Ga terug

Productomschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss 

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is een zeer duurzame hoogglanslak voor buitengebruik. De Sikkens Rubbol XD High Gloss is al jaren een bekende verf van Sikkens en altijd op voorraad bij Verfcompleet.nl voor een eerlijke prijs. De Sikkens Rubbol XD High Gloss is bij Verfcompleet.nl te mengen in iedere gewenste kleur. De Rubbol XD Gloss heeft een lange levensduur dankzij de unieke bindmiddelcombinatie. Deze hoogglanslak van Sikkens is maar liefst 30% duurzamer dan andere hoogglanslakken. De Sikkens Rubbol XD High Gloss is prettig in gebruik dankzij de uitstekende vloeiing. De zeer hoge en bolle glans van Sikkens Rubbol XD High Gloss zorgt voor een schitterend en duurzaam eindresultaat. 

Over Sikkens  

Sikkens is opgericht door Wiert Willem Sikkens in het jaar 1972 en is daarmee een van de oudste verfmerken. Door Akzo Nobel Coatings wordt de verf van Sikkens op de markt gebracht. De verschillende verfsoorten van Sikkens zijn eersteklas producten. Sikkens staat niet voor niets bekend als een betaalbare favoriet onder de professionele schilders en de doe-het-zelvers. Dankzij de innovatieve ontwikkelingen binnen Sikkens is het uitgegroeid tot een van de bekendste verfmerken over de hele wereld.  

Onder het merk Sikkens zijn verschillende categorieën verf onderverdeeld. De verschillende verfsoorten van Sikkens zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Bestel het gemakkelijk in de webshop van Verfcompleet.nl of kom langs in onze showroom. Verfcompleet.nl is dé specialist op het gebied van diverse verfmerken, maar ook van alle schilderbenodigdheden. Bij ons vindt u een compleet aanbod aan diverse merken en gereedschappen, waar wij u graag meer over vertellen en over adviseren. Kies voor de beste kwaliteit en vraag onze specialisten naar advies voor de beste kwasten, rollers en ander verfgereedschap dat u nodig heeft. 

Sikkens Rubbol XD kleurkeuze 

De verfsoorten van Sikkens zijn in alle standaard RAL kleuren gemakkelijk online te bestellen, denk bijvoorbeeld aan de bekende kleur RAL 9001. Bent u op zoek naar een andere kleur voor uw verfklus? Bekijk dan onze online kleurenwijzer! Deze kleurenwijzers kunnen u goed op weg helpen bij het kopen van de juiste kleur verf!  

Let op! Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. In verband met de beeldscherminstellingen kan de kleur afwijken. Wanneer u een verf besteld die speciaal voor u in de gewenste kleur gemengd wordt is het niet mogelijk deze te retourneren.  

Voordelen Sikkens Rubbol XD 

Naast dat de Sikkens Rubbol XD Gloss een kleur aanbrengt, biedt deze verf ook de nodige bescherming. Verfcompleet.nl levert uitsluitend kwalitatieve verf die gemengd wordt met de door de producent voorgeschreven kleurpasta's. Dit zorgt ervoor dat u kunt u genieten van jarenlange bescherming van de Sikkens verfcollectie. Daarnaast is de Sikkens Rubbol XD erg duurzaam dankzij de uitstekende weervastheid en is fijn in gebruik dankzij de uitstekende vloeiing van de verf.  

Waar wordt Sikkens Rubbol XD High Gloss vooral voor gebruikt? 

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is geschikt voor het aflakken van hout, metaal en verschillende harde kunststoffen en biedt hierbij bescherming tegen UV-stralingen. Dit product is door de extreem lange levensduur geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk. Hierbij is het belangrijk dat er een goede ondergrond aanwezig is. Met de juiste methode en voorbehandeling kan de Sikkens Rubbol XD High Gloss een hoge duurzaamheid bereiken van tien jaar.  

Sikkens Rubbol XD High Gloss online bestellen 

Bij Verfcompleet.nl bestelt u gemakkelijk en snel de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Wanneer u voor 16:00 uur besteld wordt het de volgende dag nog bij u thuisbezorgd. Wij zijn uw Sikkens specialist, zowel bij online Sikkens bestellingen als in de winkel. Wenst u persoonlijk advies over de Sikkens Rubbol XD High Gloss? Dan kunt u langskomen in onze showroom of kunt u contact met ons opnemen. Bij Verfcompleet.nl kunt u profiteren van gratis verzending vanaf €150,-.  

Hoe breng ik de verf aan? 

De Sikkens Rubbol XD High Gloss dient aangebracht te worden met een verfkwast of een verfroller. Bij voorkeur de Anza Titanium kwast, wanneer u kiest voor een roller kunt u het beste kiezen voor een Anza lakviltroller.  

Technische informatie 

Toepassing 

Toepassing Het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, die volgens de voorschriften zijn voorbehandeld. 

De Rubbol XD High Gloss is door de extreem lange levensduur bij uitstek geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk. Een kwalitatief en constructief goede ondergrond is hierbij een vereiste. 

Technische eigenschappen 

 • Dichtheid Wit: ca. 1,15 kg/dm3 
 • Glansgraad Hoogglans, > 80 GU/20° (ISO 2813), 85 GU/60° 
 • Vaste stofgehalte Afhankelijk van de kleur: 75 gew.% = 64 vol.% 
 • Aanbevolen droge laagdikte Droog: 45 micrometer = nat: 70 micrometer. 
 • Vergelingsweerstand Door de samenstelling kan dit product in wit en lichte kleuren bij weinig daglicht vergelen. 
 • Buitenduurzaamheid Zeer goed. De onderhoudscyclus is doorgaans 7-8 jaar. De duurzaamheid wordt in belangrijke mate mede bepaald door de ondergrond, de kwaliteit van de constructie, de beglazing, de toegepaste kleur, het zgn. binnen-buitenschilderwerk e.d. 

Verwerkingsgegevens 

 • Verwerkingscondities De Sikkens Rubbol XD High Gloss is goed toepasbaar bij lage temperaturen, de hoogglanslak is namelijk toepasbaar tussen de 0-30°C met een luchtvochtigheid van maximaal 85%.  
 • Theoretisch rendement14-16 m2/liter (gebaseerd op aanbevolen laagdikte). 
 • Het praktisch rendement is afhankelijk van de applicatiemethode, de 
 • Kwaliteit van de ondergrond en de vorm van het object. 
 • Droging bij 23°C en 65% R.V. 
 • Stofdroog na: 2 uur 
 • Kleefvrij na: 4 uur 
 • Overschilderbaar na: 18 uur 
 • Droging bij 5°C en 85% R.V.Stofdroog na: 4½ uur 
 • Kleefvrij na: 7¼ uur 
 • Overschilderbaar na: 18 uur 
 • Reiniging gereedschap Met terpentine. 
 • Verdunning: Product is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden. 
 • Goed roeren voor gebruik. 

Technische informatie

Toepassing

Toepassing

Het aflakken van hout, metaal en diverse kunststoffen, die volgens de
voorschriften zijn voorbehandeld.
 

Rubbol XD High Gloss is door de extreem lange levensduur bij uitstek geschikt om te worden toegepast in onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk. Een kwalitatief en constructief goede ondergrond is hierbij een vereiste.

 

Technische eigenschappen

DichtheidWit: ca. 1,15 kg/dm3GlansgraadHoogglans, > 80 GU/20° (ISO 2813), 85 GU/60°Vaste stofgehalteAfhankelijk van de kleur: 75 gew.% = 64 vol.%Aanbevolen droge laagdikteDroog: 45 micrometer = nat: 70 micrometer.VergelingsweerstandDoor de samenstelling kan dit product in wit en lichte kleuren bij weinigdaglicht vergelen.BuitenduurzaamheidZeer goed. De onderhoudscyclus is doorgaans 7-8 jaar.

De duurzaamheid wordt in belangrijke mate mede bepaald door de ondergrond, de kwaliteit van de constructie, de beglazing, de toegepaste kleur, het zgn. binnen-buitenschilderwerk e.d.

 

Verwerkingsgegevens

VerwerkingsconditiesVerwerkingstemperatuur: 0-30°C.

Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.
Verwerkingsmethoden instellingen/types. Met kwast en roller.
Kwast: bij voorkeur Meesterhand Gold.
Roller: bij voorkeur Meesterhand lakviltroller (poolhoogte 5 mm) en eventueel narollen met Meesterhand schuimroller (concaaf).Theoretisch rendement14-16 m2 /liter (gebaseerd op aanbevolen laagdikte).
Het praktisch rendement is afhankelijk van de applicatiemethode, de kwaliteit van de ondergrond en de vorm van het object.Droging bij 23°C en 65% R.V.Stofdroog na: 2 uur
Kleefvrij na: 4 uur
Overschilderbaar na: 18 uurDroging bij 5°C en 85% R.V.Stofdroog na: 4½ uur
Kleefvrij na: 7¼ uur

Overschilderbaar na: 18 uurReiniging gereedschapMet terpentine.Verdunning %Product is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.
Goed roeren voor gebruik.

 

Productspecificaties

MerkSikkens
Binnen of buitenBuiten
GlansgraadHoogglans
BasisTerpentinebasis
Dekkend of transparantDekkend
OndergrondHout
Metaal
Kunststof

Sikkens Rubbol XD High Gloss

5
reviews

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een extreem weerbestendige en maximaal onderhoudsvrije hoogglans buitenlak.

Inhoud

Mengkleur Wijzig mengkleur

Huidige mengkleur
Standaard wit Standaard wit
Huidige kleur
Wijzig mengkleur
Standaard wit

Kleurenkiezer

Meest bestelde kleuren

Standaard wit Standaard wit
RAL 9010 9010
RAL 9016 9016
RAL 9001 9001

Let op! De kleuren op het beeldscherm dienen alleen ter ondersteuning en kunnen afwijken van het echte product.

Adviesprijs:61,99

38,74

€ bespaar tot 37,51%

Reviews

Sikkens - sikkens-rubbol-xd-high-gloss
10
5 reviews
Wat zeggen anderen over dit product?
vijfsterren verf!
Geplaatst op 13-07-2023

prachtig product, goed smeerbaar met een elegante dekking.

Perfect
Geplaatst op 23-04-2022

Prima product!

Top verf
Geplaatst op 16-06-2021

Schilders lekker strak weg. Mooi eind resultaat.

sikkens verf
Geplaatst op 28-04-2021

kwalitatief heel goed en mooi

deze winkel begrijpt dat levering van verf snel moet plaatsvinden
Geplaatst op 25-03-2021

nu twee keer besteld, binnen 5 minuten ontving ik een verzendbevestiging.

Vergelijkbare producten

Bekijk ook onderstaande producten

Dit heb je ook nodig

Voeg ze gelijk toe aan uw bestelling

Laatst bekeken

Vorige producten

Sikkens - sikkens-rubbol-xd-high-gloss

Sikkens Rubbol XD High Gloss

5
reviews

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een extreem weerbestendige en maximaal onderhoudsvrije hoogglans buitenlak.

 • spec1: Extreem hoge duurzaamheid tot 10 jaar
 • spec 2: Soepele verwerking
 • spec 3: Bewezen bescherming tegen UV
Advies prijs € 61,99 bespaar tot 37,51%
€ 38,74
Flocx - 2070260101-flocx-kunststof-verfbak-15cm-x-30cm

Flocx Kunststof Verfbak

4
reviews

Kunststof verfbak met profiel oppervlak voor de juiste verfverdeling. Geschikt voor het verwerken van verf met lak- en texrollers. Bijbehorende inzetbak los verkrijgbaar.

  € 1,52
  Koopmans - Multiprimer-Koopmans-Verf-verfcompleet.nl

  Koopmans Multiprimer

  0
  reviews

  De Koopmans Multiprimer is een zeer sneldrogende multiprimer voor o.a. metaal, verzinkt staal, aluminium en diverse kunststoffen zoals regenwaterafvoerbuizen, PVC of keukenkastjes.

  • spec1: Uitstekende hechting
  • spec 2: Voor diverse ondergronden
  • spec 3: Corrosiewerend
  Advies prijs € 13,59 bespaar tot 10,01%
  € 12,23
  Direct contact

  Direct contact

  Vul uw contactgegevens in

  Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

  Powered by Designpro.nl & Z-IM