Over ons

23 november 2020
Verfcompleet.nl

Hoe kan ik zelf mijn kozijnen verven?

De houten kozijnen van je huis zijn vaak als eerste aan een nieuwe verflaag toe. Dit heeft te maken met verschillende invloeden zoals de zon of vocht. Zowel de buiten als binnen kozijnen kunnen hiervan snel achteruitgaan. Het is daarom belangrijk om de verflaag op je houten kozijnen op de juiste manier te vervangen. In deze blog vertelt Verfcompleet.nl welke stappen je moet doorlopen om het beste resultaat te krijgen!

Welke stappen moet je doorlopen voor het verven van kozijnen?

Zit er al een oude verflaag op de kozijnen? Het is belangrijk dat deze dan eerst ontvet wordt, de nieuwe verflaag zal hierdoor uiteindelijk beter hechten. Daarna kun je de volgende stappen doorlopen om het beste resultaat te krijgen:

  1. Het schuren van je kozijnen. Hoe je dit het beste kunt doen hangt af van de staat van de oude verflaag. Is deze laag prima, kun je de kozijnen schuren. Wanneer er veel slecht hechtende verf op de kozijnen zit, is het verstandig om dit met een verfkrabber er eerst af te halen.
  2. Na het schuren is het belangrijk om de kozijnen schoon te maken. Zorg dat deze stof en vetvrij zijn. Je wilt niet dat de stof te zien blijft wanneer je kozijnen geschilderd zijn.
  3. Na het schuren is het natuurlijk handig om de ramen af te plakken voordat je begint met schilderen. Dit zorgt voor scherpe lijnen en je hoeft na het schilderen niet je ramen schoon te maken.
  4. Zijn er na het schuren kale plekken ontstaan? Wanneer er geen verf meer zit op de kozijnen is het belangrijk om deze opnieuw in de grondverf te zetten. Dit kun je ook alleen doen op de kale stukken. De grondverf zal ervoor zorgen dat de nieuwe verflaag beter blijft zitten.
  5. Heb je de kozijnen in de grondverf gezet? Zorg ervoor dat je de kozijnen opnieuw schuurt en daarna weer stofvrij maakt.

Hoe kun je oneffenheden in je kozijnen verhelpen?

Soms kan het zijn dat er oneffenheden in je kozijnen zitten die ervoor zorgen dat je kozijnen er minder strak uitzien. Dit kun je makkelijk verhelpen met plamuur. De plamuur is het gemakkelijkst aan te brengen met een plamuurmes. Volg de volgende stappen om de plamuur aan te brengen:

  1. Zet het plamuurmes recht op de ondergrond.
  2. Trek de plamuur met een soepele beweging over de oneffenheid.
  3. Het plamuur moet alleen achterblijven op het gat in het kozijn en niet op de rest van het kozijn.
  4. Schuur de plamuurlaag wanneer deze gedroogd is.

Je kunt meerdere lagen plamuur aanbrengen om het gewenste resultaat te krijgen. Zorg dat elke laag ongeveer 1 mm dik is, anders is er een kans dat de laag gaat uitzakken. Verder is het belangrijk dat de verschillende lagen eerst goed drogen voordat je een nieuwe laag toevoegt.

Als laatste is het belangrijk dat je na het plamuren de kozijnen in de grondverf zet. Op deze manier hecht de verf op deze stukken kozijn hetzelfde als op de andere plekken.

Meer informatie over het verven van kozijnen nodig?

Op onze website hebben we een ruim assortiment aan verf en andere benodigdheden. Neem hier een kijkje om de geschikte materialen te vinden. Wil je meer weten over het verven van kozijnen of over welke verf je hier het beste voor kunt gebruiken? Neem contact met ons op, wij informeren je graag!

Reacties

Lees de reacties op Hoe kan ik zelf mijn kozijnen verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM