Over ons

8 oktober 2020
Verfcompleet.nl

Welke verf moet ik gebruiken als ik metaal ga verven?

Het kan voorkomen dat je voorwerpen van metaal gaat schilderen. Het is belangrijk dat je dan gebruik maakt van de juiste verf. Je wilt natuurlijk niet dat je binnen een jaar weer alles opnieuw moet verven. Daarom geeft Verfcompleet.nl jou de tips én tricks voor het verven van metaal. Metalen objecten komen zowel binnen als buiten voor. Als je metaal niet goed behandeld, kan dit snel gaan roesten. Kies je voor roest vast staal, dan is deze kans een stuk minder groot. Metaal gaat roesten wanneer het voor een langere periode blootgesteld wordt aan verschillende weersomstandigheden. Daarom raden wij altijd aan om metaal dat buiten staat, te beschermen met een hoes. Metalen onderdelen kun je vaak terugvinden in buitentafels, buitenstoelen, lounge set, hekwerken en garagedeuren. Metalen objecten die binnen staan, verroesten vaak minder snel. Toch is het verstandig om deze objecten te behandelen. Binnen is metaal vaak verwerkt in radiatoren of diverse meubels.

Volg de volgende stappen, voor het perfecte eindresultaat

Zoals al eerder gezegd, zullen metalen objecten binnen minder sneller roesten dan metalen objecten buiten. Maar dat maakt het niet minder belangrijk om de juiste behandeling toe te passen. Doordat metaal beïnvloed wordt door de verschillende weersomstandigheden en zo dus ook de tempratuur binnen, kan metaalverf gaan bladderen. Het is natuurlijk belangrijk om het object in een stofvrije ruimte te behandelen. Dit stappenplan kun je gebruiken voor het verven van metaal voor binnen en buiten. Wanneer je deze stappen volgt, weet je zeker dat je straks trots kunt zijn op het eindresultaat.

  1. Zorg dat oude verf verwijderd is, door gebruik te maken van een schuurmachine of schuurpapier met een fijne korrel. Gebruik een grove korrel wanneer er veel roest op het object zit. Dit moet helemaal verwijderd zijn voordat je begint met verven.
  2. Reinig het object met schoonmaakmiddel.
  3. Om ervoor te zorgen dat de verf goed aan het object hecht, is het belangrijk dat je deze eerst behandeld met een primer. Het is verstandig om nu al te kiezen voor een donkere of lichte kleur, afhankelijk van wat de eindkleur gaat zijn, zodat de verf goed dekkend is. De primer breng je twee keer aan, op de verpakking van de verf staat duidelijk omschreven hoe lang de verf moet drogen tussen het aanbrengen van de twee lagen.
  4. Vervolgens breng je de door jou gekozen aflak voor metaal aan. Bij Verfcompleet.nl heb je de keuze uit Wijzonol Zijdeglans en Wijzonol Hoogglans. Beide soorten verf zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Hierdoor kun je de kleur laten matchen bij jouw interieur. Ook van de aflak breng je minimaal twee lagen aan. Zorg dat de verf goed kan drogen, voordat je weer gebruik gaat maken van het object.

Voor kleine objecten kun je het beste een van onze verfkwasten gebruiken. Heeft het object een groot oppervlak? Dan is een verfroller een verstandige keuze, hoeken en moeilijk bereikbare plekken kun je het beste met een kwast doen. De kwast met gebogen penseel kan dan goed van pas komen!

Klaar met verven?

Is het hele object geschilderd en heb je al deze stappen gevolgd? Dan ben je vast trots op het eindresultaat! De verf die je over hebt kun je bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten kun je laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken.

Reacties

Lees de reacties op Welke verf moet ik gebruiken als ik metaal ga verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM