Over ons

26 oktober 2022

Geef je eettafel een nieuwe look 

Wanneer je graag je tafel een nieuwe look wilt geven is het verven van de tafel de ideale oplossing! Of je de tafel nu liever alleen een transparante beschermlaag geeft of een nieuwe kleur, het is allemaal mogelijk. En we vertellen je in deze blog graag hoe je dit precies aanpakt! 

Verschillende keuzes verf 

Bij het verven van de eettafel zijn er verschillende soorten verf waaruit je kunt kiezen. Een veel gekozen verfsoort voor het verven van tafels is krijtverf. Krijtverf zorgt in een keer voor een goed dekkende laag, maar de tafel kan wel blijven ademen waardoor de tafel langer goed blijft. Bij krijtverf heb je zelf de keuze voor de uitstraling van de verf, of je nu graag een matte of een glanzende verf hebt. Heb je een tafel waar regelmatig kinderen aan zitten? Dan raad ik je af om gebruik te maken van krijtverf. Grote vlekken krijg je namelijk niet makkelijk uit de tafel wanneer deze is geverfd met krijtverf. Wil je toch graag gebruikmaken van krijtverf en zitten hier regelmatig kinderen aan? Of wil je simpelweg je tafel gewoon extra goed beschermen? Breng dan na de krijtverf een waxlaag aan of een kleurloze beschermlaag. 

Stap voor stap aan de slag met jouw tafel! 

Stap 1: Reinigen en schuren 

Net zoals bij iedere verfklus begin je bij het verven van je eettafel ook met het reinigen van de ondergrond. Het is belangrijk dat je de tafel goed reinigt met een ontvetter. Na het schoonmaken is het belangrijk om de tafel op te schuren. Op kaal hout kun je dit het beste doen met middelgrof schuurpapier. Wanneer er al een verflaag op de tafel zit is het belangrijk dat je de tafel opschuurt met fijn schuurpapier. Gebruik vervolgens een borstel om de tafel weer stofvrij te maken. 

Stap 2: Grondverf 

Voordat je gaat beginnen met verven is het van belang dat je de ondergrond in de grondverf zet. Verf je op kaal hout? Verdun de primer dan met ongeveer 5%. Watergedragen verf kun je verdunnen met water, verf op terpentinebasis kun je verdunnen met terpentine. Dan dringt de verf beter door in het hout. Breng de laag grondverf aan met een kwast om alles goed te kunnen verdelen. 

Stap 3: Het verven van de tafel 

Wanneer de grondverf goed is opgedroogd kun je beginnen met het verven van de tafel. Maak gebruik van een afdekzijl om de vloer en de andere objecten te beschermen tegen verfspetters. Verf eerst de randen en hoeken goed en werk vervolgens naar binnen toe. 

Eettafel verven, de trends van nu 

Een keuken is pas echt af wanneer er een mooie eettafel staat. Heb je een eettafel, maar voldoet deze niet meer aan jouw wensen? Dan is verven dé oplossing. De trends op het gebied van kleur zijn voornamelijk zwart, walnoten en donkerbruin hout. Deze donkere tinten hebben een warme uitstraling. In combinatie met een strak onderstel is dit een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur.  

Bestel jouw verf bij Verfcompleet.nl 

Wanneer je de eettafel gaat verven wil je natuurlijk wel dat dit er mooi en verzorgd uitziet. Bij Verfcompleet.nl bestel je uitsluitend producten van de beste kwaliteit. Wij verkopen uitsluitend A-merken en onze experts denken graag met u mee, mocht u vragen hebben. Ook wanneer je op zoek bent naar verfrollers of een verfkwast, kun je terecht bij Verfcompleet.nl! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM