Over ons

3 maart 2022

Heb je last van Schimmel in je badkamer? Verfcompleet.nl vertelt je graag wat je hiertegen kunt doen en hoe je dit het beste kunt voorkomen 

Naast dat schimmel ontzettend vies is, is het ook nog eens slecht voor je gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld luchtwegklachten krijgen. Wanneer je gaat douchen ontstaat er veel vocht in de badkamer en wanneer je deze niet goed ventileert, dan kan het vocht op verschillende oppervlaktes gaan condenseren. Wanneer deze oppervlaktes voor een te lange tijd vochtig blijven, dan krijgt de schimmel de kans om zich te verspreiden.  

Schimmel kun je herkennen aan de zwarte puntjes op je kitranden, vroegen, wanden en/ of op het plafond. Wanneer je al voor een langdurige periode last hebt van schimmel dan bevat de schimmel vaak een roze/oranje waas. Daarnaast zorgt schimmel ook voor een muffe geur. Schimmel in de badkamer is een veel voorkomend verschijnsel, dus schaam je vooral niet! Wel adviseren we je om zo snel mogelijk te handelen.  

Liever voorkomen dan genezen 

De belangrijkste tip is dan ook: Ventileren! Wanneer je niet voldoende ventileert dan is de schimmel niet tegen te houden. Daarnaast kun je de badkamer verwarmen om schimmel te voorkomen, zet vlak voor het douchen de verwarming aan en door de opgewarmde muren condenseert het vocht veel minder snel. Hierdoor is de kans op schimmel gelijk een stuk kleiner.  

Huis-tuin-en keukenmiddeltjes tegen schimmel. Stel je hebt al schimmel in de badkamer, dan kun je dit gemakkelijk schoonmaken met wat huis-tuin-en keukenmiddeltjes. Hierbij kun je denken aan soda mengen met water of azijn mengen met water en vervolgens poets je alles weg met een sponsje. Let op! Verwijder schimmel altijd met water en nooit droog. Wanneer je droog schimmel verwijderd dan verspreid je de schimmelsporen alleen nog maar meer over het oppervlak heen.  

Schimmelwerende verf 

Zoals we al eerder schreven, voorkomen is beter dan genezen. Zo kun je bijvoorbeeld je badkamer behandelen met schimmelwerende verf. Wanneer je de badkamer voorziet van schimmelwerende muurverf, heb je dus minder snel last van schimmel. De verf dekt in één keer en je kunt je muren gemakkelijk afnemen met een natte doek. Dus wil je schimmelvorming geen kans meer geven? Ga dan zo snel mogelijk aan de slag met het verven van de badkamer met schimmelwerende muurverf. De verf is gemakkelijk en snel aan te brengen.  

Wat heb je nodig? 

Wanneer je de badkamer met schimmelwerende verf gaat behandelen is het belangrijk dat je de schimmel eerst goed verwijderd hebt. Vervolgens kun je gaan beginnen met het afplakken van de tegels en natuurlijk een afdekzijl neerleggen op de grond. We willen natuurlijk niet hebben dat de rest van de badkamer onder de verf komt te zitten. Wanneer je al het voorwerk hebt gedaan, kun je gaan beginnen met het verven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de hoeken en randen, deze verf je met een kwast. Vervolgens kun je met een roller lange banen gaan trekken om het gehele oppervlak te behandelen met schimmelwerende verf. De gemiddelde droogtijd van schimmelwerende muurverf is ongeveer 2 uur.  

Klaar? Mocht je je rollers en kwasten graag willen bewaren, dan kun je deze schoonmaken met een kwastenreiniger. Wanneer je de kwasten schoongemaakt hebt en je ze binnenkort weer wilt gebruiken, kun je ze bewaren in een bakje met water. De resten van de kwastenreiniger en verf kun je brengen bij het klein chemisch afval (kca) bij jou in de buurt. 

Ga morgen nog aan de slag! 

Schimmels in je badkamer zijn erg vervelend en het is ook niet goed voor je gezondheid. Snel aanpakken dus! Wil je graag zo snel mogelijk aan de slag? Alleen heb je de producten nog niet in huis? Geen probleem, bij Verfcompleet.nl hoef je de deur niet meer uit. Wanneer je al jouw verfbenodigdheden vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! Heb je verder nog vragen hoe je deze klus het beste aan kunt pakken? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM