Over ons

26 oktober 2022

Hoe creëer je een ombré effect op de muur? 

Een ombré effect op de muur zorgt voor een uniek effect. Ben je geen ervaren schilder? Geen probleem! Het creëren van een ombré effect is eenvoudiger dan je denkt! De verftechnieken die je hiervoor gebruikt zijn misschien zelfs wel makkelijker dan normaal schilderen. Je hoeft namelijk veel minder precies te werk te gaan. Hoe je te werk gaat dat vertellen we in deze blog.  

Wat is een ombré effect nu precies? 

De naam ombré wordt gegeven om een specifiek effect aan te geven. Ombré komt namelijk uit het Frans en betekend schaduw. Vroeger werd deze term dan ook gebruikt in de kapperswereld om een tweekleurig effect aan te geven. Na een aantal jaar wordt deze term nu ook gebruikt met schilderen. Wanneer je een ombré muur gaat verven houdt dit eigenlijk in dat je de muur gaat verven met twee verschillende kleuren waarvan deze overgang erg subtiel wordt gemaakt. Het verven van een ombré effect is dus niet alleen een muur voorzien van twee verschillende kleuren in twee verschillende vakken. Je kunt er zelf voor kiezen om de twee kleuren in elkaar over te laten gaan, maar meerdere kleuren is ook een optie. 

Hoe creëer je een ombré effect? 

Voordat je kan beginnen met het verven van een ombré effect op de muur dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Check eerst of de muur plekjes heeft die gerepareerd moeten worden en vul deze indien nodig op. Vervolgens dien je de muur schoon te maken met een ontvetter. Daarna kun je beginnen met verven. Bij het creëren van een ombré effect heb je keuze uit twee methodes. Beide methodes leggen wij graag aan je uit.  

Spons methode 

Bij de spons methode trek je eerst een horizontale lijn, deze hoeft niet strak te zijn. Hierna verf je beide gedeeltes met de gewenste kleuren. Vervolgens meng je de verf op de plek van de horizontale lijn met gebruik van een spons. Maak de spons vochtig en mix de verf op de muur. Ook kun je gebruik maken van een zachte verfroller om de overgang van de twee verschillende kleuren af te werken. 

Kris-Kras methode 

Bij deze methode trek je voordat je begint ook eerst een horizontale streep op de muur, op de plek waar je wilt dat de verf gemengd wordt. Eerst brengt je de lichte verfkleur aan en vervolgens de donkere kleur. Nadat je beide vakken gevuld hebt met verf, laat je de kleuren in elkaar overgaan met twee verfrollers en een droge blokkwast. Door opwaartse, diagonale en kris-kras bewegingen ontstaat er een mooi effect. 

Welke verf is geschikt voor ombré? 

Eigenlijk zijn bijna alle verfsoorten geschikt om de ombrétechniek toe te passen. Van belang is de juiste verf te kiezen passend bij de ondergrond. Weet je niet welke verf je nodig hebt? We vertellen je graag meer over de verschillende verfsoorten uit ons assortiment. 

Verfcompleet.nl heeft alles wat een doe-het-zelver nodig heeft! 

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je een ombré effect kunt creëren op de muur.  Een ombré effect is tenslotte dé muurtrend van het moment. De verf die je nodig hebt voor het creëren van een ombré muur bestel je gemakkelijk en snel in onze webshop. Neem een kijkje en kies uit talloze kleuren, die speciaal voor jou worden gemengd! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM