Over ons

15 februari 2022

Hoe kun je het beste Trespa verven? 

Laten we beginnen met de vraag, wat is Trespa? Trespa is High Pressure Laminate. Trespa is een duurzaam materiaal dat vooral buiten gebruikt wordt. Je kunt het eigenlijk zien als een vervanger voor hout. Dus is jouw gevel of boeideel van Trespa materiaal verkleurt of gewoon toe aan een nieuw kleurtje? Dan is deze blog een must read om jouw verfklus te laten slagen.  

Trespa schilderen is een klus waar je geen expert voor hoeft te zijn. Verfcompleet vertelt het je maar al te graag. Wat vooral belangrijk is om te weten is dat je deze klus correct aanpakt. Het is namelijk zo met Trespa platen, dat de verf moeilijk aan het oppervlak hecht. We vertellen je graag welke extra stappen je moet ondernemen, zodat de verf wel goed hecht aan het oppervlak!  

Voorbereiding en benodigdheden 

Een goede voorbereiding is het halve werk, laten we beginnen met de benodigdheden op een rijtje te zetten. Wanneer je Trespa gaat verven is het belangrijk dat je kiest voor een lak van hoge kwaliteit. Zo kun je het langst genieten van je geverfde oppervlak. Wat heb je verder nodig? 

Alle verf benodigdheden in huis? Laten we dan beginnen met het voorbereiden van het oppervlak. De ondergrond reinigen is namelijk heel belangrijk voor het beste resultaat. Je kunt beginnen om een lauwwarm sopje te maken met een scheutje ontvetter. Vervolgens kun je het oppervlak schoonpoetsen om stof en vetvrij te maken. Wanneer het oppervlak schoon is, kun je beginnen met lichtjes opschuren. Klaar? Veeg dan met een stoffer alle stofdeeltjes weg en dan mogen we nog een ronde poetsen om het oppervlak weer vet en stofvrij te maken.  

Klaar met schuren en poetsen? Dan mag je beginnen met het afplakken en het neerleggen van een afdekzeil. Het zou natuurlijk zonde zijn als er verfspetters op onbedoelde plekken en/ of oppervlaktes terecht komen. 

Het schilderen kan beginnen!  

Laten we beginnen om een goede multi primer aan te brengen zodat de verf uiteindelijk goed hecht aan het oppervlak. Multi primer is speciaal gemaakt voor moeilijke ondergronden. Je zorgt ervoor dat je een basislaag aanbrengt. Multi primer kun je ongeveer na 4 uur overschilderen.  

Klaar? Dan kunnen we nu echt beginnen met het aflakken van het oppervlak. Voor het beste resultaat kun je een verfroller gebruiken, hierdoor ben je sneller klaar en je voorkomt strepen op het oppervlak. Ook adviseren we je twee lagen lak aan te brengen op het oppervlak. Hierdoor zorg je voor een mooie afwerking.  

Wanneer je eenmaal klaar bent met aflakken dan kun je de afplaktape verwijderen. Dit moet je doen terwijl de verf nog nat is. Wanneer je de afplaktape weghaalt wanneer de verf al droog is, is de kans groot dat je de verflaag beschadigd en dat zou hartstikke zonde zijn van het werk. 

Mocht je je rollers en kwasten graag willen bewaren? Dan kun je deze schoonmaken met een kwastenreiniger. Wanneer je de kwasten schoongemaakt hebt en je ze binnenkort weer wilt gebruiken, kun je ze bewaren in een bakje met water. De resten van de kwastenreiniger en verf kun je brengen bij het klein chemisch afval (kca) bij jou in de buurt. 

Heb je na het lezen van deze blog zin om zo snel mogelijk aan de slag te gaan? 

Heb je verder nog vragen over Trespa schilderen of welke producten het beste zijn voor jouw klus?  Geen probleem, neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan je graag te woord. Wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM