Ga terug

Productomschrijving

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF voor een verfklus binnen 

Bent u op zoek naar een hoogwaardige verf van Sikkens voor een verfklus in huis? Overweeg dan een de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Dit is een watergedragen muurverf voor gebruik binnen. Kenmerkend voor deze verf dat hij vrij is van oplosmiddelen, maar ook schrobvast en extreem mat is. Deze muurverf leent zich goed voor uw verfklus, als u een perfect glad uiterlijk wilt bereiken op uw muren of plafonds. 

Goede hechting met Sikkens Alphacryl Pure Mat SF 

Deze muurverf heeft een goede hechting en dan met name op onbehandelde ondergronden. Deze verf is bij Verfcompleet.nl verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Van standaard wit tot RAL9001. Kies voor de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF om uw wanden en plafonds strak af te werken en bestel direct de benodigdheden mee.  

Let op! Deze muurverf is uitsluitend geschikt voor gebruik binnen. 

Goede verf voor ruimtes met strijklicht 

De naam zegt het eigenlijk al, deze muurverf heeft een extreem matte uitstraling en is perfect geschikt voor ruimtes die veel strijklicht hebben. Strijklicht wordt ook wel vallicht of vals licht genoemd en het kan ervoor zorgen dat schilderwerk oplicht. Met strijklicht worden oneffenheden die normaal niet te zien zijn, juist vergroot. De kleurechtheid van deze muurverf blijft intact, zo maakt het niet uit welke kleur u kiest. Wat er ook gebeurt met de muur, de kleur van de verf blijft altijd in goede staat!  

Hoe moet ik Sikkens Alphacryl Pure Mat SF aanbrengen? 

Het aanbrengen van deze muurverf is mogelijk met een roller of met een kwast. De hoogwaardige verfkwaliteit vraagt om het gebruik van kwalitatieve verfrollers of verfkwasten. Na ongeveer een uur is de verf al stofdroog. Mocht u het daarna willen overschilderen, dan kan dat in principe na 6 uur.. De ideale temperatuur om met de verf aan de slag te gaan is tussen de 5-30 graden. Ontstaat er per ongeluk een vlek op uw zorgvuldig geschilderde muur, dan is dat met deze verf geen enkel probleem. Vallend onder schrobklasse 1 is het veelvuldig schoonmaken met deze verf gewoon mogelijk. 

Leuk weetje: deze muurverf voor binnen is ook gebruikt op de wanden van het Rijksmuseum! 

De voordelen van Sikkens Alphacryl Pure Mat 

Maakt u gebruik van deze verf, dan kunt u rekenen op een verfsoort die makkelijk te verwerken is en zorgt voor een mooi glad resultaat. De verf glanst niet en is makkelijk te reinigen. Het resultaat van uw inspanningen is een zeer matte look. 

Rendement 

8-12 m2 per liter 

Gladde muren en plafonds met Alphacryl Pure Mat SF van Sikkens 

De Sikkens Alphacryl Pure Mat geeft een goede matte uitstraling. De meeste muurverf is mat, maar de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is in verhouding een stuk matter. Het grote voordeel hiervan is dat deze verf nooit zal opglanzen. Ook is de muurverf ideaal voor in ruimtes waar strijklicht invalt. Zo kunt u optimaal gebruikmaken van het licht dat binnenkomt, wat ervoor zorgt dat de ruimte groter lijkt. 

Informatie over het verven in huis 

Als Online Sikkens specialist voorzien wij onze klanten niet alleen van verf en benodigdheden. We vinden het belangrijk dat onze klanten goed beslagen ten ijs komen. Met regelmaat plaatsen wij een nieuw blog met daarin uiteenlopende informatie over schilderen, het gebruik van vulmiddel en alles wat voor u van waarde kan zijn bij het verven van uw materialen. Hoe u met Sikkens Alphacryl Pure Mat SF het beste resultaat bereikt, heeft u hierboven kunnen lezen. Mocht u ondanks dat toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.  

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF online kopen 

Besluit u de matte verf van Sikkens bij Verfcompleet.nl te kopen, dan is bestellen heel eenvoudig. Vink eenvoudig aan hoeveel liter u nodig heeft en plaats het in uw winkelmandje, samen met uw kwasten, rollers of schuurpapier. Heeft u de materialen al op korte termijn nodig, dan vragen wij u de bestelling voor 16.00 uur aan ons door te geven. U heeft uw gehele bestelling de volgende dag al in huis. Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verfcompleet en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van verf. Wie weet is uw favoriete verf van Sikkens binnenkort in de aanbieding!  

Technische informatie

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een blijvend prachtige binnenmuurverf. Perfecte vloei en schrobvast zonder opglanzen.

De combinatie van het bindmiddel met de lange open tijd zorg voor een perfecte vloei. Dit leidt tot een streeploos en glad eindresultaat.

Belangrijkste eigenschappen

  • Extreem mat uiterlijk
  • Isolerend vermogen
  • Niet opglanzend na reinigen
  • Zeer schrobvast (Klasse 1 volgens DIN EN 13300)
  • Decontamineerbaar
  • Oplosmiddelvrij

Rendement 

8-12 m2 per liter 

 

Toepassing

ToepassingHet behandelen van alle ondergronden binnen als schuurwerk,
pleisterwerk, metselwerk, oude intacte verflagen, beton en
Meesterhand-glasweefselsystemen. De verf is uitermate geschikt
voor ruimten met invallend strijklicht. Alphacryl Pure Mat SF is
spanningsarm en isolerend, de verf is bijzonder geschikt om te
gebruiken bij renovaties. Zeer goed reinigbaar en hierdoor uitermate
geschikt in ruimten waar hygiëne gewenst is.

 

Verwerking

VerwerkingsconditiesVerwerkingstemperatuur: minimaal 5°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.ApplicatieKwast, roller en airless spuit.Theoretisch rendement8-12 m2/liter per laag op een gladde ondergrond. Het rendement is afhankelijk van de applicatiemethode en de ruwheid, structuur en porositeit van de ondergrond. Praktisch verbruik per object te bepalen door een proefvlak.Droging bij 20°C en 65% RVStofdroog na: ca. 1 uur.
Overschilderbaar na: ca. 6 uur.Verdunning/reiniging gereedschapMet waterOverschilderbaarGoed overschilderbaar met dispersieverven.

 

Technische eigenschappen

DichtheidWit: ca. 1,45 kg/dm3GlansgraadExtreem mat.Vaste stofgehalteWit: 62 gew.% = 45 vol.%.SchrobvastheidsklasseBestand tegen schrobben en wassen met water waaraan loogvrije
reinigingsmiddelen zijn toegevoegd. Schrobvast volgens DIN EN13300, klasse 1.DekkrachtZeer hoog.VergelingsweerstandNiet vergelendStructuurGlad.OpglanzenDe bestandheid tegen opglanzen treedt pas op nadat de verf volledig is gedroogd en uitgehard. Dit moment wordt ongeveer 3 weken na applicatie bereikt. Bij beschadigingen binnen deze termijn kan de verflaag in meer of mindere mate gaan opglanzen. Een aantaldonkere kleuren kunnen mogelijk minder bestand zijn tegen bontheiden opglanzen. Bij twijfel wordt aangeraden een proefvlak te zetten.

 

Productspecificaties

MerkSikkens
Binnen of buitenBinnen
GlansgraadMat
BasisWaterbasis
Dekkend of transparantDekkend
OndergrondSteen
Stuckwerk
Plaatmateriaal

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

12
reviews

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een blijvend prachtige supermatte binnenmuurverf. Perfecte vloei en schrobvast zonder opglanzen.

Inhoud

Mengkleur Wijzig mengkleur

Huidige mengkleur
Standaard wit Standaard wit
Huidige kleur
Wijzig mengkleur
Standaard wit

Kleurenkiezer

Meest bestelde kleuren

Standaard wit Standaard wit
RAL 9010 9010
RAL 9016 9016
RAL 9001 9001

Let op! De kleuren op het beeldscherm dienen alleen ter ondersteuning en kunnen afwijken van het echte product.

Adviesprijs:41,99

26,25

€ bespaar tot 37,49%

Reviews

Sikkens - sikkens-alphacryl-pure-mat-sf-verfcompleet.nl
9.2
12 reviews
Wat zeggen anderen over dit product?
Sikkens alphacryl pure mat sf.
Geplaatst op 08-03-2023

Een makkelijk aan te brengen muurverf met goede dekking.

Prima
Geplaatst op 29-07-2022

Top

Mooie verf maar je ziet wel de overlap tussen banen
Geplaatst op 30-05-2021

Goede service van de winkel. De verf, door onszelf uitgezocht is mooi mat maar je ziet waar de banen elkaar overlappen, ook na de 2e keer. Bij de 3e keer wordt het beter.

Gemakkelijk bestelproces, goeie prijs en snelle levering. Topservice!
Geplaatst op 23-04-2021

Ik vind het een top-muurverf! Prettig om mee te werken: spat weinig (i.t.t. goedkopere muurverfen) en hecht goed. Is ook goed afneembaar. Heeft een mooie matte afwerking.

Een blije klant
Geplaatst op 03-04-2021

Snelle levering en ik werd ok gelijk gebeld om door te geven dat ze een dag later zouden leveren omdat ze alleen 2 stuks hadden in plaats van 4. ben blij met de service.

Muurverf
Geplaatst op 14-03-2021

Heb er goeie dingen over gehoord heb het nog niet getest verder

Snelle service en direct afhalen...????
Geplaatst op 19-02-2021

Top product

Bezorging duurt erg lang, heb er 5 dagen op moeten wachten
Geplaatst op 30-01-2021

Product is zeek en van goede kwaliteit.

Verfcompleet
Reactie op 30 januari 2021 om 15:29

Bedankt voor uw product review. Helaas zijn er van de week een aantal zendingen nogal vertraagd aangekomen. PostNL kon helaas niet alle verzendingen direct verwerken. Onze excuses hiervoor. Gelukkig bent u wel tevreden over de kwaliteit van het product.

Prachtige kleur
Geplaatst op 28-01-2021

Verf is supersnel geleverd en de kwaliteit en kleur is helemaal top. Ben erg blij met de muur

Goede producten en snelle levering
Geplaatst op 27-01-2021

Goed

top verf
Geplaatst op 18-12-2020

top!

Makkelijk zonder strepen
Geplaatst op 15-11-2020

We hebben de gehele benedenverdieping met deze verf geverfd en dat is erg goed bevallen. Je hebt 2 lagen nodig om het goed dekkend te krijgen, maar het resultaat is erg strak!

Dit heb je ook nodig

Voeg ze gelijk toe aan uw bestelling

Laatst bekeken

Vorige producten

Nog geen producten bekeken

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM