Over ons

19 februari 2021

Afgebladderde verf, hoe los ik dit op?

Niks is zo vervelender dan afgebladderde verf, je wilt immers lang kunnen genieten van het door jouw geverfde oppervlakte. Daarnaast ziet afgebladderde verf er onverzorgd en vervallen uit. Verder kan het er ook voor zorgen dat het hout gaat rotten, de verflaag die het hout beschermde is namelijk weg. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om afgebladderde verf te herstellen en in het vervolg te voorkomen. Dit en meer tips lees je in deze blog van Verfcompleet.nl!

Waarom gaat verf afbladderen?

Het afbladderen van verf kan verschillende redenen hebben. In de meeste gevallen gaat het om een veroudering van de verflagen. Deze veroudering treedt sneller op wanneer de verf veel verschillende weersomstandigheden te verduren heeft, zoals bijvoorbeeld zon en regen.

Ouderdom is zeker niet de enige reden dat verf kan gaan afbladderen. Een te vochtige ondergrond kan ook de oorzaak zijn. Op een vochtige ondergrond kan verf namelijk moeilijk hechten. Het gevolg daarvan is dat de verf loslaat.

Als laatste kan het afbladderen van verf simpel gezegd komen door het slecht aanbrengen van de verf. Dit kan komen doordat de ondergrond lastig te verven is of dat deze niet goed is schoongemaakt voor het beginnen met verven.

Hoe herstel ik afgebladderde verf?

Wanneer je afgebladderde verf hebt geconstateerd is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te herstellen. Dit kun je laten doen door een professional, maar het is ook mogelijk om zelf een paar handelingen uit te voeren. Een stappenplan daarvoor bespreken we hieronder.

  1. Begin met het schoonmaken van de ondergrond, gebruik hiervoor een goede ontvetter. Verfcompleet.nl heeft diverse schoonmaakmiddelen in het assortiment die je hiervoor kunt gebruiken.  
  2. Daarna is het belangrijk om de losse verf te verwijderen. Hiervoor kun je een verfkrabber gebruiken. Bij de hardnekkige verf stukken kun je een verfföhn of afbijtmiddel gebruiken om het laatste verf te verwijderen.
  3. Na het verwijderen van de verf is het belangrijk om te kijken of er houtrot te vinden is. Is dit het geval? Dan moet dit gerepareerd worden. Dit kun je doen door eerst met een bijtel het houtrot te verwijderen. Zorg ervoor dat er alleen nog gezond hout overblijft.
  4. Wanneer al het houtrot weg is, kun je deze plekken behandelen met houtrotstop. Met een houtrotvuller kun je de plekken repareren. Wil je meer weten over hoe je houtrot moet behandelen? Dat lees je in onze eerdere blog over houtrot!
  5. Nadat de plekken gevuld zijn met houtrotvuller schuur je het hout tot het egaal is. Dit kun je het beste doen met grover schuurpapier.
  6. Na het schuren is het belangrijk dat je de ondergrond nog een keer goed schoonmaakt. Laat het vervolgens goed drogen.
  7. Is het oppervlakte volledig droog? Dan kun je beginnen met het aanbrengen van de grondverf. Dit is een belangrijke stap om het afbladderen van verf in de toekomst te voorkomen.
  8. Wanneer de grondverf volledig droog is kun je beginnen met het aanbrengen van de verf!

Hoe kan ik het afbladderen van verf voorkomen?

Na het herstellen van de afgebladderde verf wil je natuurlijk voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Door het goed onderhouden van de verf kun je het afbladderen voorkomen. Wanneer je de verflaag opnieuw aanbrengt voordat deze is afgebladerd is dit minder werk wanneer dit al wel het geval is. Daarnaast kun je de levensduur van de verf verlengen door het goed schoonhouden van de oppervlakte. Ook het beschermen tegen langdurige blootstelling van regen en zon kan het afbladderen van verf tegengaan.

Het is dus altijd belangrijk om de geverfde ondergronden goed te onderhouden. Heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken en welke producten je daarvoor het beste kunt gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij informeren je graag!

Reacties

Lees de reacties op Afgebladderde verf, hoe los ik dit op

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM