Over ons

24 september 2020
Verfcompleet.nl

Welke kleur verf kan ik gebruiken om mijn kamer ruimer te laten lijken?

We weten allemaal dat je met verf veel kunt bereiken en kunt spelen om ruimtes optisch groter te laten lijken. Heb je een kleinere kamer in huis die je graag ruimer wilt laten lijken, dan geeft Verfcompleet.nl je dé tips en tricks. Misschien ben je wel kleiner gaan wonen of ben je nieuw op de woningmarkt en heb je nog niet het budget om het huis van je dromen te kopen, dan kunnen sommige kamers qua ruimte misschien tegenvallen. Het is natuurlijk belangrijk dat je genoeg kamers en ruimte in huis hebt om al jouw spullen op te bergen, maar wist je ook dat je een kamer optisch groter kunt laten lijken door gebruik te maken van verschillende kleuren? Een kleine kamer betekent niet dat deze per definitie afgeschreven is. Je kunt met gebruik van kleur en meubels de kamer optimaal benutten.

Dé tips om een kleine kamer groter te laten lijken met gebruik van verf

De kleur die je gaat gebruiken is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je wilt gaan verven. Voor een badkamer is het mooi om wat koelere en lichte kleuren te gebruiken, terwijl je in een slaapkamer misschien juist meer warmte wilt creëren. Je kunt dan het beste kiezen voor meer donkere kleuren. Maar maakt een donkere kleur de kamer dan niet juist kleiner? Niet wanneer je deze tips toepast:

  • Bekijk welke muur in de kamer het meeste natuurlijk daglicht van het raam opvangt. Door die muur in een donkere kleur te verven, lijkt deze overdag lichter door het natuurlijke licht wat er op schijnt.
  • Begin met verven ongeveer 10 cm vanaf het plafond. Door de bovenste rand wit te verven lijkt het plafond hoger, waardoor de kamer groter lijkt. Dit werkt het beste met kleuren die sterk van het wit afwijken.
  • Wanneer je een hele smalle gang hebt, dan kun je de ruimte onderbreken door een donkere kleur aan het uiteinde te gebruiken. Dit trekt dan de aandacht en daardoor lijkt de gang minder lang. Ook kun je ervoor kiezen om een de muur in twee delen te verdelen. Het onderste deel verf je in een donkere kleur en het bovenste gedeelte in een lichte kleur. Zo lijkt het bovenste gedeelte van de gang groter.
  • In een kleine ruimte kun je het beste kiezen voor zo min mogelijk verschillende kleuren meubels. Om nog meer rust te creëren kun je de meubels ook laten matchen met de kleur verf die je gebruikt hebt. Dit zorgt voor eenheid en rust en maakt de ruimte optische groter.
  • Door een donkerdere kleur voor de kozijnen te kiezen creëer je contrast en worden de muren teruggedrongen naar de achtergrond, hierdoor lijkt de kamer groter.

Dé tips om een kleine kamer groter te laten lijken door te spelen met de meubels

Niet alleen het gebruik van kleuren kan ervoor zorgen dat een kleine kamer groter lijkt. Ook door te spelen met de meubels en deze op de juiste plek in huis te zetten, kun je een kleine kamer optisch groter laten lijken.

  • Zorg voor veel daglicht, maak dus geen gebruik van donkere gordijnen die het licht tegenhouden. Heb je wel gekozen voor donkere kozijnen, zorg er dag voor dat je ze goed kunt wegwerken.
  • Je ziet vaak dat mensen die een smalle woonkamer hebben, alle meubels langs de muur zetten om op deze manier meer loopruimte te creëren. Door de meubels meer van de muur te zetten en aparte zithoekjes te creëren lijkt de woonkamer breder en knusser. Door de meubels te laten zweven, lijken ze ook minder ruimte in te nemen.
  • Kies voor verschillende vormen en hoogtes qua meubels, om het interieur te onderbreken. Multifunctionele meubels waar je iets in op kunt bergen, zijn natuurlijk super handig.
  • Afhankelijk van de vorm van jouw woonkamer kun je de vloer zo leggen dat deze groter lijkt. Heb je een smalle diepe woonkamer, dan leg je de vloer in de breedte. Heb je een kleine en ondiepe woonkamer, dan kun je de vloer beter in de lengte laten leggen zodat deze langer lijkt.
  • Je verwacht het misschien niet, maar in een kleine woonkamer kun je het beste kiezen voor een aantal grote meubels, dan voor meerdere kleine meubels. Zo creëer je meer overzicht en rust.

Genoeg manieren dus om een ruimte in je woning optisch groter te laten lijken. Door te spelen met verf en de manier waarop je de ruimte inricht kun jouw interieur zo inrichten dat je hier helemaal gelukkig van wordt. Succes!

Reacties

Lees de reacties op Welke kleur verf kan ik gebruiken om mijn kamer ruimer te laten lijken?

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM