Over ons

25 januari 2022

Witte of zwarte kozijnen, wat maakt het verschil? 

Zwarte kozijnen zijn dé trend van de afgelopen tijd. Op steeds meer plekken zie je de zwarte kozijnen terugkomen. Maar waarom is dit eigenlijk zo? En wat zijn de verschillen met het kiezen voor witte kozijnen? In deze blog vertelt Verfcompleet.nl je alles wat je moet weten over witte en zwarte kozijnen! 

De voordelen van het kiezen voor zwarte kozijnen 

Zwarte kozijnen passen in nagenoeg elk interieur. De kozijnen kunnen dan ook verschillende stijlen benadrukken. Zwarte kozijnen kunnen een industrieel en stoer interieur helemaal afmaken. Maar wanneer je een modern interieur hebt kunnen de zwarte kozijnen juist zorgen voor een strak en kalm effect. Tegenwoordig zie je ook steeds meer de hotel chique trend voorbijkomen. Dit is ook zeker mooi te combineren met zwarte kozijnen. 

Wil je dat de zwarte kozijnen opvallen? Zorg voor een contrast! Dit contrast is het beste te creëren wanneer je kiest voor een witte muur. Kies daarnaast voor de juiste accessoires. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een wit rolgordijn zal de zwarte kleur van de kozijnen nog meer opvallen. Wel kun je de zwarte kleur subtiel laten terugkomen in andere kleinere elementen in de kamer, zoals bijvoorbeeld een zwarte kaarsenhouder of onderzetter.  

Wat zijn de nadelen van zwarte kozijnen? 

Zwarte kozijnen hebben helaas ook een nadeel. Het is bekend dat donkere kleuren licht en warmte kunnen absorberen. Dit zorgt ervoor dat de kozijnen erg warm kunnen worden. Vooral bij houten zwarte kozijnen gebeurt dit vaak. Houten zwarte kozijnen kunnen gaan komtrekken van deze warmte. Wanneer je zwarte kozijnen hebt van aluminium of staal gebeurt dit niet. 

Waarom kiezen voor witte kozijnen? 

Het gebruik van witte kozijnen kom je nog veel tegen. Het gebruik van witte kozijnen wordt vaak gezien als een veilige keuze. Toch zijn er punten waarbij je moet stil staan wanneer je kiest voor witte kozijnen. 

Heb je donkere muren en wil toch graag dat jouw kozijnen spreken? Kies dan voor witte kozijnen! Wanneer je kiest voor zwarte kozijnen zullen deze kozijnen niet goed uitkomen. Wil je graag dat de kozijnen wegvallen? Kies dan wel voor zwarte kozijnen! Dit kan vooral een mooi effect geven wanneer je vanaf binnen naar buiten ver weg kan kijken. Dit maakt het uitzicht nog mooier. 

De voordelen van witte kozijnen 

Witte kozijnen kunnen in sommige interieurs voor een strak en netjes effect zorgen. Daarnaast wordt daglicht weerkaatst door de witte kleur. De kleur wit kan er daardoor voor zorgen dat de ruimte lichter lijkt. 

Het nadeel van witte kozijnen 

Het grootste nadeel van het gebruik van de kleur wit is dat je meer viezigheid ziet op wit. Het is daarom belangrijk dat de kozijnen goed schoongemaakt worden. Bij het kiezen van witte kozijnen hoef je natuurlijk niet te gaan voor spierwit. Er zijn ook verschillende tinten gebroken wit welke een mooi resultaat geven! 

Voor welke materiaal kozijn kies jij? 

Zoals eerder genoemd zijn kozijnen vooral gemaakt van hout, aluminium of staal. Houten kozijnen zijn gemakkelijk zelf te verven in een nieuwe kleur! De witte of zwarte verf breng je snel aan op jouw kozijnen. Zorg voordat je begint met schilderen wel voor de juiste voorbehandeling. Denk hierbij aan het schoonmaken, schuren en ontvetten van de kozijnen. Bovendien is het vaak nodig om eerst gebruik te maken van de juiste grondverf. Dan is het tijd om te kiezen voor de juiste verf! Wil je gaan voor een klassieke look? Kies dan voor hoogglans verf! Liever een meer moderne of industriële look? Dan is matte verf juist een geschikte keuze! 

Witte of zwarte kozijnen voor buiten? 

Wanneer je kiest voor zwarte kozijnen aan de buitenkant van je woning, dan kun je wel zeggen dat dit een gedurfde keuze is. Hierbij vertellen we je graag een paar voorbeelden met welke kleuren je dit kunt combineren. Bijvoorbeeld met een donkergrijze gevel zullen de zwarte kozijnen minder opvallen en zorgt dit toch voor een mooi contrast. Ook bij een oranje/rode bakstenen gevel kun je met zwarte kozijnen een rustig contrast creëren. Ga je liever voor iets wat meer uitspreekt? Dan kun je kiezen voor een witte gevel met zwarte kozijnen, zo weet je zeker dat jouw gevel gaat opvallen. 

Heb je juist een donkere gevel? Dan kun je wellicht kiezen voor witte kozijnen zo creëer je een frisse look voor de buitenkant van jouw woning.  

Meer informatie nodig? 

Ben je benieuwd naar welke verf je het beste kunt gebruiken om je kozijnen te verven? Of heb je geen idee welke kleur je het beste kunt gebruiken? Laat je dan adviseren door de specialisten van Verfcompleet.nl. We informeren je graag verder over wat er allemaal mogelijk is. Neem contact op met onze klantenservice! Zij helpen je graag. Ben je er al over uit wat je nodig hebt? Verfcompleet.nl heeft een divers aanbod aan verfartikelen! Neem snel een kijkje op de webshop en bekijk ons grote assortiment. Wil je jouw verfartikelen morgen al in huis hebben? Geen probleem! Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! 

Reacties

Lees de reacties op Witte of zwarte kozijnen, wat maakt het verschil

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM