Over ons

26 oktober 2021

Is het nodig om de gevel van mijn huis te schilderen? 

De gevel van je huis schilderen is belangrijk! Maar waarom is die nieuwe verflaag nodig? Een nieuwe verflaag biedt een beschermende functie aan het huis. Verf voor de gevel is namelijk waterdicht en Uv-bestendig. Met een goede verflaag is de gevel bestand tegen alle soorten weersomstandigheden. In deze blog lees je alles over wat je moet weten voor het schilderen van je gevel. We beginnen met de voorbereidingen. 

Goede voorbereiding is het halve werk 

Voordat je gaat beginnen met het schilderen van de gevel, adviseren we om al het een en ander voor te bereiden. Controleer vooraf bijvoorbeeld de voegen op loszittend voegsel en zo nodig krab je dat er met een voegspijker af en vervolgens voeg je deze opnieuw. Repareer eventuele gaten met sneldrogend cement en een plamuurmes. Vervolgens kun je beginnen met het verwijderen van loszittende verf met een staalborstel. Is het allemaal gelukt? Dan kun je de gevel gronding schoonspuiten met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Let op! De gevel moet goed drogen voordat je gaat beginnen met het schilderen van de gevel. 

Welke materialen heb je nodig? 

Nu je bijna kunt beginnen met schilderen is het handig om te weten of je de juiste materialen in huis hebt. De volgende materialen heb je nodig: Gevelverf, gevelprimer, afdekzeilen (bijvoorbeeld een stucloper) en tape. 

Het verven van de gevel 

Je gaat beginnen met het verven van de gevel. Met een stucloper of ander afdekmateriaal kun je de ondergrond afdekken. Hier kun je alle verfspullen op plaatsen en zorg je er tegelijkertijd voor dat je geen verf knoeit. Is de gevel al eerder geverfd, dan kun je direct beginnen met het aanbrengen van de verf. Wanneer dit niet het geval is, dan moet je de gevel eerst voorbehandelen met een voorstrijk of een fixeermiddel. Dit laat je vervolgens minimaal 12 uur drogen. Die ideale temperatuur voor het verven van de buitenmuur ligt tussen de 10 en 25 graden. Wanneer het te hard waait, kan de verf te snel opdrogen. Probeer dus de juiste dag uit te kiezen. Voor het verven van de gevel gebruik je een blokkwast en een vachtroller. Met de kwast kun je makkelijk bij lastig bereikbare plekken en met de roller kun je meters maken. Begin met de randen en verdeel de muur vervolgens voor jezelf in vlakken. Zorg dat elk vlak elkaar overlapt, zodat je later geen kleurverschil krijgt. Probeer ook de hele gevel in een keer te verven, dan krijg je het mooiste resultaat. Heb je gekozen voor een lichte kleur, dan adviseren we je om de onderste 30 cm in een donkere kleur te verven. Vuil is dan minder zichtbaar en dit is gemakkelijk schoon te maken. 

Aan de slag! 

Nu weet je precies hoe je de gevel van jouw woning of bedrijfspand moet behandelen. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verven van de gevel? Neem dan contact met ons op, onze verfexperts helpen je graag!  Heb je de benodigde spullen nog niet in huis? Geen probleem! In de webshop van Verfcompleet.nl vind je alles wat je nodig hebt voor het opknappen van de gevel! Wil je morgen al beginnen? Ook geen probleem, wanneer je voor 16:00 uur bestelt heb je je bestelling de volgende dag al in huis! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM