Over ons

24 september 2020
Verfcompleet.nl

Wil je je kamer ruimer uit laten komen met gebruik van verf? Lees dan snel deze blog voor de handigste verftechnieken en tips!  

Wil je je kamer ruimer laten ogen, maar vind je het moeilijk om de juiste kleur voor jouw kamer uit te kiezen? Dan is deze blog geschreven voor jou! Het kan best moeilijk zijn om de juiste kleuren voor je kamer uit te kiezen. Je moet de keuze maken tussen donkere of lichtere tinten, kies je voor een warme of juist wat koelere sfeer? En er komt nog meer bij kijken. Verfcompleet.nl Heeft handige tips opgeschreven over de juiste verftechnieken en kleurencombinaties. Op deze manier kun je voor verschillende kleuren/tinten kiezen, ben je al nieuwsgierig geworden? Lees deze blog dan snel verder, en kom erachter hoe je je kamer het ruimste kan laten lijken met behulp van deze handige verftechnieken en tips!  

Kleurencombinaties en verftechnieken om jouw kamer ruimer te laten lijken! 

 •  Gebruik een donkere kleur voor je kozijnen. Hierdoor worden de muren als het ware ‘teruggeduwd’ naar de achtergrond, waardoor je kamer groter lijkt.  
 • Heb je een lange, smalle gang? Maak een lijn tussen 2 kleuren. Het onderste deel verf je in een donkere kleur, en het bovenste gedeelte in een lichte kleur. Zo lijkt je gang ruimer.  
 • Bekijk welke muur in de kamer het meeste natuurlijk daglicht opvangt. Door die muur in een donkere kleur te verven, lijkt deze overdag lichter door het natuurlijke licht wat erop schijnt. Een lichte muur laat namelijk je kamer groter lijken.  
 • In een kleine ruimte kun je er het beste voor zorgen dat alle meubels dezelfde kleuren hebben, hier creëer je rust mee. Om nog meer rust te creëren kun je de meubels ook laten matchen met de kleur verf die je gebruikt hebt. Hierdoor zal je kamer groter lijken.  
 •  Als je 10 cm afstand houdt van het plafond tijdens het verven, en vervolgens de bovenste rand wit verft, dan lijkt je plafond hoger, waardoor je kamer ook groter lijkt. Dit werkt het beste met kleuren die sterk van het wit afwijken, denk hierbij aan donkere tinten zoals grijs.  

Gebruik lichte en koele kleuren 

Kleurgebruik heeft een grote invloed op het ruimtelijke gevoel in jouw kamer. Lichte kleuren reflecteren waardoor jouw kamer groter doet lijken. Overweeg kleuren als lichtgrijs, blauw, groen, violet of paars met een koele ondertoon. Voor kleine kamers kun je ook kleine prints gebruiken op je meubels of accessoires. Twijfel je over de beste kleuren voor jouw kamer? Laat je dan adviseren door één van de specialisten van verfcompleet.nl. 

De basis om je kamer ruimer te laten lijken is goede verlichting! 

Verlichting is ontzettend belangrijk! Naast dat verlichting een ruimer gevoel geeft, zorgt het natuurlijk ook voor sfeer. Zorg bijvoorbeeld dat er genoeg natuurlijk lichtval via je ramen binnenkomt en zorg voor de juiste verlichting in vorm van lampen. Om je lampen nog beter uit te laten komen kun je ook spiegels plaatsen, hierdoor verspreid je licht door de kamer. 

Laat jouw kamer groter lijken met behulp van bijpassende meubels  

Het klinkt misschien raar, maar bijvoorbeeld in een kleine woonkamer kun je het beste kiezen voor een klein aantal grote meubels, dan voor een groot aantal kleine meubels. Zo krijgt de kamer meer overzicht en lijkt je kamer minder gevuld. Zorg ook voor veel daglicht in je kamer, maak bijvoorbeeld geen gebruik van donkere gordijnen die het licht tegenhouden. Heb je wel gekozen voor donkere gordijnen, kijk dan of je ze gemakkelijk kunt wegwerken, zodat er alsnog meer dan genoeg licht binnenkomt. Wat ook handig is, is om multifunctionele meubels aan te schaffen voor in je kamer. Zo kun je bepaalde spullen netjes opbergen waardoor je ruimte bespaard in je kamer. Ook zie je vaak als iemand een smalle woonkamer heeft dat zij alle meubels langs de muur zetten om op deze manier meer loopruimte te creëren, als je hier wat minder om geeft, kun je door de meubels meer van de muur te zetten de woonkamer breder en knusser doen lijken. In plaats van het vol zetten van de muren kun je aparte zithoekjes te creëren. Door de meubels te laten zweven, lijken ze ook minder ruimte in te nemen. De juiste verftechnieken doen al wonderen, maar ook door te spelen met jouw meubels/inrichting kun je jouw kamer optisch groter laten lijken. 

Welke kleuren lijken kleiner? 

Hier noemen wij een aantal kleuren die je beter niet kunt gebruiken als je je kamer ruimer wilt laten lijken. Denk hierbij aan felle kleuren die jouw kamer juist kleiner laten lijken. 

 • Geel 
 • Kobaltblauw 
 • Bruin 
 • Oranje 
 • Rood 
 • Mosgroen 

Prachtige kleuren zijn het, maar je moet deze kleuren wel vermijden als je je kamer groter wilt laten lijken.  

Ruim je rommel op!  

Het klinkt misschien hard maar ruim je rommel op! Zoals wij al in een van onze tips hebben weggeven, multifunctionele meubelen zijn superhandig, hier kun je alles wat onnodig ruimte in beslag neemt in opbergen. Zo blijft je kamer netjes en opgeruimd.  

Ben je al helemaal enthousiast en wil je gaan beginnen met verven?  

Welke ruimte wil jij groter laten lijken? De specialisten van Verfcompleet.nl adviseren je graag over de juiste kleurencombinaties en verftechnieken. Neem snel een kijkje op de webshop en bekijk ons grote assortiment, wil je jouw verf morgen al binnen hebben? Geen probleem! Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! Heb je nog vragen over deze blog of over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op en laat één van onze specialisten jouw vraag beantwoorden. 

Reacties

Lees de reacties op Wil je je kamer ruimer uit laten komen met gebruik van verf? Lees dan snel deze blog voor de handigste verftechnieken en tips! 

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM