Over ons

2 februari 2022

Hoe kun je het beste een halve muur verven?  

Wil je graag je ruimte sfeervoller, ruimer of lichter laten lijken? Door middel van een halve muur verven kun je spelen met hoe je de ruimte wilt laten ogen. De opties zijn divers waardoor er verschillende effecten mogelijk zijn. Bij Verfcompleet.nl geven we je graag handige tips & tricks, om je verfklus te laten slagen! 

Na het lezen van deze blog en met de juiste producten is een halve muur verven ineens niet meer zo moeilijk als dat het lijkt. We vertellen je graag in de volgende stappen hoe je een halve muur kunt verven. Laten we beginnen met de benodigde spullen op een rijtje te zetten.  

Wat heb je nodig:  

Horizontaal of verticaal?  

Een halve muur verven kun je zowel horizontaal als verticaal verven. Wil je je plafond optisch hoger laten lijken? Dan kun je het beste horizontaal een halve muur verven? Horizontaal een halve muur verven is een mooie oplossing als je een kleine ruimte graag groter en/of hoger wilt laten lijken.   

Wil je juist een wat knusser effect? Heb je bijvoorbeeld een hele lange gang? Dan is een verticale halve muur ideaal. En naast het feit dat een half geverfde muur verschillende effecten heeft. Is het ook een goede reden als je bijvoorbeeld een felle kleur wilt toepassen, om je hele muur knal groen te verven is ook gelijk zo overweldigend. Dan is een halve muur een leuke en creatieve tussenweg, zodat je toch dat leuke knal kleurtje op je muur te verven.   

Laten we beginnen!  

Dit geldt zowel horizontaal als verticaal, allereerst begin je met het verven van de lichtere kleur op je muur. Dit kun je doen met een verfroller. Voor het beste resultaat verf je in banen die elkaar overlappen. Voor nu hoef je nog geen rekening te houden met een scheidingslijn, dit komt pas als je gaat beginnen met de tweede verfkleur. 

Klaar met de eerste laag? Zorg ervoor dat de verf goed opdroogt voordat je verder gaat met de volgende stappen. De gemiddelde droogtijd is ongeveer 16 uur voordat je verder kunt gaan met je tweede kleur verf.  

Is de eerste laag droog? Dan kun je beginnen met het opmeten van de muur om vervolgens te bepalen waar de kleuren elkaar zullen raken. Vervolgens kun je met een potlood, markeringen aanbrengen waar de grens komt te zitten, let wel op dat je de markering niet te dik aanbrengt anders zal je na het verven nog steeds de markering blijven zien en dat zou zonde zijn. Met een waterpas kun je controleren of de markeringen op dezelfde hoogte zijn aangebracht.   

Wanneer je klaar bent met de markeringen kun je beginnen met het afplakken, zorg ervoor dat je een goede afplaktape gebruikt zodat je een strakke lijn krijgt. Je wilt natuurlijk zo strak mogelijk schilderen. Voor het verven van de scherpste randen is er een speciale afplaktape. Deze tape-variant heeft een geelgouden kleur en lijkt erg op een dunnere variant van de schilders tape. Doordat deze tape is gemaakt van rijstpapier kun je veel scherpere lijnen creëren. Zo creëer je meteen een professioneel eindresultaat. De 3M Scotch 244 Afplaktape Geel/ Gold zorgt voor een scherpe scheiding en is geschikt voor diverse ondergronden.  

Klaar met afplakken? Check voor de zekerheid nog een keer met een waterpas of de tapelijn helemaal recht is. Zo ja, dan kun je beginnen met de tweede kleur verf aan te brengen. Je kunt beginnen door middel met een kwast iets over de tape heen te verven, zo weet je zeker dat je straks een strakke lijn hebt geverfd. De rest van de oppervlakte kun je afnemen met een roller. Zoals al eerder opgenoemd, voor het beste resultaat verf je in banen die elkaar overlappen.  

Als je klaar bent met het aanbrengen van de tweede kleur, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de taperand verwijdert. Zorg ervoor dat je de schilderstape gelijkmatig verwijdert zodat deze niet scheurt. 

Klaar met verven?  

Je rollers en kwasten kun je schoonmaken met een kwastenreiniger. Wanneer je de kwasten schoongemaakt hebt en je ze binnenkort weer wilt gebruiken, kun je ze bewaren in een bakje met water. De resten van de kwastenreiniger en verf kun je brengen bij het klein chemisch afval (kca) bij jou in de buurt.  

Heb je verder nog vragen over het schilderen van een halve muur? Of wil je graag advies over welke kleuren je het leukste met elkaar kunt combineren? Neem dan eens contact op met de specialisten van Verfcompleet.nl, onze klantenservice helpt je hier graag bij. Ben je na het lezen van deze blog al enthousiast geworden en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Geen probleem! Als je jouw verfartikelen vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis!  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM