Over ons

29 januari 2021
Verfcompleet.nl

Welke verf kan ik het beste in de badkamer gebruiken?

Ben je van plan om de muren of het plafond opnieuw te verven in de badkamer? Het verven van de badkamer kan ervoor zorgen dat deze er weer als nieuw uit ziet! Toch is het bij het verven van de badkamer wel belangrijk dat je kiest voor de juiste verf. In deze blog vertelt Verfcompleet.nl je meer over hoe je het verven van de badkamer moet aanpakken!

Moet ik schimmelwerende verf gebruiken voor de badkamer?

De badkamer is één van de vochtigste plekken in het huis. Hier ontstaat dan dus ook gemakkelijk schimmel. Om deze reden is het sowieso belangrijk om te kiezen voor een verf die bestand is tegen vocht en waterdamp doorlatend is. Een voorbeeld van een waterdamp doorlatende verf is de Sikkens Alphatex SF.

Naast waterdamp doorlatend kan een schimmelwerende verf ook een uitkomst zijn. Bij het gebruik van reguliere verf kan water zich gemakkelijk ophopen. Deze verf houdt dit tegen. Een voorbeeld van schimmelwerende verf is de Sikkens Alpha Humitex SF.  

Andere verfsoorten die geschikt zijn voor het verven van de badkamer zijn:

Hoe moet ik de verf in de badkamer aanbrengen?

Wanneer je de juiste verf hebt gekozen voor de badkamer is het natuurlijk belangrijk om de verf op een goede manier aan te brengen. Begin bij het goed schoonmaken van de badkamer. Zit er al een oude verflaag op die voorzien is van schimmel? Zorg dan dat deze eerst goed verwijderd wordt.

Je wilt natuurlijk dat jouw badkamer meubels, vloer en plinten netjes blijven tijdens het schilderen. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van afplaktape en afdekfolie. Op deze manier ben je er zeker van dat alles goed beschermd is.

De laatste stap voordat je begint met schilderen is het aanbrengen van een goede primer. Op deze manier blijft de verflaag erna het beste zitten.

En dan? Schilderen maar!

Na het aanbrengen van de primer ben je klaar om te gaan schilderen! Breng je meerdere lagen verf aan? Zorg dan dat je de lagen tussendoor goed laat drogen voor het beste resultaat.

Wil je graag nog meer informatie over welke verf jij het beste kunt gebruiken voor het schilderen van jouw badkamer? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag!

Reacties

Lees de reacties op Welke verf kan ik het beste in de badkamer gebruiken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM