Over ons

30 juni 2021
Verfcompleet.nl

Geef je eettafel een nieuw look

Wanneer je graag je tafel een nieuwe look wilt geven is het verven van de tafel de ideale oplossing! Of je de tafel nu liever alleen een transparante beschermlaag geeft of een nieuwe kleur, het is allemaal mogelijk. En ik vertel jou in deze blog hoe je dit precies aanpakt!

Verschillende keuzes verf

Bij het verven van de eettafel zijn er verschillende soorten verf waaruit je kunt kiezen. Een veel gekozen verfsoort voor het verven van tafels is krijtverf. Krijtverf zorgt in een keer voor een goed dekkende laag, maar de tafel kan wel blijven ademen waardoor de tafel langer goed blijft. Bij krijtverf heb je zelf de keuze voor de uitstraling van de verf, of je nu graag een matte of een glanzende verf hebt. Heb je een tafel waar regelmatig kinderen aan zitten? Dan raad ik je af om gebruik te maken van krijtverf. Grote vlekken krijg je namelijk niet makkelijk uit de tafel wanneer deze is geverfd met krijtverf. Wil je toch graag gebruikmaken van krijtverf en zitten hier regelmatig kinderen aan? Of wil je simpelweg je tafel gewoon extra goed beschermen? Breng dan na de krijtverf een waxlaag aan of een kleurloze beschermlaag.

Stap voor stap aan de slag met jouw tafel!

Stap 1: Reinigen en schuren

Net zoals bij iedere verfklus begin je bij het verven van je eettafel ook met het reinigen van de ondergrond. Het is belangrijk dat je de tafel goed reinigt met een ontvetter. Na het schoonmaken is het belangrijk om de tafel op te schuren. Op kaal hout kun je dit het beste doen met middelgrof schuurpapier. Wanneer er al een verflaag op de tafel zit is het belangrijk dat je de tafel opschuurt met fijn schuurpapier. Gebruik vervolgens een borstel om de tafel weer stofvrij te maken.

Stap 2: Grondverf

Voordat je gaat beginnen met verven is het van belang dat je de verf in de grondverf zet. Schilder je op kaal hout? Verdun de primer dan met ongeveer 5%. Watergedragen verf kunt u verdunnen met water, verf op terpentinebasis kunt u verdunnen met terpentine. Dan dringt de verf beter door in het hout. Breng de laag grondverf aan met een kwast om alles goed te kunnen verdelen.

Stap 3: Het verven van de tafel

Wanneer de grondverf goed is opgedroogd kun je beginnen met het verven van de tafel. Maak gebruik van een afdekzijl om de vloer en de andere meubels te beschermen tegen verfspetters. Verf eerst de randen en hoeken goed en werk vervolgens naar binnen toe.

Alleen de beste producten!

Wanneer je de eettafel gaat verven wil je natuurlijk wel dat dit er mooi en verzorgd uitziet. Bij Verfcompleet.nl bestel je uitsluitend producten van de beste kwaliteit. Wij verkopen uitsluitend A-merken en onze experts denken graag met u mee, mocht u vragen hebben. Ook wanneer je op zoek bent naar verfrollers of een verfkwast, kun je terecht bij Verfcompleet.nl!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM