Over ons

24 april 2023

Hoe kun je het beste duurzaam verven?

Duurzaamheid; we kunnen er vandaag de dag niet meer omheen. Ook binnen de schilderbranche is duurzaamheid een ‘hot’ item. Veel grote schildersbedrijven spreken dan ook bepaalde doelstellingen op het gebied van duurzaamheid uit. Daarnaast speelt het klimaat ook een grotere rol als het gaat om koopgedrag en beslissingen van consumenten. Grote verfmerken spelen in op deze positieve ontwikkeling en komen op de markt met duurzame verfproducten. Maar wat doe jij aan duurzaamheid? En hoe kun je je steentje bijdragen? In deze blog gaan we in op dit onderwerp.  

Wat is duurzame verf?  

  • Duurzaam; gaat langer mee 
  • Duurzaam; op een duurzame wijze geproduceerd  

Duurzaam verven begint met het kiezen van duurzame verf. Dit is een verbeterde verfsoort die niet alleen langer mee gaat, maar ook op een duurzame wijze geproduceerd is. Normale verfsoorten worden meestal geproduceerd met behulp van fossiele grondstoffen. Deze grondstoffen worden op een chemische manier bewerkt waarbij er veel energie wordt verbruikt. Niet goed voor het milieu dus. Wanneer we kijken naar duurzame verf wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De ontwikkeling van deze verf gaat razendsnel en wordt dan ook kwalitatief beter.  

Wat zijn de voordelen van duurzame verf?  

Duurzame productie van verf is beter voor mens en milieu. Dit komt o.a. doordat er bij de productie geen gebruik wordt gemaakt van chemische bewerking. Ook hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van fossiele grondstoffen. Uit onderzoek is gebleken dat duurzame verf ook beter bestand is tegen micro-organismen. Deze tasten normale verf sneller aan. Duurzaamheid betekent ook dat de verf langer mee gaat.  

  • Beter voor mens en milieu 
  • Geen chemische bewerking 
  • Geen gebruik van fossiele grondstoffen 
  • Beter bestand tegen micro-organismen 
  • Gaat langer mee  

Meer dan alleen duurzame verf 

Met het gebruik van duurzame verf zijn we er helaas nog niet. Ook is het belangrijk om te kijken naar transport, productie en de manier van gebruiken. Zo moeten verfresten op de juiste manier worden weggegooid en kunnen we beter kiezen voor verf uit de buurt. Verf uit de buurt kopen kost minder transportkosten en co2-uitstoot. Iets wat beter is voor mens en milieu.  

Hoe kan ik zorgen voor een beter klimaat?  

Nu klimaatverandering steeds vaker aan bod komt zijn we op zoek naar duurzame alternatieven. Ook op het gebied van verf kunnen we ons steentje bijdragen. Wil je meer informatie over duurzame verf? Benieuwd naar de producten die wij leveren? Kom gerust naar de showroom van Verfcompleet. Ook kun je onze collectie online bekijken en bestellen.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM