Over ons

22 juli 2021
Verfcompleet.nl

Hoe kun je het beste de schutting verven?

De meesten hebben ondertussen vakantie en het is lekker weer, een ideaal moment dus voor het verven van de schutting. Een schutting dient beschermd te zijn tegen alle weersomstandigheden, hij staat tenslotte het gehele jaar door buiten. Een goede verf is dus belangrijk bij het verven van de schutting. Hoe je deze verfklus het beste aanpakt en welke verf je hiervoor kunt gebruiken vertel ik je in deze blog!

Verschil tussen schilderen en beitsen

In een van onze andere blogs heb ik je al uitgebreid uitgelegd hoe je je schutting het beste kunt beitsen/oliën. Beitsen biedt dan wel de beste bescherming voor je houtwerk, maar is niet verkrijgbaar in verschillende kleuren. Geef je jouw schutting graag een nieuwe kleur? Kies er dan voor om jouw schutting te verven. Kies je voor de optimale bescherming en heeft jouw schutting geen nieuw kleurtje nodig? Lees dan vooral deze blog over het beitsen en oliën van je schutting.

De juiste voorbereiding

Bi het verven van jouw schutting is het belangrijk dat je de nodige voorbereidingen treft. Het belangrijkste is dat je een droge dag uitkiest en de temperatuur tussen de 10 en 22 graden ligt Wanneer de schutting nat is van de regen kan hij namelijk niet worden geverfd en temperaturen tussen de 10 en 22 graden zijn optimaal voor het drogen van de verf.

Wanneer jouw schutting al eerder geverfd is, is het belangrijk dat je deze oude verflaag verwijderd door middel van schuren. Vervolgens dient de schutting te worden gereinigd met een ontvetter. Beschadigingen aan de schutting? Repareer deze dan voordat je begint met schilderen.

Het verven van de schutting

Afhankelijk van de verf die je wilt gaan gebruiken dien je eerst een primerlaag aan te brengen. Wanneer je kiest voor het verven met een houtcoat is een primerlaag niet nodig. Indien je met een grondverf aan de slag gaat is het aan te raden om twee lagen grondverf aan te brengen voor felle ondergronden en vervolgens goed te laten drogen. Vervolgens kun je de schutting afwerken met een speciale buitenlak voor hout. Bij het verven van de schutting raad ik je aan om gebruik te maken van een kwast voor het optimale resultaat.

Welke grondverf je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw eisen. Een favoriet bij velen is de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Deze verf is erg weerbestendig en tot maar liefst 10 jaar onderhoudsvrij!

Tip! Heb je last van houtworm of boktor in het hout van je schutting? Maak dan voor het verven gebruik van de Tenco Anti-houtworm!

Eindeloze keuze aan kleuren

Wanneer je bij Verfcompleet.nl de verf voor jouw schutting besteld heb je de keuze uit iedere mogelijke kleur. Bij ons vind je verfsoorten van de beste merken en wordt altijd op kleur voor jou gemengd. Bestel nu jouw verfmateriaal en begin morgen al met het verven van de schutting! Wanneer je bij Verfcomleet.nl vóór 16:00 uur bestelt heb je de producten de volgende dag namelijk al in huis! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM