Over ons

19 september 2022

Hoe kan ik mijn vensterbank verven?

Een vensterbank neemt een prominente plaats in je woonkamer in. Met het aanbrengen van een laagje verf op je vensterbank, maakt je hem echt onderdeel van je interieur. Gevuld met de mooiste planten of accessoires kan de juiste kleur verf hier het nodige verschil maken. Voor de vensterbank buiten je woning gelden weer heel andere eisen, als het op verf aankomt. Zorg zowel binnen als buiten voor een goede voorbereiding en gebruik de juiste producten. Klinkt eenvoudig, maar niets is minder waar. Met de volgende tips gaat het verven van de vensterbanken van een leien dakje. 

Tip 1: Bepaal het materiaal van de vensterbank 

Verf is dusdanig van samenstelling dat het bedoeld is voor gebruik op een specifieke materiaalsoort. Zo vraagt een vensterbank van MDF om een andere verfsoort dan een vensterbank van hout, steen of kunststof. Pas als je hebt bepaald welk materiaal je hebt, kies je een verfsoort die hiervoor geschikt is. Voor een vensterbank buiten geldt dat je rekening moet houden met weersomstandigheden. Verf de vensterbanken buiten op een droge dag en met materialen die beschermen tegen de weersinvloeden, zoals zon en regen. 

Tip 2: Maak de ondergrond goed schoon 

Waar je altijd mee begint zowel binnen als buiten, is het reinigen van de ondergrond met een ontvetter of cleaner. Laat dit daarna goed drogen. Zo is het materiaal goed schoon, vetvrij en klaar voor de voorbereidende werkzaamheden. Bij hout is het nodig dit eerst te schuren. Voor vensterbanken van ander materiaal is ontvetten of schoonmaken voldoende.  

Tip 3: Begin met grondverf of een primer  

Start met een primer of grondverf en laat dit drogen. Schuur het daarna op. Dit is nodig om de verf goed te laten hechten. Het mooiste resultaat bereik je met verf van bekende merken, omdat zij als geen ander weten wat nodig is om een mooi eindresultaat te bereiken. Dit betekent niet dat het verven je veel geld gaat kosten. Verfcompleet verkoopt verfsoorten van bekende merken voor een prijs die lager ligt dan de adviesprijs.  

Tip 4: Gebruik de juiste verf voor je materiaal 

Nu je weet van welk materiaal jouw vensterbank gemaakt is, gebruik je verf die voor deze materiaalsoort gemaakt is. Wij maken het je eenvoudig door online per verfsoort aan te geven wat de kenmerken zijn. Nu rest jou niets anders dan je favoriete merk te kiezen, de vensterbank nauwkeurig af te plakken en aan de slag te gaan met het daadwerkelijke verven. Bezuinig niet op de benodigdheden, maar bestel bij ons kwasten en rollers van goede kwaliteit. Nu is het moment aangebroken, waarop je echt gaat schilderen. 

Vensterbank verven 

Het verven van je vensterbank kan zowel met een roller als met een kwast. Dit is een persoonlijke keuze. Zorg wel dat je bij het gebruik van een kwast of roller stilstaat bij de verfsoort die je gebruikt. Stem deze op elkaar af en breng een laagje verf op je vensterbank aan. Bij een verfsoort met een hoge dekkingsgraad is een enkele laag vaak al voldoende. Mocht je een tweede laag willen aanbrengen, zorg er dan voor dat de eerste laag helemaal gedroogd is. Het verven van een vensterbank vergroot de uitstraling van je woonkamer of woning, beschermt het materiaal en geeft een frisse uitstraling. Zorg altijd voor een goede voorbereiding en gebruik hoogwaardige materialen voor een mooi eindresultaat.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM