Over ons

3 september 2020

Waarom is het belangrijk om grondverf te gebruiken?

Wanneer je verf gaat kopen bij een verfspecialist of informatie over hoe je iets het beste kunt verven op internet zoekt, krijg je waarschijnlijk altijd de tip om het te verven oppervlak voor te behandelen met grondverf. Waar, waarom en wanneer breng je grondverf aan? In deze blog leggen we dit graag aan je uit en vertellen we je welke schildersbenodigdheden je het beste kunt gebruiken. Verfcompleet.nl biedt grondverf voor buiten, grondverf voor binnen en sneldrogende grondverf in de webshop aan.

Wat is grondverf?

Grondverf is een primer of basislaag die je aanbrengt op het oppervlak dat je wilt gaan verven, voordat je de verf of lak aanbrengt. Door gebruik te maken van grondverf kun je ervoor zorgen dat de uiteindelijke verf beter aan het oppervlak hecht. Grondverf zorgt er ook voor dat kleine gaatjes in het oppervlak gevuld worden, waardoor deze gladder wordt. De grondverf droogt snel en daardoor kun je snel een tweede laag aanbrengen. Heb je gekozen voor een lichte verf, dan gebruik je ook een lichte kleur grondverf. Wanneer je gekozen hebt voor een donkere kleur verf, kun je beter voor een donkere grondverf kiezen. Zo kun je met de grondverf al een mooie dekkende laag aanbrengen en is de kans klein dat je meer dan twee lagen verf of lak moet aanbrengen. Dit scheelt tijd én geld!

Randen en moeilijk bereikbare plekken kun je het beste met een dunne kwast verven. Ga je grotere oppervlakte verven, dan kun je het beste gebruik maken van een verfroller.

Wanneer moet je gebruikmaken van grondverf?

Je hoeft niet altijd gebruik te maken van grondverf. Heb je het oppervlak dat je wilt gaan verven al eerder geverfd en toen al voorbehandeld met grondverf, dan kun je dat nu overslaan. Gebruik schuurpapier met een fijne korrel om het oppervlak te schuren en loszittende delen te verwijderen. Met een stoffer kun je het oppervlak stofvrij maken en met ontvetter de laatste kleine stofdeeltjes verwijderen.

Ga je een onbehandeld oppervlak verven, dan is het verstandig om gebruik te maken van minimaal twee lagen grondverf. Oppervlak dat onbehandeld is heeft namelijk een sterk zuigende werking. Dat betekent dat wanneer je verf op een onbehandeld oppervlak aanbrengt, de verf direct in het materiaal trekt. Je moet dan meerdere lagen verf aanbrengen, wil je een dekkend resultaat creëren. Door gebruik te maken van grondverf kun je en een mooier resultaat creëren, zo zorg je voor een betere hechting tussen het oppervlak en de verf. Ga je metaal of kunststof verven, dan maak je gebruik van een speciale primer.

Hoe breng je de grondverf het gemakkelijkst aan?

Voordat je de grondverf aan gaat brengen, kun je het beste het oppervlak dat je gaat verven opschuren. Afhankelijk van de staat van het oppervlak gebruik je een grove of fijne korrel. Het stof haal je weg met een stoffer en met een ontvetter zorg je dat je alle kleine deeltjes verwijderd. Vervolgens breng je de grondverf aan. Lees op de verpakking hoe lang de verf minimaal nodig heeft om goed te drogen, voordat je een nieuwe laag aan kunt brengen. Is de verf helemaal opgedroogd en uitgehard dan kun je met een fijne korrel het oppervlak nog eens schuren, zodat eventuele verfdruppels of ander vuil verwijderd worden. Je behandelt het oppervlak dan nogmaals met een stoffer en ontvetter voordat je de door jou gekozen verf gaat aanbrengen.

Ben je klaar met verven? De verf die je over hebt, kun je bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten kun je laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken! Benieuw hoe lang je overgebleven verf kunt bewaren? Dat lees je hier!

Welke grondverf heb ik nodig?

Bij het aanschaffen van een grondverf heb je de keuze uit verschillende soorten. De meeste soorten grondverf kunnen worden toegepast op verschillende ondergronden. Dit is afhankelijk van jouw verfklus. Zo is er grondverf voor binnen en voor buiten. In de webshop van Verfcompleet.nl kun je met behulp van onderstaande filters gemakkelijk een geschikte grondverf vinden:

Grondverf bestel je eenvoudig en snel in de webshop van Verfcompleet.nl

Heb je een verfklus waarbij je een laag grondverf aan wilt brengen? Bestel dan eenvoudig je grondverf in de webshop van Verfcompleet.nl. Heb je voor 16:00 uur besteld? Dan heb je de grondverf de volgende dag al in huis!

Reacties

Lees de reacties op Waarom is het belangrijk om grondverf te gebruiken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM