Ga terug

Productomschrijving

Sikkens Urethaankit

De Sikkens Urethaan Kit is een elastische beglazings- en afdichtingskit op basis van polyurethaan. De Sikkens Urethaan kit is zowel binnen als buiten toepasbaar. Deze kit wordt onder andere toegepast als elastische beglazingskit voor enkel en isolerend glas in houten, metalen en kunststof kozijnen bij zowel nieuwbouw als renovatie. Ook is de kit toepasbaar voor het afdichten van houtverbindingen en aansluitvoegen tussen houten en steenachtige bouwdelen.

Waarmee kan de Sikkens Urethaankit worden aangebracht?

De Sikkens Urethaankit kan zowel met een handkitspuit als met een persluchtspuit worden verwerkt. U dient de kit altijd afwaterend aan te brengen en nat af te messen met een niet-citroenhoudende zeepoplossing.

De verwerkingscondities van de Sikkens Urethaankit

De Sikkens Urethaankit kan prima worden gebruikt buiten en ook bij lage temperaturen. De verwerkingstemperatuur van de Sikkens Urethaankit is 5°C tot 35°C. Dit betekent dat u op koude winterdagen ook prima aan de slag kunt gaan met de Sikkens Urethaankit!

Temperatuur- en weersbestandheid va de Sikkens Urethaankit

De Sikkens Urethaan kit is bestand tegen zowat alle weersomstandigheden en houdt ook goed bij extreem lage of juist extreem hoge temperaturen. De Sikkens Urethaankit is bestand tegen temperaturen van -40°C tot +80°C!

Overschilderbaarheid van de Sikkens Urethaankit

De Sikkens Urethaan kit dient na doorharding overgeschilderd te worden met alkydharsverven of met watergedragen verven (Alle Rubbol- en Cetol producten). Het verdient aanbeveling om in twijfelgevallen vooraf een proef te nemen of te informeren bij Sikkens Bouwverven.

Technische informatie

Sikkens Urethaan Kit is een elastische beglazings- en afdichtingskit op basis van polyurethaan. Binnen en buiten toepasbaar.Sikkens Urethaankit wordt toegepast als elastische beglazingskit voor enkel en isolerend glas in houten, metalen en kunststof kozijnen, zowel in nieuwbouw als bij renovatie. Daarnaast is de kit toepasbaar voor het afdichten van houtverbindingen en aansluitvoegen tussen houten en steenachtige bouwdelen.

Belangrijkste eigenschappen

 • Nagenoeg universeel overschilderbaar
 • Overschilderbaar met alle Rubbol- en Cetol-producten
 • Blijvend elastisch
 • Voldoet aan ISO 11600
 • Groot hechtend vermogen
 • Goed bestand tegen mechanische invloeden en diverse chemicaliën
 • Eén-component; direct voor gebruik gereed
 • Zeer goede UV-bestendigheid
 • Uitstekende duurzaamheid

Inhoud290 mlKleurWit

Toepassing

ToepassingSikkens Urethaankit wordt toegepast als elastische beglazingskit voor enkel en isolerend glas in houten, metalen en kunststof kozijnen, zowel in nieuwbouw als bij renovatie. Daarnaast is de kit toepasbaar voor het
afdichten van houtverbindingen en aansluitvoegen tussen houten en
steenachtige bouwdelen.

 

Verwerking

VerwerkingsconditiesVerwerkingstemperatuur: 5°C tot 35°C.
Relatieve luchtvochtigheid: 50-85%VerwerkingsmethodenSikkens Urethaankit kan zowel met een handkitspuit als met een persluchtspuit worden verwerkt. De kit altijd afwaterend aanbrengen en nat afmessen met een niet-citroenhoudende zeepoplossing.

 

Technische eigenschappen

DichtheidCa. 1,15 kg/dm3HuidvormingAfhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid ca. 2,5 uurDoorhardingstijdCirca 2 mm/24 h (23ºC, 50% RLV).Toelaatbare vervormingDe maximale duurzaam toelaatbare vervorming bedraagt 25%.Terugverend vermogen> 70% (EN 27389).Hardheid20-25° Shore A.KrimpMax. 7%. (DIN 52451).Mechanische bestandheidGoedChemicaliënvastheidGoed bestand tegen water,diverse chemicaliën en oplosmiddelen.
Niet bestand tegen chloor.TemperatuurbestandheidBestand tegen temperaturen van -40°C tot +80°C.UitzakkenKit zakt niet.VuilaanhechtingNihil.OverschilderbaarheidDe kit dient na doorharding overgeschilderd te worden met alkydharsverven of met watergedragen verven (alle Rubbol- en Cetol-producten). Het verdient aanbeveling om in twijfelgevallen vooraf een proef te nemen of te informeren bij Sikkens Bouwverven.

 

Sikkens Urethaankit

0
reviews

Sikkens Urethaankit is een elastische beglazings- en afdichtingskit op basis van polyurethaan. Buiten en binnen toepasbaar.

Adviesprijs: € 20,49

12,80 In stock

€ bespaar tot 37,53%

Reviews

Sikkens - sikkens-urethaankit-verfcompleet.nl
0 reviews
Nog geen reviews

Laatst bekeken

Vorige producten

Sikkens Urethaankit

0
reviews

Sikkens Urethaankit is een elastische beglazings- en afdichtingskit op basis van polyurethaan. Buiten en binnen toepasbaar.

 • spec1: Blijvend elastisch
 • spec 2: Uitstekende duurzaamheid
 • spec 3: Overschilderbaar
Advies prijs € 20,49 bespaar tot 37,53%
€ 12,80

Hermadix Deuren & Kozijnenlak Extra Grijsbeige Zijdeglans

0
reviews

Deuren en Kozijnenlak eXtra is ontwikkeld voor binnentoepassing op deuren en kozijnen. Geschikt voor alle houten deuren en kozijnen.

 • spec1: Goede dekking
 • spec 2: Slijt- en stootvast
 • spec 3: Sneldrogend, geurarm, waterafstotend, niet vergelend
Advies prijs € 32,52 bespaar tot 9,99%
€ 29,27

Erismann Overschilderbaar Structuurvlies Spack 25x1MTR

0
reviews

Erismann Structuurvlies Spack 25x1MTR is overschilderbaar vliesbehang met een fijne spachtel / spackstructuur.

 • spec1: Overschilderbaar
 • spec 2: Naadloos
 • spec 3: Eenvoudig te verwerken
Advies prijs € 66,50 bespaar tot 24,89%
€ 49,95
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM