Over ons

17 november 2021

Moet mijn stucwerk geschilderd worden? 

In principe is jouw gestucte muur niet echt af als je het niet verft, daarom adviseren wij je om jouw pas gestucte muur te verven. Na het verven is jouw muur ook beter afneembaar waardoor jij jouw muur beter schoon kan houden. Ben jij benieuwd hoe je het beste kunt verven over een gestucte muur en welke verfsoort het beste op de muur blijft zitten? Lees deze blog dan snel verder! Verfcompleet.nl vertelt jou alle tips en tricks! 

Met welke verf kan ik het beste mijn stucwerk schilderen? 

Vaak wordt er voor stucwerk gewone muurverf of latex gebruikt. Eigenlijk zit er geen verschil tussen deze twee verfsoorten. Latex is namelijk een productnaam die luxer overkomt. Consumenten denken vaak dat bij het aanschaffen van een latexverf dat ze een betere kwaliteit in handen hebben, dan met een gebruikelijke muurverf. 

Het kan best lastig zijn om een keuze te maken welke verfkleur het beste past bij jouw wensen en pas gestucte muur. Geen stress!  Klik op de deze link om te kijken welke kleur het beste past bij jouw wensen en om jouw vragen te beantwoorden! En lees in deze blog over het kiezen tussen verschillende kleurcombinaties. Heb je na het lezen van de informatie nog steeds vragen, neem dan contact op met de specialisten van Verfcompleet.nl, wij beantwoorden graag jouw vragen. 

Wat heb je nodig voor het schilderen van jouw gestucte muur? 

Vooral het voorstrijken van de gestucte muur is belangrijk! Een muur die net gestuct is, heeft een sterk zuigende werking. Het is daarom aan te raden om de muur te voorzien van een laag voorstrijk. Als je de muur hebt behandeld met een voorstrijkmiddel dan zorg je ervoor dat de verf niet opgezogen wordt en kan de verf goed aan de muur hechten. 

  • Schuurpapier (320 of hoger) 
  • Schilders tape 
  • Stucloper 
  • Voorstrijk 
  • Kwast 
  • Kleine en grote roller 

Verkrijgbaar bij verfcompleet.nl 

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik mijn gestucte muur ga verven? 

Een goede voorbereiding is het halve werk! Soms zijn er nog wat strepen zichtbaar door het spackmes waarmee een muur gestuct wordt. Voor een perfecte gladde ondergrond beginnen we met het lichtjes opschuren van de pas gestucte muur. Als je klaar bent met schuren, dan kun je beginnen met de omgeving wat niet geverfd hoeft te worden afplakken met schilders tape, denk hier bijvoorbeeld aan het plafond. En als laatste bedek je je vloer met een stucloper om verfspetters te voorkomen. Vervolgens kunnen we beginnen met het voorstrijken van jouw muur. Het voorstrijkmiddel heeft ongeveer 3 uur nodig om te drogen. Is het voorstrijkmiddel netjes opgedroogd? Dan kunnen we door naar het verven van jouw muur. 

Het verven kan gaan beginnen! 

Zodra je klaar bent met de voorbereidingen, dan kun je beginnen met het verven van jouw pas gestucte muur. Dan kun je eindelijk de gewenste kleur op jouw muur aanbrengen. Zorg ervoor dat je de muur in één keer schildert en lange banen maakt, anders krijg je strepen en/of kleurverschil. Dat zou natuurlijk zonde zijn! De hoeken kun je schilderen met een kwast of een kleine verfroller. Mocht het nodig zijn kun je ook nog een tweede verflaag aanbrengen voor het gewenste resultaat. De eerste laag is ongeveer na 6 uurtjes droog en dan kun je de tweede laag gaan aanbrengen. 

Extra tips speciaal voor jou! 

  • Houd de temperatuur goed in de gaten. Tussen de 10 en 20 graden is de beste tempratuur om de verf aan te brengen en te laten drogen. 
  • Zorg dat de ruimte goed geventileerd wordt. 
  • Neem geen pauze tijdens het schilderen van een gestucte muur. Hiermee voorkom je kleurverschil. 
  • Haal de afplaktape snel na het schilderen weg voor het beste resultaat. Als je te lang wacht heb je kans dat je uitgedroogde verf meetrekt en dat is zonde! 

Bestel vandaag en ga morgen direct aan de slag! 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan contact op met de experts van Verfcompleet.nl. Wij bieden alle producten die je nodig hebt om jouw gestucte muur te verven. Door onze snelle levering kun je vlug aan de slag met jouw project. We verkopen uitsluitend A-merken en je bent verzekerd van goede kwaliteit. Morgen al beginnen? Geen probleem! Wanneer je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! Veel succes! 

Reacties

Lees de reacties op Moet mijn stucwerk geschilderd worden?

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM