Over ons

24 december 2020
Verfcompleet.nl

Witte of zwarte kozijnen, wat maakt het verschil?

Zwarte kozijnen zijn dé trend van de afgelopen tijd. Op steeds meer plekken zie je de zwarte kozijnen terugkomen. Maar waarom is dit eigenlijk zo? En wat zijn de verschillen met het kiezen voor witte kozijnen? In deze blog vertelt Verfcompleet.nl je alles wat je moet weten over witte en zwarte kozijnen!

De voordelen van het kiezen voor zwarte kozijnen

Zwarte kozijnen passen in nagenoeg elk interieur. De kozijnen kunnen dan ook verschillende stijlen benadrukken. Zwarte kozijnen kunnen een industrieel en stoer interieur helemaal afmaken. Maar wanneer je een modern interieur hebt kunnen de zwarte kozijnen juist zorgen voor een strak en kalm effect.

Wil je dat de zwarte kozijnen opvallen? Zorg voor een contrast! Dit contrast is het beste te creëren wanneer je kiest voor een witte muur. Kies daarnaast voor de juiste accessoires. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een wit rolgordijn zal de zwarte kleur van de kozijnen nog meer opvallen. Wel kun je de zwarte kleur subtiel laten terugkomen in andere kleinere elementen in de kamer, zoals bijvoorbeeld een zwarte kaarsenhouder of onderzetter.  

Wat zijn de nadelen van zwarte kozijnen?

Zwarte kozijnen hebben helaas ook een nadeel. Het is bekend dat donkere kleuren licht en warmte kunnen absorberen. Dit zorgt ervoor dat de kozijnen erg warm kunnen worden. Vooral bij houten zwarte kozijnen gebeurt dit vaak. Houten zwarte kozijnen kunnen gaan komtrekken van deze warmte. Wanneer je zwarte kozijnen hebt van aluminium of staal gebeurt dit niet.

Waarom kiezen voor witte kozijnen?

Het gebruik van witte kozijnen kom je nog veel tegen. Het gebruik van witte kozijnen wordt vaak gezien als een veilige keuze. Toch zijn er punten waarbij je moet stil staan wanneer je kiest voor witte kozijnen.

Heb je donkere muren en wil toch graag dat jouw kozijnen spreken? Kies dan voor witte kozijnen! Wanneer je kiest voor zwarte kozijnen zullen deze kozijnen niet goed uitkomen. Wil je graag dat de kozijnen wegvallen? Kies dan wel voor zwarte kozijnen! Dit kan vooral een mooi effect geven wanneer je vanaf binnen naar buiten ver weg kan kijken. Dit maakt het uitzicht nog mooier.

De voordelen van witte kozijnen

Witte kozijnen kunnen in sommige interieurs voor een strak en netjes effect zorgen. Daarnaast wordt daglicht weerkaatst door de witte kleur. De kleur wit kan er daardoor voor zorgen dat de ruimte lichter lijkt.

Het nadeel van witte kozijnen

Het grootste nadeel van het gebruik van de kleur wit is dat je meer viezigheid ziet op wit. Het is daarom belangrijk dat de kozijnen goed schoongemaakt worden. Bij het kiezen van witte kozijnen hoef je natuurlijk niet te gaan voor spierwit. Er zijn ook verschillende tinten gebroken wit welke een mooi resultaat geven!

Voor welke materiaal kozijn kies jij?

Zoals eerder genoemd zijn kozijnen vooral gemaakt van hout, aluminium of staal. Houten kozijnen zijn gemakkelijk zelf te verven in een nieuwe kleur! De witte of zwarte verf breng je snel aan op jouw kozijnen. Zorg voordat je begint met schilderen wel voor de juiste voorbehandeling. Denk hierbij aan het schoonmaken, schuren en ontvetten van de kozijnen. Bovendien is het vaak nodig om eerst gebruik te maken van de juiste grondverf. Dan is het tijd om te kiezen voor de juiste verf! Wil je gaan voor een klassieke look? Kies dan voor hoogglans verf! Liever een meer moderne of industriële look? Dan is matte verf juist een geschikte keuze!

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over welke kleur kozijnen het beste past in jouw interieur? Of wil je graag informatie over welke verf het meest geschikt is voor het verven van jouw kozijnen? Neem contact op met onze klantenservice! Zij helpen je graag.

Reacties

Lees de reacties op Witte of zwarte kozijnen, wat maakt het verschil

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM