Over ons

13 augustus 2020

Hoe verf ik een buitenmuur?

Is de buitenmuur toe aan een nieuwe laag verf of wil je jouw huis gewoon een ander uiterlijk geven? Verfcompleet.nl vertelt je in deze blog graag hoe je zelf de buitenmuur kunt verven. Door het verven van de buitenmuur knapt deze niet alleen erg op, maar wordt deze ook nog eens beschermt tegen vocht doorslag. Voordat je begint, is het belangrijk dat je de muur eerst behandeld met een voorstrijk. Voor het beste resultaat raden we je aan om latex muurverf te gebruiken. De verf en alle andere benodigdheden kun je vinden in de webshop van Verfcompleet.nl. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verven van een buitenmuur of welke gereedschappen je kunt aanschaffen, dan beantwoorden wij al je vragen graag in onze showroom. Bij het verven van de buitenmuur is het belangrijk dat je veilig te werk gaat. Gebruik daarom een trap die hoog genoeg is, zodat je gemakkelijk overal bij kan. Voor extra stevigheid kun je de trap stabiliseren met plankjes, zodat de poten niet wegzakken en adviseren we je om stevige schoenen aan te doen. We hebben een stappenplan gemaakt, welke je kunt volgen wanneer je zelf de buitenmuur gaat verven.

Hoeveel verf heb ik nodig voor het verven van een buitenmuur?

Afhankelijk van het aantal lagen verf dat je wilt aanbrengen, kun je bereken hoeveel verf je nodig hebt. Voor het mooiste resultaat adviseren we om minimaal twee lagen verf aan te brengen. Doe de lengte van de muur keer de breedte van de muur en je hebt het aantal vierkante meter. De uitkomst hiervan verdubbel je (wanneer je twee lagen verf gaat aanbrengen) en zo weet je hoeveel verf je nodig hebt. Met een liter verf kun je ongeveer 7 – 10 m2 verven.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik begin met verven?

Voordat je begint met verven, is het belangrijk dat je de muur goed voorbehandeld. Zit er groene aanslag op de muur? Dan kun je dit het beste verwijderen met mos- en algenreiniger. Vervolgens reinig je de muur met een hogedrukspuit, al het vuil dat zich genesteld heeft op de muur wordt zo verwijderd. Het is belangrijk dat je de muur goed laat drogen voordat je verder gaat. Het overgebleven stof kun je verwijderen met een zachte borstel. Controleer of er nog voegen brokkelig zijn. Als dit zo is, dan kun je deze uitkrabben met een voegen krabber. Het kan zijn dat er nu enkele voegen missen of wat gaatjes zijn ontstaan in de voegen. Deze kun je opvullen met voegmortel of snel cement. Dat laatste is vrij agressief, dus het is belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Om de voegen te repareren gebruik je een voegbord en een voegspijker. Het voegbord hou je net onder de voeg die je wilt gaan vullen en met de voegspijker breng je het voegmiddel in een strijkende beweging aan. Laat de voegen goed drogen voordat je begint met verven.

Het verven van de buitenmuur

Nu je alle voorbereidingen getroffen hebt, kun je beginnen met het verven van de buitenmuur. Met een stucloper of ander afdekmateriaal kun je de ondergrond afdekken. Hier kun je alle verfspullen op plaatsen en zorg je er tegelijkertijd voor dat je geen verf knoeit. Is de muur al eerder geverfd, dan kun je direct beginnen met het aanbrengen van de verf. Wanneer dit niet het geval is, dan moet je de muur eerst voorbehandelen met een voorstrijk of een fixeermiddel, dit laat je vervolgens minimaal 12 uur drogen. Die ideale temperatuur voor het verven van de buitenmuur ligt tussen de 10 en 25 graden. Wanneer het te hard waait, kan de verf te snel opdrogen. Probeer dus de juiste dag uit te kiezen. Voor het verven van de muur gebruik je een blokkwast en een vachtroller. Met de kwast kun je makkelijk bij lastig bereikbare plekken en met de roller kun je meters maken. Begin met de randen en verdeel de muur vervolgens voor jezelf in vlakken. Zorg dat elk vlak elkaar overlapt, zodat je later geen kleurverschil krijgt. Probeer ook de hele buitenmuur in een keer te verven, dan krijg je het mooiste resultaat. Heb je gekozen voor een lichte kleur, dan adviseren wij je om de onderste 30 cm in een donkere kleur te verven. Vuil is dan minder zichtbaar en dit is gemakkelijk schoon te maken.

Na het verven

Is de hele buitenmuur geschilderd en heb je al deze stappen gevolgd? Dan ben je vast trots op het eindresultaat! De verf die je over hebt, kun je bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten en rollers kun laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken.

Tijd om te starten!

Nu weet je precies hoe je de buitenmuur een nieuwe verflaag moet geven. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verven van de buitenmuur? Neem dan contact met ons op, onze verfexperts helpen je graag!  Heb je de benodigde spullen nog niet in huis? Geen probleem! In de webshop van Verfcompleet.nl vind je alles wat je nodig hebt voor het opknappen van je buitenmuur! Wil je morgen al beginnen? Ook geen probleem, wanneer je voor 16:00 uur besteld heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis!

Reacties

Lees de reacties op Hoe verf ik een buitenmuur

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM