Over ons

15 mei 2023

Laat je inspireren met zomerse kleuren 

Welkom bij Verfcompleet.nl! In deze blog gaan we je laten zien hoe je zomerse kleuren kunt gebruiken om je huis op te vrolijken. Het toevoegen van kleur aan je interieur is een geweldige manier om het gevoel van de zomer in huis te halen en wij hebben de tips en trucs die je nodig hebt om dit te doen. 

Begin bij het begin: Kies je kleurenpalet 

Een goede eerste stap is om een kleurenpalet te kiezen dat past bij het zomerseizoen. Zomerse kleuren zijn vaak helder en levendig, en omvatten tinten zoals geel, oranje, roze, groen en blauw. Maar vergeet niet dat dit slechts suggesties zijn; er zijn geen regels voor kleurcombinaties. Het is belangrijker om kleuren te kiezen die je persoonlijk mooi vindt en die passen bij de sfeer die je wilt creëren. 

Kies de juiste verfsoort 

Als je besluit om je muren te schilderen, kies dan voor een verfsoort die geschikt is voor de ruimte. Als het bijvoorbeeld een vochtige ruimte is, zoals een badkamer of keuken, kies dan voor een vochtbestendige verf. Voor een kinderkamer kan je kiezen voor een verf die gemakkelijk afwasbaar is. Het is ook belangrijk om te overwegen of je een matte of glanzende verf wilt gebruiken. Matte verf is perfect voor een gezellige sfeer, terwijl glanzende verf licht weerkaatst en een ruimte groter doet lijken. 

Speel met kleur 

Je kunt zomerse kleuren op verschillende manieren in je interieur integreren. Een accentmuur is een leuke manier om kleur toe te voegen aan een ruimte. Of verf bijvoorbeeld een kast of dressoir in een heldere kleur om wat extra pit toe te voegen. Zelfs het verven van een paar accessoires zoals kussens, vazen of lampen in een zomerse kleur kan een groot verschil maken. 

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleurcombinaties en patronen. Als je het lastig vindt om te bepalen welke kleuren bij elkaar passen, kan je online kleurencombinatietools gebruiken om je te helpen. Maar onthoud dat er geen foute keuzes zijn als het gaat om kleur, het belangrijkste is dat jij er blij van wordt. 

Voeg textuur toe 

Textuur kan helpen om een ruimte meer diepte en dimensie te geven. Combineer bijvoorbeeld een zachte plaid met een ruwe jute vloerkleed om een interessante mix van texturen te creëren. Of kies voor een sierkussen met een opvallend patroon om wat extra detail toe te voegen. Het gebruik van verschillende texturen kan een ruimte ook warmer en gezelliger maken. 

Tot slot, wees niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Het is jouw huis en jij moet er gelukkig van worden. Door het toevoegen van zomerse kleuren kan je je huis transformeren in een vrolijke en uitnodigende ruimte. Dus ga aan de slag en laat je inspireren door de kleuren van het seizoen! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM