Plafond schilderen

Plafond schilderen met de juiste verf

Bent u pas verhuisd of is uw plafond aan een verfbeurt toe? Zorg er dan voor dat u de juiste plafondverf kiest. Met een goede plafondverf hoeft u vaak maar één laag te gebruiken. Door het grote aanbod aan plafondverf is het soms lastig om te beslissen welke verf voor u geschikt is. Als u het plafond in de badkamer gaat schilderen, heeft u andere verf nodig dan voor in de woonkamer. Wilt u het plafond in de badkamer schilderen, dan is het belangrijk dat u plafondverf kiest die waterdamp doorlaatbaar is. Een goede plafondverf voor in de badkamer is de Sikkens Alphacryl Plafond. De verf heeft een lange open tijd waardoor de kans op strepen minimaal is. Ook heeft het een hoge dekkracht en is het waterdamp doorlaatbaar.

Wat voor spullen heb ik nodig om een plafond te verven?

Als u een plafond gaat verven vergt het een goede voorbereiding. Maar welke schildersbenodigdheden heeft u nodig als u een plafond gaat schilderen?

Tips om een plafond te schilderen

Om uw plafond op de juiste manier te kunnen verven, is het verstandig om deze stappen te doorlopen:

  1. Reinig het plafond: u maakt het plafond vetvrij met een spons en water met daarin een scheutje ammoniak.
  2. Afplakken: u plakt de wanden, raamkozijnen en andere voorwerpen af met afplaktape. Het is een tijdrovende en vervelende klus, maar het zorgt ervoor dat u een mooi en strak eindresultaat krijgt.
  3. Afdekken van spullen: zorg ervoor dat u de vloer en meubels beschermt met plasticfolie of oude doeken.
  4. Gebruik acrylaatkit: u kunt hiermee scheurtjes en gaatjes dichtkitten.
  5. Primer: het is verstandig om eerst een laag primer aan te brengen. Dit gaat de zuigende werking tegen en u heeft minder kans op strepen en banen.
  6. Schilderen: u verft als eerste de randen met een ronde kwast, waarna u de kleine roller pakt en daaroverheen schildert. Als u dit gedaan heeft, kunt u met de grote roller het plafond gaan schilderen.
  7. Tape verwijderen: bent u klaar met schilderen? Verwijder dan direct de tape. Het is namelijk beter om dit te doen terwijl de verf nog nat is.

Neem contact op

Verfcompleet.nl logo
Verfcompleet.nl

Stel uw vraag

Plafond schilderen

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM