gebruik van goede materialen 
  • Verdiep je in het project, wat heb je nodig? Wat zijn de beste technieken? 
  • Oefenen! Want oefening baart kunst 

Verfcompleet.nl is dé aangewezen partner voor jouw verf en/of schilderklus 

Durf je na het lezen van deze blog de termen niet meer door elkaar te halen? Daar is helemaal niets ergs aan, we doen het tenslotte zelf ook. Want hoe zit het anders als je een schilder inhuurt, maar hij komt bij jou de muren bij je verven/sausen. We moeten de termen dus ook wel een beetje met een korreltje zou nemen. 

Heb je een verf- of een schilderklus? Als doe-het-zelver vind je op onze blogpagina alle informatie die je nodig hebt. Heb je liever behoefte aan wat persoonlijker advies? Al gaat het om verschillende verftechnieken of over onze producten? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, we helpen je graag! Wanneer je jouw verfartikelen voor 16:00 uur bestelt, dan heb je jouw producten morgen al in huis! Verfcompleet.nl is dé verfspecialist en met trots Sikkens dealer.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM