Over ons

15 maart 2024

Bij het starten van een schilderproject wil je natuurlijk het liefst direct met die kwast of roller aan de slag. Toch is het slim om even een stapje terug te doen en je goed voor te bereiden. Waarom? Omdat de tijd die je in de voorbereiding steekt, zich echt terugbetaalt in hoe mooi en langdurig je schilderwerk blijft. Een gedegen voorbereiding zorgt niet alleen voor een mooier eindresultaat maar maakt het schilderproces ook efficiënter en plezieriger. In deze blog gaan we kijken naar waarom een goede voorbereiding zo belangrijk is en hoe je dit het beste aanpakt. 

Een goede start is het halve werk 

Een goed voorbereide muur of meubelstuk zorgt ervoor dat de verf beter blijft zitten. Het maakt niet uit of je binnen of buiten aan de slag gaat, elke ondergrond heeft z’n eigen aanpak nodig. Dit kan van simpel schoonmaken tot schuren en een laagje grondverf aanbrengen zijn. Door deze stappen niet over te slaan, voorkom je dat de verf later loslaat of dat er lelijke vlekken en bobbels ontstaan. Bovendien zorgt een zorgvuldige voorbereiding ervoor dat de kleur en finish van de verf optimaal tot hun recht komen, wat je project een professionele uitstraling geeft. 

Besparen door voorbereiding 

Het klinkt misschien vreemd, maar geld en tijd steken in een goede voorbereiding kan je op de lange duur geld besparen. Als de ondergrond goed is voorbereid, dekt de verf beter en gaat het schilderwerk langer mee. Dat betekent dat je minder verf gebruikt en het langer duurt voordat je weer opnieuw moet schilderen. Ook minimaliseer je de kans op dure en tijdrovende correcties achteraf, aangezien een goed voorbereid oppervlak minder snel gebreken vertoont. 

Problemen vroegtijdig stoppen 

Door grondig te werk te gaan in je voorbereiding, kom je misschien problemen tegen die je anders over het hoofd zou zien. Denk aan vochtplekken, schimmel, of bij houtwerk: houtrot. Deze problemen kun je beter eerst oplossen voordat je gaat schilderen, zodat je niet alleen een mooier resultaat krijgt, maar ook het oppervlak beter beschermt. Bovendien draagt het aanpakken van deze problemen bij aan de algehele duurzaamheid en waarde van je woning, door de integriteit van de structuur te behouden en toekomstige schade te voorkomen. 

Voorbereiding Stap-Voor-Stap 

  • Schoonmaken: Begin met het oppervlak te reinigen om vuil, stof en vet te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de verf straks goed pakt. 
  • Repareren: Vul gaatjes en kiertjes op met vulmiddel en laat het goed drogen. Bij hout kijk je ook of er geen rotte plekken zijn die je moet aanpakken. 
  • Schuren: Voor de beste verfhechting schuur je het oppervlak lichtjes. Dit is ook het moment om glanzende oppervlakken een beetje op te ruwen. 
  • Grondverf: Kies een grondverf die past bij wat je gaat schilderen. Grondverf zorgt ervoor dat de verf straks mooi egaal is en goed blijft zitten. 
  • Afplakken: Gebruik schilderstape om plekken die je niet wilt schilderen af te plakken. Dit helpt je strakke randen te krijgen en voorkomt knoeien. 

Een beetje tijd besteden aan de voorbereiding maakt een wereld van verschil voor je schilderproject. Het zorgt ervoor dat je werk er niet alleen op korte termijn mooi uitziet, maar ook mooi blijft op de lange termijn. Goed voorbereiden is dus echt de moeite waard! 

Vind alle benodigde producten bij Verfcompleet 

Als je op zoek bent naar de juiste producten voor een grondige voorbereiding van je schilderproject, dan heb je bij Verfcompleet alles binnen handbereik. Met ons uitgebreide assortiment aan voorbereidingsmaterialen, van reinigingsmiddelen tot hoogwaardige primers en effectief schuurmateriaal, verzekeren we dat elk project, groot of klein, een succes wordt. Ons ervaren team staat klaar met professioneel advies om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke behoeften. Neem een kijkje op onze website of bezoek onze winkel en zorg ervoor dat je project begint met de juiste basis, dankzij de kwaliteitsproducten van Verfcompleet. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM