Over ons

14 april 2021

Verftechnieken

Meestal wordt er gedacht dat alleen schilders gebruikmaken van diverse verftechnieken. Niets is minder waar, ook jij kunt diverse verftechnieken inzetten voor het behalen van een optimaal resultaat. Zo zijn er speciale verftechnieken voor op de muur en er zijn meer mogelijkheden dan dat jij denkt. Daarnaast ben je bij Verfcompleet.nl op het juiste adres voor alle benodigdheden tijdens jouw verfklus!

Nieuwe en oude verftechnieken

Er zijn tegenwoordig een aantal nieuwe verftechnieken erg populair. Zo is het laatste jaar het gebruiken van muursjablonen een echte trend. Een sjabloon naar keuze kun je op de muur plakken en vervolgens hier overheen of omheen schilderen, vervolgens geeft dit een mooi resultaat. De mogelijkheden van deze sjablonen zijn eindeloos, van bloemen tot verschillende printjes voor op de muur.

Cirkels op de muur: de trend van het moment!

Een andere populaire trend is om cirkels op de muur te schilderen, vooral voor slaapkamers is dit een populaire optie. Je hoeft dan ook geen professional te zijn om een cirkel te schilderen. Aan de hand van een touwtje met een potlood maak je een cirkel op de muur. Eerst maak je een lus aan het uiteinde van het touw, en vervolgens bepaal je het midden van de cirkel en houd je het touw goed vast. Plaats het potlood in de lus, trek het touw goed strak en teken de cirkel op de muur. Ook kun je gebruikmaken van deksels of borden voor een kleinere cirkel.

Een andere eenvoudige techniek is de sponstechniek. Bij de sponstechniek zorg je voor een steenachtige look. Bij de sponstechniek maak je een spons nat en knijp je deze vervolgens goed uit. Doop de spons vervolgens in de verf en dep deze op het te schilderen oppervlak. Doe dit daarna ook met een iets donkerdere verf, wanneer de lichte verf nog nat is.

Creëer een ombre effect!ombre-muur-verfcompleet

Ook kun je een prachtig ombre effect creëren met behulp van een spons. Start met het bepalen waar de kleuren elkaar moeten raken. Begin vanaf boven en schilder alle losse gedeeltes met een verfroller. Daarna kun je de kleuren die elkaar raken mengen in een verfbakje. Pak vervolgen de natte spons en doop voorzichtig in de verf. Breng de gemengde kleur subtiel aan op de muur en voilà! Je hebt een mooie overgang gecreëerd tussen de kleuren.

Tip! Met de sponstechniek kun je ook een gezellig wolkenpatroon creëren, ideaal voor op de kinderkamer!

Zet jij de verftechnieken in voor jouw verfklus?

Je hebt wat inspiratie op kunnen doen in deze blog en wij hopen dat dit jou geholpen heeft bij het maken van een keuze! Heb je vragen over welke verf je het beste kunt gebruiken? Onze klantenservice adviseert je graag over het maken van de beste keuze!

Veel plezier met het verven met deze technieken!

Reacties

Lees de reacties op Verschillende verftechnieken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM