Over ons

19 april 2022

Hoe kan ik het beste mijn radiator verven?  

In bijna ieder huis of pand zijn radiators aanwezig, je wilt natuurlijk niet in de kou komen te zitten. Maar soms zijn de radiators aan een opknapbeurt toe. Als een radiator wat verouderd is kunnen ze vergelen of soms zelfs roesten. Dus ben je van plan om de radiator in jouw pand of huis te verven, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Verfcompleet.nl vertelt je graag hoe je het beste een radiator kunt verven voor het mooiste eindresultaat.  

Je kunt ervoor kiezen om een metaalverf te gebruiken, maar ook bestaat er een speciale radiatorlak. Een radiator (verwarming) wordt natuurlijk warm, belangrijk is dus dat je een verf aanschaft die geschikt is tegen warme temperaturen.  

Radiator verven, wat heb je nodig? 

Voordat je gaat beginnen moet je natuurlijk wel alle benodigdheden in huis hebben. Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Bestel dan al jouw verfproducten snel en gemakkelijk online bij Verfcompleet.nl 

We zullen de benodigdheden voor je op een rijtje zetten, je hebt namelijk nodig: 

Wanneer je alles in huis hebt, kun je gaan beginnen met de voorbereidingen. Belangrijk is dat je een dag van tevoren de radiator al uit zet, deze moet goed afgekoeld zijn voordat je gaat beginnen met verven. Vervolgens kun je de directe omgeving van de radiator afplakken, het zou natuurlijk zonde zijn als de muur achter de radiator onder de verfspetters komt te zitten. Hierna kun je de radiator goed ontvetten met een lauwwarme natte doek en verfreiniger, vervolgens schuur je de oneffenheden weg. Hier komt een hoop stof van af dus als je klaar bent met het schuren dan mag je de radiator nogmaals ontvetten. Klaar? Dan kunnen we door naar het echte werk!  

Het verven kan beginnen! 

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Maar voordat je gaat beginnen mag je de radiator eerst voorzien van een primer. Primer is belangrijk zodat de verf het beste hecht aan de radiator. De primer mag je royaal aanbrengen met een verfroller, zorg er wel voor dat je dit goed uitsmeert om druppels te voorkomen. De gemiddelde droogtijd van een primer is circa 4 uur, hierna kun je gaan beginnen met het schilderen.  

Verven maar! Is de primer opgedroogd? Dan kunnen we gaan beginnen met het verven van de radiator. Dit kun je doen met een speciale radiatorkwast. Zorg ervoor dat je lange banen maakt en de verf goed uitsmeert. Dit kun je het beste doen door een dunne verflaag aan te brengen, wanneer dit opgedroogd is, breng je een tweede verflaag aan. De droogtijd van een radiator of metaalverf is circa 24 uur.  

Klaar met verven? Zorg dan dat je gelijk de afplaktape weghaalt, wanneer je dit meteen doet dan scheurt de tape niet en blijft de laklaag onbeschadigd. De resten van de verf kun je brengen bij het klein chemisch afval (kca) bij jou in de buurt. 

Verfcompleet.nl is er voor al jouw verfklussen 

Naast het verven van radiators hebben we nog veel meer tips en tricks over het verven van objecten, oppervlaktes en ook vertellen we je graag meer over diverse verftechnieken. Dus ben je benieuwd? Neem dan een kijkje op onze blogpagina.  

Wil je zo snel mogelijk aan de slag met je radiator? Neem dan snel een kijkje op de webshop en bekijk ons grote assortiment, wil je jouw verfproducten morgen al binnen hebben? Geen probleem! Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM