Over ons

24 januari 2022
Verfcompleet.nl

Wil je graag weer een fris kleurtje in huis, alleen heb je nog nooit geverfd? Dan is deze blog een must read voor jou! 

Heb je nog nooit een muur, plafond of een object geverfd? En ben je dit van plan? Onder het nom van, ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Dan is deze blog voor jou! Verfcompleet.nl vertelt je graag hoe je deze klus met beide handen kunt aanpakken. 

Stel je gaat een object verven en het materiaal is gemaakt van hout. Laten we dan beginnen bij het begin. Een belangrijke tip is vooral: werk in de juiste volgorde. De juiste volgorde bij het meeste schilderwerk is éérst ontvetten, daarna schuren en daarna verven. Vaak worden de eerste twee stappen andersom uitgevoerd, wanneer je de verkeerde volgorde gebruikt zal de verf minder goed hechten. En dat zou natuurlijk zonde zijn.  

Waarom moet je eigenlijk eerst ontvetten in plaats van schuren? De volgorde klinkt een beetje gek maar er zit altijd vet op het oppervlak dat je gaat verven. Wanneer je het oppervlak eerst gaat schuren en dan pas ontvetten, verspreid je het vet en vuil over, tussen en in het oppervlak tijdens het schuren.  Na het schuren kun je al het stof wegvegen met een borstel.  

Muren en plafond verven 

Wanneer je voor het eerst gaat verven adviseren we je om te beginnen met vlakke oppervlaktes, bijvoorbeeld muren en plafonds. Als je met enkele tips rekening houdt, kun je makkelijk zelf je plafond en muren verven. Laten we beginnen met de materialen op een rijtje te zetten die nodig zijn voor het verven van jouw plafond en muren. 

Vooraf is het belangrijk dat je de kamer zo leeg mogelijk haalt, niets is fijner als voldoende werkruimte, we willen natuurlijk niet dat je ergens overheen struikelt.  

Controleer je oppervlaktes op oneffenheden. Wanneer er oneffenheden zichtbaar zijn kun je deze gladschuren of opvullen met muuropvuller. Wanneer je een muuropvuller gebruikt dan kun je de vuller stevig in het gat aandrukken en glad afwerken met een plamuurmes

Vervolgens kun je beginnen met het afplakken van alle randen met tape en het afdekken waar nodig met afdekfolie. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de ondergrond volledig stof, vet en vuil vrij is voor de beste hechting. Dit kun je doen met één van onze schoonmaakmiddelen. Wanneer je een lauw sopje aanmaakt en bijvoorbeeld een beetje van St. Marc verfreiniger daarbij toevoegt dan kun je daarmee de muren met een licht vochtige spons afwassen. 

Let op! Zijn je plafond en muren nog nooit eerder geverfd? Dan is het belangrijk dat je die eerst behandelt met voorstrijkmiddel. Voorstrijkmiddel zorgt ervoor dat de verf netjes aan de muur hecht. Hierdoor voorkom je dat er kleurverschillen of verfaanzetten zichtbaar zijn. Daarnaast voorkom je dat de verf van de muur gaat afbladderen, door voorstrijkmiddel aan te brengen wordt de zuigende werking van de muur opgeheven. Voorstrijkmiddel aanbrengen werkt bijna hetzelfde al muurverf aanbrengen.  

Ook kun je een primer aanbrengen voordat je gaat beginnen met verven. Een primer bevat dezelfde ingrediënten als andere verf. Je kunt een lichte primer voor lichte kleuren gebruiken en een donkere primer voor donkere kleuren. Wanneer je je muur voorbehandeld met een primer, heb je minder verflagen nodig als wanneer je geen primer gebruikt. Hierbij kun je denken aan twee verflagen in plaats van drie 

En nu gaan we beginnen met het verven van jouw plafond en muren. Volgende stappen kun je volgen voor het beste resultaat. Verf eerst de randen en hoeken van je plafond met een kwast. Vervolgens kun je met een verfroller het plafond gaan afnemen, verdeel de verf kruiselings en gelijkmatig en rol vervolgens uit in dezelfde richting. Best wel simpel toch? Tip! Om strepen te voorkomen is het handig om je verwarming uit te zetten. De beste schildertemperatuur ligt tussen de 10 en de 20 graden.  

Is het plafond af en wil je graag verder met de wanden? Ook hiervoor geldt dat je eerst de randen verft met een kwast. Vervolgens kun je met een roller lange banen trekken. Let op! Werk daarbij altijd 'nat in nat'. Doe je dit niet, dan krijg je kans op vlekken en strepen.  

Tip! Een veel gemaakte fout bij verven is dat je te hard drukt, dit is niet nodig. Wanneer je te hard drukt, heb je snel kans op vlekken en strepen. Verf daarom dus vanuit de losse hand voor het mooiste resultaat.  

Klaar met verven? Mocht je je rollers en kwasten graag willen bewaren? Dan kun je deze schoonmaken met een kwastenreiniger. Wanneer je de kwasten schoongemaakt hebt en je ze binnenkort weer wilt gebruiken, kun je ze bewaren in een bakje met water. De resten van de kwastenreiniger en verf kun je brengen bij het klein chemisch afval (kca) bij jou in de buurt. Wil je graag meer weten over het reinigen van je rollers en kwasten? Ook daarover hebben we een uitgebreide blog over hoe je het beste je kwasten kunt reinigen. 

Objecten verven 

Wil je graag objecten verven? Dan is het handig als je vooraf uitzoekt van welk materiaal het object is gemaakt en aan de hand daarvan weet je welke verf je moet gebruiken en/of dat het object voor behandeld moet worden. Op de blogpagina van verfcompleet.nl vind je alle informatie, tips en technieken per project of object.  

De specialisten van verfcompleet.nl geven graag antwoord op al jouw vragen 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Aarzel niet om even contact met ons op te nemen. Verfcompleet.nl heeft een divers aanbod aan verfartikelen voor jouw verfklus! Neem snel een kijkje op de webshop en bekijk ons grote assortiment. Wil je jouw verfartikelen morgen al in huis hebben? Geen probleem! Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM