Over ons

22 juli 2021
Verfcompleet.nl

Is het mogelijk om over roest heen te verven? 

Er zijn diverse objecten in en rondom het huis die van ijzer en metaal zijn gemaakt, na verloop van tijd zullen deze dan ook gaan roesten. Maar kun je over roest heen verven? Het antwoord is ja! De roestplekken kun je gewoon verbergen onder een nieuwe verflaag! Hierbij is het van belang dat je een goede voorbereid treft. Bij iedere schilderklus is dit het geval, maar bij roestplekken telt dit dubbel! Ik vertel je graag hoe je te werk gaat!  

Hoe ga je te werk? 

Om te beginnen zul je de oude verflaag moeten verwijderen. Voor het verwijderen kun je gebruikmaken van een afbijtmiddel of je kunt alles goed opschuren. Vervolgens is het belangrijk dat je zoveel mogelijk roestplekken verwijderd. Dit kun je doen met behulp van een staalborstel, werk hier zoveel mogelijk van de roest mee weg. Wanneer bijna alle roest is verwijderd kun je starten met het schoonmaken van de ondergrond. Dit doe je met een ontvetter.  

Wanneer alles goed is gereinigd en de meeste roest is verdwenen kun je de grondverf aanbrengen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een verf speciaal voor metaal. Een voorbeeld hiervan is de Tencoferro metaallak. Dit is een ijzersterke grondverf roestwerende menie en aflak in een! Uiteraard is een ‘normale’ grondverf en aflak ook geschikt. Na het aanbrengen van een aantal lagen grondverf kun je licht opschuren en aflakken.  

 

Hoe kun je roest voorkomen 

Het roesten van metalen is natuurlijk niet helemaal te voorkomen, wel kan ik je een aantal handige trucjes geven! Wanneer je metaal wilt beschermen dat buiten staat kun je ervoor kiezen om dit te coaten. Een coating is een beschermende laag om het metaal dat het staal minder snel laat roesten. Ook kun je ervoor kiezen om het metaal te laten galvaniseren. Nu hoor ik je al denken: wat is dat nu weer? Galvaniseren is het verzinken van metaal met een laagje zink.  

Daarnaast kun je ook kiezen voor een van de bekende Tenco producten. De Tenco anti rust bijvoorbeeld is een product op basis van natuurlijke vetten en paraffinische componenten. Dit product verlengt de levensduur van het staal en zorgt er daarnaast voor dat het roest niet meer kan uitbreiden. Dit is een waterbestendige en niet hardende dekkende laag. Dit is een goede optie wanneer je het metaal geen nieuwe kleur wilt geven maar wel roest wilt voorkomen/uitstellen.

Verfcompleet heeft alles wat een doe het zelf schilder nodig heeft! 

Je hebt zojuist kunnen lezen hoe jij het verven van verroeste metaalproducten aanpakt. Binnen het assortiment van Verfcompleet.nl vind je alles wat je hier voor nodig hebt! Heb je vragen over onze verfproducten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze verfexperts helpen je graag! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM