Over ons

23 mei 2023

Door het witten van het plafond, kun je je woonkamer er weer uit laten zien als nieuw. Hierbij creëer je natuurlijk het liefst een streepvrij resultaat. Over het algemeen wordt gezegd dat het verven van het plafond geen lastige klus is, maar dit wil niet zeggen dat je onvoorbereid kunt beginnen. Wil jij weten wat de beste manier is om je plafond te witten? In deze blog vertel ik alles over wat je moet weten, voordat je begint met het witten van het plafond. 

Voorbereidingen voor het witten van het plafond 

Bij het verven van het plafond is een goede voorbereiding van belang. Voordat je begint met de klus kun je het beste het gehele plafond reinigen. Hiervoor heb je water, schoonmaakmiddelen en een spons nodig. Hoe schoner het oppervlak, hoe beter de verf zich zal hechten. Wanneer je het plafond gereinigd hebt, dan is het tijd om alles af te plakken. Bij het verven van het plafond is er namelijk een grote kans dat er spetters naar beneden druipen. Maak dus gebruik van een afdekzeil voor de vloer en de overige meubels. Ga je de hele kamer verven? Start dan met het witten van het plafond en ga vervolgens verder met het verven van de muren. 

De juiste roller voor het plafond verven 

Een plafond is meestal niet helemaal egaal en daarom is het belangrijk dat je de juiste verfroller gebruikt. Bovendien is het een groot oppervlak, dus een verfroller is zeker aan te raden. Voor het verven van het plafond raad ik je aan om gebruik te maken van een vachtroller. Zo ben je er zeker van dat het gehele plafond wordt voorzien van verf en zo verf je in één keer een groot oppervlak. Voor de hoeken en randen kun je natuurlijk beter kiezen voor een kwast. Zo creëer je een zo goed mogelijk eindresultaat! 

Laten we beginnen 

Bij het witten van het plafond kun je gebruik maken van muurverf. Voordat je begint, roer je de verf goed door en je giet de verf in een verfbak. Vervolgens kun je beginnen met het verven van banen in de breedte. Houd er hierbij rekening mee dat je alles één kant op rolt. Zo krijg je een optimaal resultaat zonder vervelende strepen. 

Vind je het een gedoe om op een trappetje te gaan staan en deze telkens te verschuiven? Dan begrijp ik als geen ander! Kies er dan voor om gebruik te maken van een verlengsteel. Zo kun je gewoon op de grond blijven staan en heen en weer lopen tijdens het verven van het plafond.  

De verf voor het witten van het plafond koop je bij Verfcompleet.nl  

Alle benodigdheden voor het verven van je plafond koop je bij Verfcompleet.nl. Bij ons vind je voor iedere klus de juiste verfsoorten. Bij Verfcompleet.nl kunnen we dan ook iedere verf in de gewenste kleur voor je mengen. Wil je morgen beginnen met je verfklus? Dat is geen enkel probleem, bestellingen die vóór 16:00 geplaatst worden zijn de volgende dag al in huis. Heb je vragen of zijn er nog enkele onduidelijkheden? Geen probleem, neem gerust contact met ons op! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM