Over ons

11 september 2023

Zijdeglans of hoogglans? Ontdek de verschillen

Overweeg je om een deel van je huis opnieuw te schilderen? Als je een kijkje neemt op de webshop van Verfcompleet.nl, kom je onder andere zijdeglans- en hoogglansverf tegen. De keuze voor de juiste verf is een veelgestelde vraag en het antwoord hangt af van verschillende factoren. Het inrichten van je woning is een persoonlijke keuze, of je nu kiest voor een moderne of klassieke uitstraling. De verf moet perfect aansluiten bij jouw wensen. 

Het verschil tussen hoogglans- en zijdeglansverf 

Het belangrijkste verschil zit in de glansgraad, die zichtbaar wordt wanneer het oppervlak geverfd is. Daarnaast verschilt ook de mate van bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. 

Hoogglansverf: voor maximale glans 

Hoogglansverf staat bekend om zijn maximale glansniveau en creëert een oppervlak met een spiegelachtige afwerking. Het is zeer duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vlekken, waardoor het de ideale keuze is voor oppervlakken die regelmatig moeten worden gereinigd, zoals deuren, kozijnen en meubels. Met zijn opvallende effect kan hoogglansverf een gevoel van luxe en moderniteit toevoegen aan elke ruimte. Hoogglansverf wordt ook voornamelijk gebruikt voor het schilderen van buitenshuis. 

Waarom zijdeglans? 

Zijdeglansverf is een veelgebruikte keuze voor binnenmuren, houtwerk en andere oppervlakken waar een subtiele glans gewenst is. Met zijn gladde afwerking en lichte glans voegt zijdeglansverf een zachte en elegante uitstraling toe aan elke ruimte. Het biedt niet alleen duurzaamheid, maar maakt ook het verwijderen van vlekken eenvoudiger dan bij matte verf. Daarnaast is zijdeglansverf iets beter bestand tegen slijtage, waardoor het ideaal is voor drukbezochte ruimtes zoals de hal of woonkamer. 

Kun je zijdeglans en hoogglans combineren? 

Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Dat begrijpen we maar al te goed. Maar maak je geen zorgen, je hoeft geen definitieve keuze te maken. Je kunt er ook voor kiezen om zijdeglans en hoogglans te combineren. Op deze manier geef je je interieur een unieke uitstraling. Voor strakke ondergronden raden we je aan om hoogglansverf te gebruiken. 

Dit geldt bijvoorbeeld voor: 

Welke glansgraden zijn er? 

Wil je graag meer informatie over de verschillende glansgraden? Verfcompleet.nl staat voor je klaar om je te adviseren. Glansgraden worden vaak uitgedrukt in percentages. Bij hoogglansverf ligt de glansgraad boven de 85%. Bij zijdeglansverf ligt dit rond de 30%. Matverf heeft een glansgraad van 0 tot 15%. Door het combineren van verschillende glansgraden kun je nog meer uit je verf en je woning halen! 

Verf kopen bij Verfcompleet.nl 

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs. We bespreken graag de mogelijkheden en voorzien je van het beste advies. Bestel snel en gemakkelijk je favoriete verf in onze online webshop. Als je vóór 16:00 uur bestelt, kun je de volgende dag al beginnen met schilderen.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM