Over ons

7 januari 2021

Welke verf kan ik het beste in mijn keuken gebruiken?

Het is natuurlijk mogelijk om jouw keuken met normale verf te verven. Maar als je achter het fornuis of de spoelbak gemakkelijk wilt schoonmaken, dan adviseren wij afneembare verf. Maar welke verf is afneembaar en dus geschikt voor in de keuken? Verfcompleet.nl vertelt het je in deze blog.

Zijn er ook andere mogelijkheden dan verf in de keuken?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld tegels of een RVS plaat op de keukenmuur te bevestigen. Dit is duurzaam en makkelijk te reinigen. Heb je gekookt en zijn er een aantal spetters tegen de muur achter het fornuis gekomen? Pak dan lauwwarm water en voeg daar wat allesreiniger aan toe. Met een schoon doekje kun je de achterwand afnemen en zijn de spetters zo verdwenen. Zorg wel dat je dit direct doet, wacht je daar te lang mee dan drogen de spetters op en zullen deze lastiger te verwijderen zijn. Wil je een strakkere uitstraling? Kies dan voor verf!

Welke verf kan ik gebruiken voor de wanden en muren in de keuken?

Het is verstandig om verf van kwaliteit te gebruiken. Liever één keer wat meer geld kwijt, dan de keuken met twee jaar weer opnieuw te moeten verven. Daarnaast is de kans op vervuiling veel groter in de keuken, dan bijvoorbeeld in de slaapkamer. Daarom raden wij aan goede scrobvaste muurverf te gebruiken die makkelijk te reinigen is en geen vlekken of ander vuil achterlaat. Sikkens heeft een scrobvaste muurverf in de collectie. Ben je van plan om de muur achter de spoelbak ook te verven, zorg er dan voor dat de verf die je gebruikt bestand is tegen water en vet.

De muurverf die het makkelijkst te reinigen is Sikkens Alpha Rezisto Mat, deze verf is:

  • Extreem vlekafstotend
  • Uitstekend reinigbaar van vlekken en goed bestand tegen zwarte strepen van schoenen
  • Niet opglanzend na reinigen
  • Zeer schrobvast (klasse 1 volgens DIN EN 13300)
  • Decontamineerbaar
  • Oplosmiddelvrij

Dit is een sterke muurverf die zich makkelijk laat reinigen en waar geen vuil aan hecht.

Kies de kleur die past bij jouw interieur

De verf is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. Kies de kleur die past bij jouw interieur, op deze manier kun je jouw keuken laten matchen met bijvoorbeeld de stoelen van de eettafel. Hoe leuk is dat?! Met een blanke lak kun je de muren en wanden afwerken. Op deze manier weet je zeker dat jouw keuken extra beschermd is tegen vuil.

Bekijk ons assortiment voor allerlei soorten verf en andere benodigdheden. Succes!

Reacties

Lees de reacties op Welke verf kan ik het beste in mijn keuken gebruiken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM