Over ons

7 december 2022

Hoe kun je het beste de schutting verven? 

Wil je je schutting laten verven? Dan zit je bij Verfcompleet.nl goed! Een schutting is beschermd tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Hij staat tenslotte het gehele jaar door buiten. Je wilt uiteraard graag dat je schutting er prachtig uit blijft zien. Hierbij is de juiste verf belangrijk voor het verven van de schutting. Maar hoe pak je deze verfklus het beste aan en welke verf kun je hiervoor gebruiken? Dat vertel ik je uitgebreid in deze blog! 

Verschil tussen schilderen en beitsen 

In één van onze andere blogs, heb ik meer uitleg gegeven over hoe je je schutting het beste kunt beitsen/oliën. Beitsen biedt dan wel de beste bescherming voor houtwerk, maar is helaas niet verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je je schutting graag wat opfleuren door middel van een nieuwe kleur? Dan kun je ervoor kiezen om je schutting te verven. Is dit niet het geval en heeft je schutting voornamelijk een optimale bescherming nodig? Lees dan de blog: deze blog is speciaal geschreven hoe je je schutting moet onderhouden! 

De juiste voorbereiding 

Wil je je schutting verven? Dan is het belangrijk dat je de nodige voorbereidingen treft. Kijk bijvoorbeeld naar de weersvoorspellingen. Kies een droge dag uit en het liefst een temperatuur tussen de 10 en 22 graden. Een natte schutting kan uiteraard niet worden geverfd. Een temperatuur tussen de 10 en 22 graden is optimaal voor het laten drogen van de verf. Wanneer je schutting al eens eerder geverfd is, is het belangrijk om de oude verflaag eerst te verwijderen. Dit kun je gemakkelijk doen door middel van schuren. Vervolgens dient de schutting te worden gereinigd met een ontvetter. Zijn er beschadigingen aan de schutting? Repareer dan eerst de schade, voordat je besluit je schutting te gaan schilderen.  

Het verven van de schutting 

Afhankelijk van de verf die je wilt gaan gebruiken, dien je eerst een primerlaag aan te brengen. Kies je voor het verven met een houtcoat? In dat geval heb je geen primerlaag nodig. Indien je met grondverf aan de slag gaat, dan is het aan te raden om twee lagen grondverf aan te brengen voor felle ondergronden. Laat dit wederom goed opdrogen. Vervolgens kun je de schutting afwerken met speciale buitenlak voor hout. Bij het verven van de schutting, raad ik je aan om gebruik te maken van een kwast. Dit zorgt voor een optimaal eindresultaat.  

Welke grondverf je het beste kunt gebruiken is geheel afhankelijk van je wensen en eisen. Sikkens Rubbol XD High Gloss is doorgaan een favoriet bij vele. Dit komt doordat deze verf weerbestendig en tot maar liefst 10 jaar onderhoudsvrij is. Een tip van mij: heb je last van houtworm of boktor in het hout van je schutting? Maak dan voor het verven gebruik van de Tenco Anti-houtworm

Eindeloze keuze aan kleuren 

Wil je verf bestellen voor je schutting bij Verfcompleet.nl? Dan heb je een ruime keuze uit verschillende soorten kleuren. Bij ons vind je verfsoorten van de beste merken. De kleuren worden altijd op maat voor jou gemengd. Bestel nu je favoriet en begin morgen al met het verven van de schutting. Plaats je een bestelling bij Verfcompleet.nl voor 16:00? Dan heb je de producten de volgende dag al in huis! Zijn er vragen of onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM