Over ons

8 oktober 2020
Verfcompleet.nl

Hoe kan ik het beste metaal verven? 

Als je metaal gaat verven is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste verf! Verfcompleet.nl vertelt je graag alle do’s and dont’s wat betreft metaal verven. Als je de verkeerde verf gebruikt, dan heb je er namelijk ook minder lang plezier van en moet je na een jaar weer opnieuw verven. Als je metaal niet goed onderhoudt, dan kan dit gaan roesten. Zowel voor binnen als voor buiten, voor metalen objecten is tijdig onderhoud erg belangrijk! Heb je een roest vast staal object? Dan is de kans kleiner dat deze gaat roesten, maar staan jouw metalen objecten buiten? Denk hierbij aan tuinmeubels, hekwerken of garagedeuren. Dan worden ze blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en moeten ze wel tegen een stootje kunnen. Door een beschermlaag op jouw metalen object te verven voorkom je roest en krassen op jouw metalen object. Voor metaalobjecten binnen kun je denken aan bijvoorbeeld deurposten en radiators die te kampen krijgen met temperatuurwisselingen waardoor tijdig onderhoud ook om de hoek komt kijken. 

Voor het perfecte eindresultaat kun je de volgende stappen volgen 

Zoals al eerder gezegd, zullen metalen objecten binnen minder sneller roesten dan metalen objecten buiten. Toch is tijdig onderhoud belangrijk! Door temperatuurwisseling kan de verf van jouw metalen objecten binnen gaan bladeren en metalen objecten die buiten staan kunnen gaan roesten vanwege het wisselvallige weer. Met onderstaande stappen kom je gegarandeerd al heel ver met het voorbehandelen en verven van jouw metalen object! 

  • Verwijder oude verf door gebruik te maken van een schuurmachine of schuurpapier met een fijne korrel. Gebruik een grove korrel wanneer er veel roest op het object zit. Dit moet helemaal verwijderd zijn voordat je begint met verven. 
  • Zit er roest op jouw metalen object? Verwijder de roest dan met een staalborstel zo schuur en krab je de roest eraf. 
  • Reinig het object met schoonmaakmiddel. Het metaal moet stof en vet vrij zijn. 
  • Om ervoor te zorgen dat de verf goed aan het object hecht, is het belangrijk dat je deze eerst behandeld met een primer. Het is verstandig om nu al te kiezen voor een donkere of lichte kleur, afhankelijk van wat de eindkleur gaat zijn, zodat de verf goed dekkend is. De primer breng je twee keer aan, op de verpakking van de verf staat duidelijk omschreven hoe lang de verf moet drogen tussen het aanbrengen van de twee lagen. 
  • Vervolgens breng je de door jou gekozen aflak voor metaal aan. Bij Verfcompleet.nl heb je de keuze uit Wijzonol Zijdeglans en Wijzonol Hoogglans. Beide soorten verf zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Hierdoor kun je de kleur laten matchen bij jouw interieur. Ook van de aflak breng je minimaal twee lagen aan. Zorg dat de verf goed kan drogen, voordat je weer gebruik gaat maken van het object. 

Gebruik goede kwaliteit kwasten en rollers voor een merkbaar beter resultaat. Voor kleine objecten kun je het beste een van onze verfkwasten gebruiken. Heeft het object een groot oppervlak? Dan is een verfroller een verstandige keuze, hoeken en moeilijk bereikbare plekken kun je het beste met een kwast doen. De kwast met gebogen penseel kan dan goed van pas komen! Wil je voor in de toekomst roestvorming voorkomen? Breng dan een roestwerende primer aan op jouw metalen object. 

Is het hele object geschilderd en heb je al deze stappen gevolgd? Dan ben je vast trots op het eindresultaat! De verf die je over hebt, kun je bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten kun je laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken. 

Ben je al klaar met verven of wil je graag gaan beginnen met verven na het lezen van deze blog? 

Wil je zo snel mogelijk aan de slag? Kijk dan snel op onze webshop voor alle benodigdheden. De webshop van Verfcompleet.nl is dé aangewezen partner. Bestel vandaag nog vóór 16:00 uur jouw verf, primer en kwasten in de webshop van Verfcompleet.nl en je hebt het de volgende dag al in huis! Zoek je daarbij nog tips van een professional? Neem dan contact op met één van de experts van Verfcompleet.nl, wij helpen je graag. 

Reacties

Lees de reacties op Welke verf moet ik gebruiken als ik metaal ga verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM