Over ons

16 juni 2021

Kan ik de betonnen muur verven?

Tijd om de betonnen muur een nieuw look te geven? Kies er dan voor om je betonnen muur te verven! Binnen het assortiment van Verfcompleet.nl kun je verf in iedere gewenste kleur laten mengen. Zo vind je altijd een kleur die past bij jouw huis.

Het verven van een kale betonnen muur

Het verven van een kale betonnen muur is ideaal, dan hoeft er namelijk geen oude verflaag verwijderd te worden. Wel dien je verf te bestellen die geschikt is voor een betonnen ondergrond. Je kunt bij de verfsoorten altijd nagaan voor over welke ondergronden deze geschikt zijn. Bij een zuigende kale betonnen muur raad ik je aan om eerst gebruik te maken van voorstrijkmiddel. Dit is de beste manier om te voorkomen dat je mooie nieuwe verflaag in het beton wordt gezogen.

Het verven van een betonnen muur binnen

Bij het verven van een betonnen muur binnen raad ik je aan om gebruik te maken van een muurverf voor binnen. Let bij het uitkiezen van een geschikte verf ook op de glansgraad, zo voorkom je dat de verf uiteindelijk niet naar wens is. Bij het verven van een betonnen muur begint het met een goede voorbereiding. Maak eerst gebruik van ontvetter om de muur te reinigen. Dek vervolgens alle delen die niet geverfd moeten worden af met tape en afdekzijl. Verf vervolgens eerst alle randen van de muren, zo voorkom je dat je per ongeluk wanden of het plafond meeverft die niet geverfd moeten worden.

Een betonnen muur buiten verven

Net zoals de muren binnen, kan het ook voorkomen dat de muren buiten toe zijn aan een nieuw kleurtje. Naast dat dit zorgt voor een mooie uitstraling, geeft dit ook weer een goede bescherming aan de muren. De verflaag buiten op de muren dient tenslotte wel bestand te zijn tegen hevige regen en de felle zon. Daarom is het belangrijk dat je een kwalitatieve verf koopt die hier tegen bestand is. Zit er al een verflaag op de muur die afbladdert? Dan kun je er het beste voor kiezen om deze oude verflaag eerst te verwijderen voordat je een nieuwe verflaag aanbrengt. Zitten er kleine gaatjes in de muur? Vul deze dan eerst op met een muurvuller. Ook bij het verven van de betonnen muur buiten raad ik je aan om deze eerst te reinigen met een ontvetter.

Bij het verven van de betonnen muur is het aan te raden om rekening te houden met het weer. Je wilt tenslotte niet dat je net geverfde muur wordt verpest door regen of te hoge temperaturen. Ook bij het verven buiten kun je het beste gebruikmaken van een afdekzijl. Zo voorkom je verfdruppels op de grond.

Wit of toch een andere kleur?

De meest populaire kleur voor het verven van de betonnen muren buiten het huis is wit. Wit staat tenslotte goed bij iedere woning en geeft een frisse uitstraling. De tint wit die je kiest kan een grote invloed hebben op de uitstraling van je huis. Valt er veel licht op je huis? Dan raad ik je aan om een warmere tint wit te kiezen. Wanneer je weinig tot geen zonlicht op de muren van je woning hebt is het mooier om te kiezen voor een zuivere tint wit.

Naast dat wit de populairste kleur is voor het verven van betonnen muren binnen en buitenshuis, heeft u bij Verfcompleet.nl een ruime keuze uit alle kleuren verf. Deze kunnen voor u op kleur gemengd worden, zo is er voor iedereen een passende verftint!

Het antwoord op de vraag

Het antwoord op de vraag: kan ik een betonnen muur verven? Is dus beslist een ja! Voor het verven van een betonnen muur hoef je geen professional te zijn. Dus bestel nu je verf en andere benodigdheden in de webshop van Verfcompleet.nl en geef jouw huis een frisse look!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM