Over ons

1 oktober 2020

Deze blog is speciaal geschreven hoe je je schutting moet onderhouden! 

Lees snel deze blog als je je wilt verdiepen in het onderhouden van jouw schutting. Verfcompleet.nl legt hier alles voor je uit over waarom het zo belangrijk is en niet te vergeten natuurlijk dé tips en tricks! Om je hout te beschermen tegen weersinvloeden is het belangrijk om je schutting tijdig te onderhouden, wanneer je dit niet doet, gaat je schutting rotten en vergrijzen. Dus wil je de levensduur van je schutting verlengen en de levendige kleur van jouw schutting behouden? Dan is het dus belangrijk om jouw schutting zo snel mogelijk te behandelen. 

Ga je je schutting behandelen met olie? 

Olie dringt minder diep in de structuur van het hout door dan beits. Dat betekent dus dat olie minder goed beschermt als een beits. Daarentegen is olie wel beter in staat om de natuurlijke look van je schutting te behouden. Bij zowel beits en houtolie moet er tijdig een nieuwe laag aangebracht worden, dit verschilt per artikel hoelang de behandeling mee gaat. Ook is het belangrijk dat er genoeg zuurstof bij het hout komt als je je schutting met olie gaat behandelen, als er niet genoeg zuurstof bij het hout komt dan heb je kans dat de schutting niet goed opdroogt. Hierbij ook een waarschuwing als je je schutting met ollie hebt behandeld! Zorg ervoor dat je je gebruikte doeken opruimt en wast. Als je dit niet doet kan het door de chemische reactie spontaan ontbranden. 

Beits, dé meest gekozen oplossing voor het onderhouden van een schutting 

Beits is een favoriet product dat wordt gebruikt voor het onderhouden van een schutting. Ook kun je kiezen tussen blanke en/of een gekleurde dekkende beits. Beits is geschikt voor vochtige ondergronden en is daarbij vochtregulerend. Als jouw schutting behandeld is met beits dan kan het vocht door de laag naar buiten, zonder enige beschadigingen aan de verflaag aan te brengen. En je hoeft je geen zorgen te maken om rottend hout! Dekkende beits zorgt voor een beschermlaag, waardoor vuil zich moeilijk kan hechten. Beits is ook in verschillende kleuren te verkrijgen. Het geeft dezelfde uitstraling als wanneer het hout geverfd is. Met een blanke beits blijft de structuur van het hout zichtbaar. De noesten en nerven blijven ook op een mooie manier zichtbaar en kunnen ook extra benadrukt worden. Voor beits ben je bij Verfcompleet.nl aan het juiste adres! In elke prijsklasse is er een beits te vinden. 

Het is ook mogelijk om de schutting te behandelen met houtverf op terpentine basis 

Door de hoge duurzaamheid is houtverf op terpentine basis goed te gebruiken voor buiten. Echter is verf op terpentine basis schadelijk voor jouw gezondheid en milieu. Wil je dus gebruik maken van verf op terpentine basis, zorg dan dat je dit in de openlucht aanbrengt. Houtverf is verkrijgbaar in elke gewenste kleur en afwerkingen. Je kunt kiezen uit een matte, hoogglans of zijdeglans afwerking. Voor het behandelen van je schutting is hoogglans houtverf de beste optie. Hoogglans heeft een sterkere lak, wat betekent dat het langer meegaat dan een zijdeglans lak. Hoogglanslak wordt harder wat leidt tot een betere bescherming. De verf kun je aanbrengen met een kwast of viltroller hou er wel rekening mee dat je de verf minimaal twee keer aanbrengt voor het beste resultaat. Ook is het aan te raden om vooraf de schutting licht op te schuren en te behandelen met een grondverf voor buiten op terpentine basis, door de grondverf zal de lakverf beter hechten. Weet je niet precies welke houtverf je moet nemen? De specialisten van Verfcompleet.nl kunnen je hierbij adviseren. 

Tip! 

Zorg er vooraf voor dat de schutting geschuurd, ontvet en gegrond is hierdoor kun je voor een langere periode plezier hebben van de behandelde schutting. 

Wil je na deze blog zo snel mogelijk aan de slag? 

Kijk dan snel op onze webshop voor alle benodigdheden, heb je nog vragen over hoe je de levensduur van je schutting kunt verlengen? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. De webshop van Verfcompleet.nl is je aangewezen partner. Bestel vandaag nog vóór 16:00 uur jouw beits, olie of houtverf in de webshop van Verfcompleet.nl en je hebt het de volgende dag al in huis! 

Reacties

Lees de reacties op Hoe kan ik het beste mijn schutting behandelen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM