Over ons

6 augustus 2020
Verfcompleet.nl

Hoe schilder je een deur?

Zijn de deuren in huis toe aan een nieuwe laag verf of heb je het interieur veranderd en passen de deuren daar niet meer bij? Dan vertellen wij je graag hoe je jouw deur het beste opnieuw kunt verven. Je kunt het beste kiezen voor verf met een hoog- of zijdeglans lakverf. Deze staan er om bekent dat ze kras- en slijtvast zijn. Ga je de deuren binnen verven? Dan adviseren wij altijd om verf op waterbasis te gebruiken. Verf op waterbasis is reukarm en sneldrogend. Zo hoef je niet lang te wachten totdat je de tweede laag verf kunt aanbrengen. Zorg ervoor dat je genoeg verf in huis haalt, een deur moet namelijk altijd twee keer geverfd worden. Ook is het belangrijk dat je de juiste benodigdheden hebt aangeschaft. Wij hebben een groot aanbod aan lakkwasten, rollers, reinigingsmiddelen en afplaktape. Verfcompleet.nl heeft een stappenplan gemaakt, welke je kunt volgen wanneer je zelf een deur gaat verven.

Stap 1: Ga voor het mooiste resultaat

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om de deur te verven. Voor het mooiste resultaat haal je de deuren uit de scharnieren (laat de scharnieren zelf wel zitten, anders krijg je na de verfklus de deur lastig terug op zijn plek) en verwijder het deurbeslag. Vervolgens neem je de deur af met een ontvetter. Deze meng je met water, op de verpakking staan vaak de verhoudingen. Haal daarna een doek met schoon water over de deur, zodat je alle achtergebleven ontvetter verwijderd. Wanneer er beschadigingen aan de deur zijn, kun je deze opvullen met houtvuller.

Stap 2: De deur schuren

Om de verf goed aan de deur te laten hechten, is het belangrijk dat je deze vooraf goed schuurt. Heb je de deur al een keer eerder geverfd, dan is het belangrijk dat je de oude verflaag er afschuurt. Hoe slechter de staat van je deur, des te grover de korrel is die je gebruikt. Als laatste schuur je de deur nog een keer met een fijne korrel. Je maakt de deur stof vrij en neemt hem nogmaals af met een licht vochtig doekje. Nu ben je klaar om te gaan verven. Plak alles wat je niet gaat verven af met speciale tape en verwijder deze direct weer al je klaar bent. Wanneer je nog een laag aanbrengt, dan breng je opnieuw de tape aan. Als de verf al gedroogd is en je gaat dan pas de tape verwijderen, dan kan het zijn dat je beschadigingen aan de deur maakt.

Stap 3: De deur verven

Eerst beginnen we met een laag grondverf. Grondverf is benodigd voor de optimale hechting tussen het oppervlak en de verf. Voor het grote oppervlak kun je het beste een verfroller gebruiken dat werkt het snelst. Voor de moeilijk bereikbare delen gebruik je een kwast. Controleer altijd op de verpakking hoe lang de verf moet drogen voordat je een volgende laag gaat aanbrengen. Laat je de grondverf een lange tijd drogen? Schuur de deur dan nog licht op voordat je de lak gaat aanbrengen. Op deze manier verwijder je eventueel stof of andere deeltjes die tijdens het drogen op de deur terecht zijn gekomen. Gebruik je verf op waterbasis, gebruik dan ook kwasten en rollers die daar geschikt voor zijn. Door de speciale technieken waar deze producten mee gemaakt zijn, wordt de verf op een gelijkmatige manier aangebracht en zullen er geen luchtbellen ontstaan. Breng twee lagen lakverf aan, zo blijft de deur weer voor een lange tijd mooi.

Stap 4: Nazorg

Is de hele deur geschilderd en heb je al deze stappen gevolgd? Dan ben je vast trots op het eindresultaat! De verf die je over hebt, kun je bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten kun laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken. Doe de eerste week nog voorzichtig zo krijgt de verf de kans om goed uit te harden en voorkom je dat de deur snel beschadigt, raakt.

Alleen de beste producten voor jouw deur!

Wanneer je een deur gaat verven wil je uiteraard dat dit er mooi uit komt te zien. Dit doe je door alle stappen te volgen en te kiezen voor producten van topkwaliteit. Deze bestel je gemakkelijk en snel bij Verfcompleet.nl. Wij verkopen alleen A-merken en onze verfexperts denken graag met je mee. Niet alleen bij het vinden van een geschikte verf ook bij het vinden van de juiste schilders benodigdheden staan wij voor je klaar!

Reacties

Lees de reacties op Hoe schilder je een deur?

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM