Over ons

1 oktober 2020
Verfcompleet.nl

Hoe kan ik het beste mijn schutting behandelen?

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht en krijg je een nieuwe schutting of is jouw oude schutting aan een opfrisbeurt toe? In de blog van Verfcompleet.nl lees je hoe je jouw schutting het beste kunt behandelen. Wanneer je hout niet behandeld kan het gebeuren dat dit gaat vergrijzen. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout, zie je dat het hout met de loop van de jaren veranderd. Hout vergrijst door de aanraking met water en zonlicht, hout buiten vergrijst dus veel sneller dan hout binnen. Het is daarom belangrijk om het hout direct te behandelen. Zo behoudt het zijn mooie levendige kleur en kun je er lang van genieten. Wij bieden diverse soorten verf in onze webshop aan. Zo is er hoogglans verf en zijdeglans verf op basis van terpentine. Ook bieden wij diverse soorten beitsen en oliën aan om hout te behandelen.

Houtverf voor buiten op basis van terpentine

In ons assortiment kun je kiezen voor een hoogglans of zijdeglans verf. Verf is gemakkelijk te reinigen, doordat er weinig vuil aan de verf hecht. Verf is voor veel ondergronden geschikt, denk hierbij aan kunststof, hout en metaal. Verf op terpentinebasis heeft ten opzichte van verf op waterbasis vele voordelen. Deze zijn vooral belangrijk als je buiten wilt verven. Voor schilderwerken buitenshuis biedt hoogglans verf de meeste duurzaamheid. De terpentine zorgt ervoor dat de verflaag duurzamer is. Verf zorgt voor de juiste uitstraling en beschermt daarnaast ook jarenlang het houtwerk. Bovendien is deze houtverf snel schoon te maken en heeft het weinig vuilaanhechting. Verf op terpentinebasis zorgt ervoor dat de ondergrond meer beschermd is tegen vocht. Tijdens het aanbrengen van de verf droogt deze minder snel op, waardoor de verf beter vloeit en dit is voordelig voor de verwerking.

Hoogglans en zijdeglans op terpentinebasis kun je zowel met kwast of viltroller aanbrengen. Het is van belang dat je voldoende laagdikte aanbrengt. Het resultaat van uw schilderwerk, hangt mede af van de kwaliteit van de verf. Daarnaast is het belangrijk om minimaal twee lagen verf aan te brengen, de verf is dan het meest dekkend. Zorg dat je voor het verven het hout netjes opgeschuurd hebt en voorzien hebt van een speciale grondverf voor buiten op basis van terpentine. Ook hier breng je minimaal twee lagen van aan. Zorg voor voldoende droogtijd tussen de verflagen door. Het klinkt nu waarschijnlijk als een hele klus, maar als je het hout nu op de juiste manier behandeld dan heb je daar nog jaren plezier van.

Schutting behandelen met beits

Afhankelijk van hoe je wilt dat je schutting er straks uitziet, kun je kiezen voor een blanke of gekleurde dekkende beits. Een blanke beits zorgt ervoor dat je houtkleur behoudt en de houtnerven zichtbaar blijven. In elke prijsklasse is er een beits te vinden, afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen kun je de juiste keuze maken. Een wat goedkopere beits, beschermt het hout misschien maar twee jaar. Terwijl een wat duurdere en kwalitatief betere beits het hout tot wel 10 jaar kan beschermen. Dit is een stuk duurzamer en scheelt jou een hoop tijd.

Voordat je de beits gaat aanbrengen is het belangrijk dat je de schutting eerst schuurt, vervolgens maak je de schutting met een stoffer vrij van enig stof of zand dat vrijgekomen is. Het is niet verstandig om in de volle zon te schilderen, omdat de beits dan te snel droogt en je deze niet goed kunt verdelen. Voor het beste resultaat breng je twee lagen aan, dit kun je doen met een roller of kwast. Afhankelijk van wat je zelf het prettigst vindt.

Schutting behandelen met olie

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de schutting te behandelen met olie. De werkwijze is vrijwel gelijk aan de behandeling met beits. Zorg ervoor dat je de olie een lange tijd in het hout laat intrekken. Als je te snel een nieuwe laag olie aanbrengt, kan het zijn dat de olie loslaat omdat deze niet genoeg in het hout getrokken is. Op de verpakking van de olie staat duidelijk omschreven hoeveel tijd de olie nodig heeft om goed te drogen. Dit kun je het beste in een open ruimte doen, waar genoeg zuurstof bij kan komen. Doe je dit niet dan kan het zijn dat er nare geurtjes ontstaan en de olie niet goed droogt door gebrek aan zuurstof. Bij behandeling van hout met olie, is het vooral belangrijk dat je de gebruikte doeken goed opruimt. Doe je dit niet en laat je ze verfrommelt op een hoopje liggen, dan kan het zijn dat de doeken te weinig zuurstof krijgen. De warmte die zich ophoopt kan zorgen voor een spontane ontbranding. Spoel de doeken daarom altijd goed na met water, laat ze goed drogen en gooi ze daarna pas weg.

Door de schutting direct te behandelen zorg je ervoor dat deze duurzaam is en je er lang van kunt genieten. Weet je niet zeker welke producten je moet gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen het je graag!

Reacties

Lees de reacties op Hoe kan ik het beste mijn schutting behandelen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM