Over ons

2 november 2021

Wij leggen je graag uit hoe je het plafond kunt sausen 

Is het plafond verkleurd en wil je die, zoals ze in de volksmond weleens zeggen, gaan sausen? Lees dan snel verder! Wij vertellen je alles wat je moet weten voordat je begint met het sausen van het plafond. Door het plafond te verven ziet het plafond er weer als nieuw uit en kun je er weer jaren mee vooruit! Het is natuurlijk mogelijk om deze klus uit te besteden, maar voor de echte doe-het-zelvers is deze blog geschreven. Speciaal voor jou vertellen we hoe je in no-time weer van een nieuw geverfd plafond kunt genieten. 

We beginnen met de voorbereiding 

Om een goede start te maken met het verven van het plafond hebben we de nodige voorbereiding voor je uitgewerkt. Denk hierbij aan het weghalen van alle meubels, reinigen van het plafond en meer. Voor het schoonmaken van het plafond heb je water, schoonmaakmiddel en een spons nodig. Hoe schoner het oppervlak, hoe beter de verf zal hechten. Wanneer je het plafond hebt gereinigd is het tijd om alles af te plakken. Denk hierbij aan het neerleggen van een van stucloper en zeil op alles wat niet vies mag worden. Op deze manier komt er geen verf op bijvoorbeeld de muur of meubels. 

Het voorstrijken en verven 

Klaar met de voorbereiding? Dan gaan we door naar het voorstrijken. Dit is vooral belangrijk wanneer het plafond nog niet eerder geverfd is. Voorstrijk zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak en dat de verf niet direct opgezogen wordt. Plafond en ook muren die niet eerder geverfd zijn, hebben een sterk zuigende werking. Zorg ervoor dat je zowel met het aanbrengen van de voorstrijk als met het verven dat je niet in het midden stopt. Doe je dit wel dan is de kans groot dat er strepen zichtbaar blijven. Probeer als het kan om met meerdere personen te werken, op deze manier ben je sneller klaar en voorkom je strepen op je plafond. Tip! Zet ook je verwarming uit, als je verwarming aan staat dan droogt de verf sneller en is de kans op strepen ook groter. 

Ben je klaar met verven van het plafond? 

Zorg ervoor dat je binnen 30 minuten na het verven de afplaktape van het plafond haalt. De tape kun je het beste naar je toe trekken, mocht er dan verf aanzitten dan kun je op deze manier voorkomen dat je alsnog knoeit. De kwasten en verfrollers die je gebruikt hebt, kun je het beste bewaren in een plastic zak. Op deze manier kun je ze later nog een keer gebruiken. Als het plafond goed gedroogd is, de droogtijd staat op de verpakking van de verf, dan kun je weer veilig de meubels terugzetten en het afdekzeil verwijderen. 

Verfcompleet.nl 

Verfcompleet.nl biedt alle producten die je nodig hebt om het plafond te verven. Door onze snelle levering kun je vlug aan de slag met je project. Wil je meer informatie of heb je vragen? Kijk dan snel op onze website of neem contact met ons op! De specialisten van Verfcompleet.nl helpen je graag! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM