Over ons

26 juli 2021
Verfcompleet.nl

Waar moet je op letten bij het verven van spachtelputz? 

Wanneer je jouw muur van spachtelputz wilt voorzien van een nieuwe kleur kun je ervoor kiezen om dit te verven. Dit is een verfklus die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Hoe je dit aanpakt vertel ik je in deze blog! Uiteraard kun je al je nodige producten eenvoudig en snel in de webshop van Verfcompleet.nl bestellen! Vóór 16:00 uur besteld? Dan kun jij morgen al beginnen met het omtoveren van jouw spachtelputz muur!  

Wat is spachtelputz nu eigenlijk?

Spachtelputz is een kunsthars voor wanden en plafonds. In de spachtelputz zitten kleine steenkorreltjes die ervoor zorgen dat er korrelstructuur ontstaat op het geverfde oppervlak. De grootte van deze korrel kun je zelf bepalen, je hebt de keuze uit een fijne en een grove korrel. De korrelgrootte zit altijd tussen de 0,5 en de 4 millimeter.  

Spachtelputz is een populaire vorm van sierpleister, dat zowel binnen als buiten kan worden toegepast. Officieel is spachtelputz wit van kleur. Wanneer je dit na een tijdje zat bent, kun je het makkelijk een andere kleur geven!  

De voorbereidingen 

Voordat je kunt beginnen met het verven van spachtelputz dien je een aantal voorbereidingen te treffen, wat deze zijn ga ik je nu vertellen! Voor het verven van spachtelputz kun je het beste kiezen voor latex verf. Ga je spachtelputz buiten verven? Dan kun je het beste kiezen voor muurverf voor buiten.  

Plak eerst ieder oppervlak waar je geen verf wilt hebben af met tape. Maak vervolgens de ondergrond schoon met behulp van een ontvetter. Dit zorgt ervoor dat de verf beter zal hechten op de spachtelputz. Wanneer je muur nog onbehandeld is of een zuigende werking heeft raad ik je aan om eerst een voorstrijk aan te brengen voor de hechting van de verf.  

Laten we beginnen!  

Nadat je alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om te beginnen! Voor het verven van de randen kun je het beste gebruikmaken van een kwast, dit werkt een stuk preciezer dan een verfroller. Voor de rest van de muur kun je het beste gebruikmaken van een vachtroller. Werk bij het verven in banen en laat deze elkaar overlappen. Voor een optimaal resultaat kun je de verf een aantal keren aanbrengen voor de optimale dekking.  

Tip: omdat spachtelputz niet helemaal glad is heb je meer verf nodig dan normaal, houd hier rekening mee bij het bestellen van de verf! Ook is het net iets meer werk dan het verven van een gladde muur, dit komt doordat je nog wel eens plekjes mist door de hobbelige ondergrond.  

De beste verfproducten bestel je bij Verfcompleet.nl!  

Wanneer je jouw spachtelputz muur gaat omtoveren is het belangrijk dat je professionele producten gebruikt. Of het nu gaat om kwastenverfrollers of muurverf, je vindt het allemaal in de webshop van Verfcompleet.nl!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM