Ga terug

Productomschrijving

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin  

De Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin is een extreem sterke watergedragen binnenlak die een bescherming biedt tegen krassen en slijtage door huidvet. In deze verf wordt gebruikgemaakt van een bindmiddeltechnologie die door extra chemische verbindingen een verflaag met driedimensionale versterking vormt. Hierdoor is deze laag beter bestand tegen chemische en mechanische invloeden. 

Eigenschappen van de Sikkens satijn verf  

 • Extreem kras- en stootvast 
 • Huidvet-resistent 
 • Snelle droging en doorharding 
 • Geurarm 
 • Hoge laagdiktevrijheid 
 • Niet vergelend 

De Sikkens Rubbel BL Rezisto Satin kan worden aangebracht met een roller of een kwast, maar u kunt de verf ook aanbrengen met een spuitapparaat. Gebruikt u een kwast, dan krijgt u het beste resultaat met een lakviltroller die een poolhoogte van 5 mm heeft.  

Voor het eventueel narollen is een schuimroller concaaf zeer geschikt. Deze verfroller behoort tot de beste rollers als het gaat om het aanbrengen van watergedragen, op terpentine verdunbare verf. Bij het gebruik van een spuitmachine is het belangrijk dat u de spuitnevel niet inademt, omdat de inhaleerbare druppels gevaarlijk kunnen zijn. De bestanddelen kunnen daarnaast zorgen voor een allergische reactie. Bestel direct bij uw verf een stofmasker mee ter bescherming van uw eigen gezondheid.  

Toepassing van Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin 

De Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin is uitermate geschikt voor de binnen afwerking van hout, harde kunststof, beton, pleisterwerk en dergelijke. Deze lak kan ook worden aangebracht na voorbehandeling met de Rubbol BL Rezisto Primer of de Rubbol BL Primer. Bovendien is deze lak ook op metalen ondergronden goed toepasbaar, mits een voorbehandeling met een geschikte primer vooraf is gegaan. Deze lak is ideaal voor onderhoud-, renovatie- en nieuwbouw toepassing. 

Hoe verwerk ik de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin? 

Deze verf is op de ondergrond goed aan te brengen met zowel een kwast als een roller. Wij adviseren u om voor deze lak een verfkwast te gebruiken. Gebruikt u voor uw klus liever een roller? Kijk dan zeker even naar de collectie verfrollers van Verfcompleet.nl en bestel direct alles wat u nodig heeft. Als u de bestelling vandaag voor 16.00 uur afrondt, ontvangt u de bestelling morgen al op uw adres. 

Droogtijden van de Rubbol BL Rezisto Satin van Sikkens 

In tegenstelling tot de meeste andere watergedragen lakken droogt deze lak niet zo snel. Dit heeft als voordeel dat vlekken en aanzetten voorkomen worden. Als de verf droog is, dan is hij ook keihard en goed bestand tegen krassen. Het geduld dat van u gevraagd wordt na het aanbrengen, wordt beloond doordat uw eigendom vrij van beschadigingen lang mooi blijft. Deze lak is stofdroog na circa 1 tot 2 uur. Na 6 uur is de verf overschilderbaar. Dit betekent dus dat er op één dag meerdere lagen aangebracht kunnen worden. 

Rendement 

Het theoretisch rendement van deze verf is 10-12m2/liter. Dit houdt in dat u met een liter verf 10-12 vierkante meter kunt voorzien van verf.   

Let op, het theoretisch rendement staat niet gelijk aan het praktisch rendement. Het praktisch rendement is sterk afhankelijk van de applicatiemethode en de aard van de te behandelen ondergrond. Hoeveel u precies haalt uit een liter Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin hangt af van de ondergrond. Is deze erg zuigend, dan is het rendement ongeveer 10 m2. Bij een gladde ondergrond ligt het rendement eerder rond de 12 m2. 

Moet de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin verdund worden? 

Bij het gebruik van de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin hoeft de verf niet verdund te worden. Deze hoogwaardige verf is dus gelijk klaar voor gebruik. Dit product van Sikkens vraagt vrijwel geen voorbereidingstijd en dat u betekent dat u gelijk aan de slag kunt gaan met uw project. Het enige dat u hoeft te doen, is de verf goed door te roeren voor u begint met het verven. 

Kennis over verfproducten van Verfcompleet.nl 

Wij voorzien u als klant graag van zoveel mogelijk informatie die helpt bij het schilderen. Om deze reden wordt met regelmaat een nieuwe blog door ons geplaatst met uiteenlopende onderwerpen. Van tips met betrekking tot verven tot het gebruik van schuurpapier, vulmiddel en schuurmachines. Hoe u de Sikkens Rubbel BL Rezisto Satin optimaal gebruikt heeft u hierboven kunnen lezen. Heeft u ondanks onze informatie behoefte aan advies, dan staan onze medewerkers u graag te woord.   

Technische informatie

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin is een extreem sterke watergedragen binnenlak. Beschermt tegen krassen en slijtage door huidvet.

Bindmiddeltechnologie die door extra chemische verbindingen een verflaag met driedimensionale versterking vormt. Deze laag is daardoor beter bestand tegen chemische en mechanische invloeden.

Belangrijkste eigenschappen

 • Extreem stoot- en krasvast
 • Huidvetresistent
 • Snelle droging en doorharding
 • Geurarm
 • Hoge laagdiktevrijheid
 • Niet vergelend

Rendement10-12 m2 per liter

Toepassing

ToepassingBinnenafwerking van hout, harde kunststof, beton, pleisterwerk e.d., na voorbehandeling met Rubbol BL Rezisto Primer of Rubbol BL Primer. Ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde alkydhars- en watergedragen verflagen. Op metalen ondergronden eerst een geschikte primer aanbrengen. Ideaal voor onderhoud-, renovatie- en nieuwbouw toepassing.

 

Technische eigenschappen

DichtheidWit: ca. 1,29 kg/dm3
.GlansgraadZijdeglans, ca. 25 GU/60° (ISO 2813).Vaste stofgehalteWit: ca. 47 gew.% = ca. 33 vol.%.Aanbevolen droge laagdikteDroog: 30 micrometer = nat: 90-100 micrometerVloeiingUitstekend.VergelingsweerstandNiet vergelend

 

Verwerkingsgegevens

Verwerkingscondities Verwerkingstemperatuur: 5-30°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.Verwerkingsmethoden
instellingen/typesKwast en roller.
Kwast: bij voorkeur Meesterhand Aqua.
Roller: bij voorkeur Meesterhand lakviltroller (poolhoogte 5 mm) en eventueel narollen met Meesterhand schuimroller concaaf.
Op grote vlakken: Bij voorkeur Meesterhand Lakviltroller.
Optioneel: narollen met bij voorkeur Meesterhand schuimroller concaaf.
Op kleine vlakken: Opzetten, goed verdelen en opstrijken met de kwast, bij voorkeur Meesterhand Premium Aqua.Theoretisch rendement10-12 m2/liter.
Het praktisch rendement is sterk afhankelijk van de
applicatiemethode en de aard van de te behandelen ondergrond.Droging bij 20°C en 65% RVOpen tijd: 4-5 min.
Stofdroog: na 1-2 uur.
Kleefvrij: na 2 uur.
Overschilderbaar: na ca. 6 uur.
Op één dag zijn meerdere lagen aan te brengen.Verdunning %Product is gereed voor gebruik, niet verdunnen.
Goed roeren voor gebruik.OverschilderbaarGoed overschilderbaar met zichzelf.

 

Productspecificaties

MerkSikkens

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin

7
reviews

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin is een sterke watergedragen binnenlak. Beschermt tegen krassen en slijtage door huidvet.

Inhoud

Mengkleur Wijzig mengkleur

Huidige mengkleur
Standaard wit Standaard wit
Huidige kleur
Wijzig mengkleur
Standaard wit

Kleurenkiezer

Meest bestelde kleuren

Standaard wit Standaard wit
RAL 9010 9010
RAL 9016 9016
RAL 9001 9001

Let op! De kleuren op het beeldscherm dienen alleen ter ondersteuning en kunnen afwijken van het echte product.

Adviesprijs:53,49

34,77

€ bespaar tot 35%

Reviews

Sikkens - sikkens-rubbol-bl-rezisto-satin-verfcomplaat.nl
9.7
7 reviews
Wat zeggen anderen over dit product?
Mooi soepel product, goede dekking.
Geplaatst op 15-08-2023
Mooi soepel product, goede dekking.

Is de prijs dubbel en dwars waard.

Bert
Geplaatst op 31-12-2022

Goed product

Snelle levering goed product
Geplaatst op 05-09-2022

Goed product, schildert goed droogt goed. Snelle levering!

geweldig produkt!!!
Geplaatst op 30-05-2021

Dit produkt dekt nagenoeg altijd in 1 keer, vloeit mooi en heeft een korte droogtijd (stofdroog)!

Deuren verven
Geplaatst op 06-03-2021

Mooie verf alleen kijk uit als je even niet verf dek je bakje en kwasten af anders heb je als maar kleine stukjes in En dat is niet fijn

BL Rezisto satin
Geplaatst op 20-01-2021

Goede en goeddekkende verf.

Goede en snelle service
Geplaatst op 14-01-2021

Zeer snel geleverd en goede service

Dit heb je ook nodig

Voeg ze gelijk toe aan uw bestelling

Laatst bekeken

Vorige producten

Sikkens - sikkens-rubbol-bl-rezisto-satin-verfcomplaat.nl

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin

7
reviews

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin is een sterke watergedragen binnenlak. Beschermt tegen krassen en slijtage door huidvet.

 • spec1: Extreem stoot- en krasvast
 • spec 2: Huidvetresistent
 • spec 3: Snelle droging en doorharding
Advies prijs € 53,49 bespaar tot 35%
€ 34,77
Alabastine - Alabastine%20Polyester%20Glasmat

Alabastine Polyester Glasmat

0
reviews

Geschikt voor ingrijpende reparaties aan metaal, polyester, hout en diverse kunststoffen. Overbrugt zeer grote gaten en is ijzersterk.

 • spec1: IJzersterk
 • spec 2: Vult en repareert
 • spec 3: Gemakkelijk verwerkbaar
Advies prijs € 18,65 bespaar tot 9,97%
€ 16,79
Hermadix - hermadix-tuindecoratiebeits-transparant-nero-720-verfcompleet

Hermadix Tuindecoratiebeits Transparant 720 Nero

0
reviews

Tuindecoratiebeits is speciaal ontwikkeld voor nieuw en oud geïmpregneerd tuinhout, zoals: schuttingen, speeltoestellen, borders, pergola’s en geïmpregneerde blokhutten.

 • spec1: Speciaal voor geïmpregneerd hout
Advies prijs € 22,97 bespaar tot 10,01%
€ 20,67
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM