Over ons

2 juni 2021

Geef je keuken een nieuwe look!

Ben je toe aan een nieuwe look in de keuken? Geef je keuken weer een frisse uitstraling door de keukenkastjes te verven! In deze blog leg ik je uit hoe je de keuken het best kan verven voor een mooi eindresultaat! Zo ziet je keuken er uit als nieuw, zonder dat je veel kosten maakt!

Voordat je begint

Voordat je begint met het verven van de keukenkastjes zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden. De keuken is tenslotte een ruimte in het huis waar veel gebeurd. Vaak heb je in de keuken te maken met keukenwalmen en vette vingers aan de keukenkastjes. Daarom is het belangrijk dat je een kwalitatieve verf gebruikt op waterbasis. Een verf op waterbasis is tenslotte beter voor de gezondheid en is tegenwoordig ook erg slijt- en krasvast. Wel heeft verf op waterbasis iets langer nodig om volledig uit te harden. Na 2 weken is de verf volledig droog en uitgehard.

Welk materiaal keukenkastje kan worden geverfd?

Nu vraag je je vast af of jouw keukenkastjes geschikt zijn om te verven. Keukenkastjes van hout zijn  prima te verven, ook keukenkastjes van kunststof kunnen worden geverfd. MDF keukenkastjes met een folielaag zijn echter niet geschikt om te verven, wel kun je met behulp van een föhn de folielaag verwarmen en vervolgens verwijderen. De MDF keukenkastjes kunnen dan wel worden geverfd.

Deurtjes erin of eruit?

Bij het verven van keukenkastjes kun je ervoor kiezen om ze eruit te halen of om ze te laten hangen. Alle keukenkastjes eruit halen is alleen te adviseren als je veel ruimte hebt in een schuur o.i.d. om ze te kunnen laten drogen. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is het ook verstandig om de kastjes eruit te halen, je wilt natuurlijk niet dat de kastjes beschadigen door de handjes van je kind of de staart van de hond! Houd je van gemak? Laat de keukenkastjes dan hangen, zo kan je ze in één keer schilderen en kunnen ze makkelijk drogen. Wanneer je kastjes eruit haalt kun je ze alleen per kant verven en eerst laten drogen dubbel werk dus.

Stappenplan voor het pimpen van jouw keuken!

Stap 1: Keukenkastjes schoonmaken

Voordat je kunt beginnen met het verven van je keukenkastjes is het belangrijk dat ze goed worden schoongemaakt met schoonmaakmiddelen die hiervoor geschikt zijn. 

Stap 2: Licht opschuren

Wanneer de kastjes goed zijn ontvet dient te ondergrond licht opgeschuurd te worden met fijn schuurpapier. Hebben je keukenkastjes een glanzende verf of laklaag? Dan dien je deze op te schuren totdat deze dof is.

Stap 3: Afplakken

Het verven van keukenkastjes is een precies werkje. Je wilt niet dat de verf op andere plekken komt. Plak de delen die niet geverfd moeten worden af en leg een afdekzijl neer om de vloer te beschermen.

Stap 4: Grondlak aanbrengen

Na het schoonmaken en afplakken is het eindelijk tijd om de keukenkastjes te verven! Eerst is het belangrijk dat je een grondlak aanbrengt. Zo zorg je ervoor dat de verf beter hecht op de kastjes.

Stap 5: Keukenkastjes schilderen

Na het aanbrengen van de grondlak (primer) dienen de keukenkastjes nogmaals heel licht opgeschuurd te worden. Daarna kun je de kastjes stofvrij maken en gaan verven! Voor het verven van de kastjes kun je het beste kiezen voor een houtlak in een zijdeglas of hoogglans variant!

Voilà! De perfecte keukenkastjes met een frisse look!

De producten voor het opknappen van jouw keukenkastjes bestel je bij Verfcompleet.nl!

Ga jij ook aan de slag met je keukenkastjes voor een nieuwe en frisse look? Bestel je verf en verfbenodigdheden dan gemakkelijk en snel via onze webshop! Wanneer je voor 16:00 uur besteld, heb je de producten morgen al in huis! Ideaal, want zo kan je snel beginnen met het opfrissen van jouw keuken!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM