Over ons

7 december 2022

Is het mogelijk om over roest heen te verven?  

Er zijn diverse objecten in en rondom het huis, die van ijzer/ metaal zijn gemaakt. Dit soort objecten zullen na verloop van tijd gaan roesten. Maar kun je eigenlijk over roest heen verven? Het antwoord hierop is, ja! De roestplekken worden verborgen onder de nieuwe verflaag. Hierbij is een goede voorbereiding van groot belang. Dit geldt overigens voor elke schilderklus, maar bij roestplekken telt dit dubbel zoveel. Op deze pagina vertel ik je graag meer over hoe je te werk kunt gaan. 

Hoe ga je te werk?  

Allereerst is het handig om de oude verflaag te verwijderen. Maar hoe doe je dit? Voor het verwijderen van de oude verflaag, kun je gebruik maken van een afbijtmiddel. Verder kan je er ook voor kiezen om alles goed te schuren. Hierbij is het belangrijk om zoveel mogelijk roestvlekken te verwijderen. Dit kun je gemakkelijk doen met het behulp van een staalborstel. Werk hier zoveel mogelijk van de roest mee weg. Is bijna alle roest verwijderd van het object? Dan kun je beginnen met het schoonmaken van de ondergrond met een ontvetter. 

Wanneer alles goed is gereinigd en de meeste roest niet meer zichtbaar is, dan kun je de grondverf aanbrengen. Hiervoor kun je gebruik maken van een verf dat zich speciaal richt op metaal. Een voorbeeld van hiervan is Tencoferro metaallak. Dit is een ijzersterke grondverf, roestwerende menie en aflak in één! Uiteraard is een normale grondverf of aflak ook geschikt. Na het aanbrengen van een aantal lagen grondverf, kun je deze licht opschuren en aflakken.  

Hoe kun je roest voorkomen  

Nu vraag je je vast af: ‘hoe kan ik het roesten van metaal voorkomen?’ Helaas is het roesten van metaal nooit helemaal te voorkomen. Wel zijn er een aantal handige tips om metaal beter te beschermen. Wil je metaal dat buiten staat bescherming bieden? Dan kun je ervoor kiezen om deze te laten coaten. Een coating dient als een beschermende laag dat metaal minder snel laat roesten. Ook kun je ervoor kiezen om metaal te laten galvaniseren. Galvaniseren is een minder bekende optie en daarom geef ik je een korte uitleg. Galvaniseren is het verzinken van metaal met een laagje zink.  

Daarnaast kun je ook kiezen voor één van de bekende Tenco producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Tenco anti rust. Dit is een product op basis van natuurlijke vetten en paraffinische componenten. Door middel van dit product, wordt de levensduur van staal verlengt. Verder zorgt het ervoor dat het roest zich niet verder kan uitbreiden. Dit is een waterbestendige laag en een niet hardende dekkende laag. Wil je roest voorkomen, maar je metaal geen nieuwe kleur geven? Dan is dit zeker een goede optie! 

Verfcompleet heeft alles wat een doe-het-zelf-schilder nodig heeft!  

Zojuist heb je meer informatie gekregen over hoe je verroeste metaalproducten kan verven. Bekijk het assortiment van Verfcompleet.nl, hier vind je alle producten die je nodig hebt. Heb je vragen over onze verfproducten? Geen probleem, neem dan gerust contact met ons op. Onze verfexperts helpen je graag verder! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM