Over ons

11 september 2020

Reken uit hoeveel verf je nodig hebt

Je hebt het waarschijnlijk zelf al een keer meegemaakt. Je bent begonnen aan een verfklus en je grijpt net mis óf je hebt net die tweede emmer opengemaakt en houdt heel veel verf over. In beide gevallen baal je dat je juist net te veel of net te weinig verf gekocht hebt. Om tijd, geld en frustratie te besparen, hebben wij een handige formule waarmee je precies kunt uitrekenen hoeveel verf je voor jouw verfklus nodig hebt. Je kunt dan verschillende formaten verfemmers of verfblikken aanschaffen, zodat je genoeg verf in huis haalt.

Oppervlakte berekenen in m²

Waarschijnlijk weet je dit al, maar voor hen die het niet weten leggen we dit graag nog even uit. M² staat voor de inhoudsmaat van vierkante meter. Een vierkante meter is altijd een vlak oppervlak zoals een muur of bijvoorbeeld een plafond. Om uit te rekenen hoeveel m² het oppervlak is dat jij wilt gaan verven, doe je de lengte van het oppervlak maal de breedte van het oppervlak. Voorbeeld: de lengte van het oppervlak dat jij wilt gaan verven is 2,3 meter en de breedte daarvan is 9,7 meter, dan reken je de m² als volgt uit: 2,3 (lengte) * 9,7 (breedte) = 22,3 m². We zijn nu uitgegaan van een muur zonder ramen of deuren. Zijn die er wel? Dan kun je hier apart de m² van berekenen en deze aftrekken van de totale m² van het oppervlak.

Nu verschilt het nog steeds per merk en soort hoeveel verf je uiteindelijk nodig hebt. Bekijk goed de verpakking van de verf, daar staat duidelijk op omschreven hoeveel m² je met 1 liter verf kunt schilderen. De dekking van de verf speelt hier ook een groter rol bij. Maak je gebruik van een primer of grondverf voordat je het oppervlak gaat verven, dan kun je de hoeveelheid die je nodig hebt op dezelfde manier uitrekenen.

Ik wil mijn kozijnen verven, hoeveel verf heb ik dan nodig?

Tegenwoordige hebben nieuwbouwhuizen standaardmaten voor kozijnen. Om zeker te weten hoe veel verf je nodig hebt adviseren we je om alle maten op te meten. Meet de lengte, de breedte en diepte van het kozijn op. Dit vermenigvuldig je met elkaar en de uitkomst is het totaal aantal m². Ga je het kozijn twee keer verven, dan heb je ook hier twee keer zoveel verf nodig.

Hier lees je verder hoe je het beste je kozijnen kunt verven!

Hoeveel verf heb ik nodig als ik mijn trap ga verven?

Afhankelijk van het aantal lagen en grootte van de trap kun je de hoeveelheid verf die je nodig hebt bepalen. Een standaard dichte trap heeft 13 treden en een oppervlakte van ongeveer 6m². Bekijk op de verpakking van de verf hoeveel m² je met een liter verf kunt verven. Op die manier kun je uitrekenen hoeveel verf je nodig hebt. Ga je de trap twee keer verven, dan heb je dus twee keer zoveel verf nodig. Dit geldt ook voor een primer of grondverf. 

Hier lees je verder hoe je het beste een trap kunt verven! 

Sigma Coatings muurverf mat

We hebben ervoor gekozen om de muur te verven met Sigma Coatings muurverf. Nu kunnen we op de verpakking veel voordelen van de verf vinden, maar lezen we ook dat 1 liter verf 8 – 11 m² kan bedekken. Het is een dekkende verf, dus we gaan uit van twee lagen verf voor het beste resultaat. Ook willen we er zeker van zijn dat we genoeg verf in huis halen en gaan daarom uit van de minste m², dat is dus 8. De muur die we eerder hebben opgemeten is 22,3 m², dit delen we door de 8 m² die we eerder gekozen hebben. We komen dan uit op 2,8 liter verf voor 22,3 m². Omdat we de muur twee keer gaan verven hebben we dus 5,6 liter verf totaal nodig.

Direct aan de slag met verf van Verfcompleet.nl

Nu je hebt uitgerekend hoeveel verf je voor jouw verfklus nodig hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. In onze webshop vind je verschillende soorten verf voor zowel binnen als buiten. Ook bieden we je de juiste verfbenodigdheden aan, ook voor al je vragen kun je contact met ons opnemen. Zo kun je snel aan de slag. Succes!

Reacties

Lees de reacties op Hoeveel verf heb ik nodig

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM