Over ons

8 mei 2023

Tips voor het verven of behangen van een nieuwbouwhuis 

Allereerst, van harte gefeliciteerd met je nieuwbouwhuis! Er moet natuurlijk een hoop gebeuren. Denk hierbij aan het verbouwen en het inrichten van de woning. Maar ook het verven/behangen van de muren speelt hierbij een grote rol. De kleuren zijn heel bepalend voor de look en feel van je huis. Maar het maken van de juiste keuze is niet altijd even makkelijk. Niet getreurd, Verfcompleet.nl deelt graag enkele tips voor het verven en behangen van jouw nieuwbouwhuis! 

Welke muur kan je het beste verven met betrekking tot de lichtinval in een nieuwbouwwoning?  

Het is belangrijk om tijdens het verven van de muren in je nieuwbouwwoning je aandacht te richten op de lichtinval van je woning. Licht speelt namelijk een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste kleur en/of print. Hou je van een donkere muur? Dan raadt Verfcompleet.nl je aan om dit te doen op een muur tegenover een raam. Wanneer er namelijk weinig tot geen licht op je muur valt, zal de ruimte er al snel donker en grauw uit komen te zien. Zijn er muren in de woning waar weinig licht op valt? Dan raden we je aan om te kiezen voor een lichte kleur.  

Welke kleuren verf maken dat een kamer groter lijkt? 

Bekijk de ruimte die je wil voorzien van een verflaag en stel jezelf de vraag: ‘is de ruimte groot of klein?’ Wil je de kamer een ruimtelijk effect geven? Dan kan de keuze van de kleur, print en plek een belangrijke rol spelen.  

Een extra accent op de lange wand in je woning, geeft de ruimte een visueel effect. De kamer lijkt op deze manier minder lang en de ruimte wordt dus voor het oog verkleind. Wanneer je de korte wand van een nieuwbouwwoning voorziet van een extra accent, dan wordt de ruimte verlengt! Indien de lange wand van een lichte kleur wordt voorzien. Wil je de kamer klein en sfeervol houden? Dan kun je ervoor kiezen om twee muren tegenover elkaar te voorzien van een donkere tint verf. Ook wanneer je het plafond voorziet van een donkere kleur, creëer je hetzelfde effect. 

Welke wanden kan je beter in een kleurnuance verven?  

Met het verven van je nieuwbouwwoning kan je een ruimte groter of kleiner laten lijken, maar ook kan je ervoor zorgen dat het rustig of chaotisch oogt. Verfcompleet.nl raadt je aan om geen plekken waar deuren, ramen of andere objecten zitten te voorzien van verf. Dit zorgt namelijk voor een onrustige en chaotische sfeer in de ruimte.  

Met wat voor behang kan je een nieuwbouwhuis het beste behangen?  

Het aanbod aan behangen, kleuren, prints en designs is enorm! Dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dat begrijpen wij als geen ander! Wij raden je daarom aan hier de tijd voor te nemen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een moodboard. Hierdoor kan je alle kleuren en prints naast elkaar houden, en kijken of het past bij de inrichting die je voor ogen hebt. Focus je aandacht op de herhaling van het patroon en de grootte van de eventuele prints. Voor grote wanden zijn de grotere prints mooier en ruimtelijker. De kleinere prints en andere afbeeldingen komen beter tot hun recht op een kleinere wand.  

Verfcompleet.nl heeft de producten en kennis 

Hopelijk heb jij door deze blog een beter beeld gekregen over wat te doen met de wanden in je nieuwbouwwoning. Verfcompleet.nl biedt een ruim aanbod aan soorten verf en andere schildersbenodigdheden. Zo zit er voor iedereen die zijn woning wil schilderen een geschikt product tussen! Geen idee wat voor soort verf je nodig hebt? Lees dan onze blog over 'verschillende soorten verf’. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM