Over ons

7 oktober 2021

Hoe kun je het beste een deurpost verven?

Het kozijn van een deur is maar een klein detail, maar kan toch zorgen voor een hele andere uitstraling. Daarnaast kan het verven van je deurpost ook zorgen voor een hogere waarde van je huis. Weet je zelf niet zo goed hoe je het verven van de deurposten het beste aanpakt? Lees dan vooral verder!

Metalen deurpostverfcompleet_blog_metalen_deur

Wil jij graag de metalen deurpost verven? Is het metaal nog onbehandeld? Dan is het belangrijk dat je eerst eventuele roest verwijderd met behulp van een staalborstel. Op deze manier kun je roest en vuil van de deurpost verwijderen. Is jouw deurpost gemaakt van aluminium, koper of zink? Breng dan voordat je begint met verven een laag metaalprimer aan. Op deze manier zal de verf veel beter hechten aan de deurpost. De deurpost kun je verven met een kleine verfroller of met een kwast. Dit geldt zowel voor de deurposten binnen als buitenshuis. Na een droogtijd van 5 uur kun je vervolgens de deurpost verven met een lakverf in de gewenste kleur.

Aluminium deurpost

Voordat je kunt beginnen met het verven van je aluminium deurpost dien je alle verroeste plekken na te lopen, roest tast namelijk aluminium aan. Deze roestplekken kun je verwijderen door een roestoplosser op aangetaste plekken aan te brengen. Losse plekken roest kun je verwijderen met behulp van een plamuurmes.

Vervolgens dien je de deurpost grondig te schuren met schuurpapier en verwijder het stof met een licht vochtige doek. Maak daarna gebruik van een ontvetter om alles goed te reinigen, zo zal de verf beter hechten. Plak vervolgens alles goed af en breng een laag grondverf aan. Wanneer deze laag grondverf droog is kun je dit weer licht opschuren en de stof verwijderen met een vochtige doek. Nu is het tijd om de gekozen verf of lak aan te brengen op het kozijn. Wanneer de verf gedroogd is kun je kiezen om nog een verflaag aan te brengen. Blij met het resultaat en is de dekking goed? Dan is één verflaag voldoende!

Houten deurpostverfcompleet_blog_metalen_deur

Zijn jouw deurposten gemaakt van hout? Dan kun je gebruikmaken van dit stappenplan!

Stap 1: Zijn de deurposten voorzien van een oude verflaag? Dan dien je deze eerst grondig op te schuren. Zitten er stukken verf los? Verwijder deze dan met behulp van een plamuurmes.
Stap 2: Na het schuren is het belangrijk dat je de kozijnen schoonmaakt en de plekken die je niet wilt verven afplakt.
Stap 3: Vervolgens is het tijd om een laag grondverf voor hout binnen of buiten aan te brengen. Na het aanbrengen van de grondverf kun je beginnen met de houtverf in de gewenste glansgraad. In de webshop van Verfcompleet.nl heb je een ruime keuze uit houtverf voor binnen en buiten in hoogglans, zijdeglans en mat.

Alles voor het verven van je deurpost bestel je gemakkelijk en snel!

Zijn jouw deurposten ook toe aan een nieuwe verflaag? In de webshop van Verfcompleet.nl vind je alles wat je nodig hebt voor het opfrissen van jouw deurposten! Of je nu op zoek bent naar een geschikte verf, kwast of reinigingsmiddel!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM