Over ons

24 augustus 2020
Verfcompleet.nl

Wat kan ik allemaal met krijtverf?

Bij krijtverf denk je misschien gelijk aan die zwarte verf waar je met een krijtje op kunt schrijven en dit vervolgens met een vochtig doekje weer schoon kunt maken. Tegenwoordig is krijtverf zoveel meer dan dat en kun je het op verschillende ondergronden aanbrengen. Krijtverf is een matte poederachtige verf, waarmee je een streep achtig effect op muren of meubels kunt aanbrengen. Je kunt er een mooie vintage look mee creëren door gebruik te maken van een grove kwast en wanneer je gebruik maakt van een speciale verfroller geef je de muur of het meubel juist een strakke en moderne uitstraling. Verfcompleet.nl heeft de krijtverf van Pure by Flexa ColorLab® in het assortiment. Deze krijtverf is in talloze kleuren te verkrijgen, waarmee je je interieur een hele nieuwe uitstraling kan geven.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik aan de slag ga met krijtverf?

Voordat je begint met verven, is het belangrijk dat je het object dat je gaat verven goed voorbehandeld. Om de verf goed te laten hechten, is het belangrijk dat je deze vooraf goed schuurt. Heb je het oppervlak al een keer eerder geverfd, dan is het belangrijk dat je de oude verflaag er afschuurt. Als laatste schuur je het oppervlak nog een keer met een fijne korrel. Je maakt het oppervlak stof vrij en neemt hem nogmaals af met een licht vochtig doekje. Nu ben je klaar om te gaan verven. Plak alles wat je niet gaat verven af met speciale tape en verwijder deze direct weer al je klaar bent. Wanneer je nog een laag aanbrengt, dan breng je opnieuw de tape aan. Als de verf al gedroogd is en je gaat dan pas de tape verwijderen, dan kan het zijn dat je beschadigingen maakt.

Hoe creëer ik het mooiste resultaat met krijtverf?

Voordat je gaat beginnen met verven, is het belangrijk dat je het oppervlak ontvet met een speciale ontvetter. Je zult merken dat het dan gemakkelijker is om de krijtverf aan te brengen. De verf is op waterbasis en daardoor geurloos, waardoor je je meubels prima binnen kunt verven zonder dat je last hebt van de geur. Ook droogt de verf snel, waardoor je binnen no-time een tweede laag verf kunt aanbrengen voor een zo goed mogelijk dekkend resultaat. Gebruik een kwast voor een speelser effect, wil je juist een strakke look creëren, dan kun je het beste voor een verfroller gaan. De randen kun je verven met een dunne kwast om beschadigingen te voorkomen.

Na het verven

Ben je klaar met de schilder klus en heb je al deze stappen gevolgd? Dan ben je vast trots op het eindresultaat! De verf die je over hebt, kun je bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten en rollers kun laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken.

Waar kan ik krijtverf op aanbrengen?

Krijtverf kun je op veel verschillende ondergronden aanbrengen, zoals onbewerkt of geverfd hout, fineer, behang, stucwerk, beton, steen, Mdf, underlayment en ander plaatmateriaal zoals, terracotta, potten, canvas, karton en papier, metaal en meer. Hierbij kun je denken aan muren, meubels en andere accessoires.

Tijd om te beginnen!

Heb je de juiste benodigdheden al in huis? Dan is het nu tijd om te beginnen met het verven! De benodigde producten nog niet in huis? Bestel ze dan snel in onze webshop! Voor 16:00 uur besteld, is morgen al in huis!

Reacties

Lees de reacties op Wat kan ik allemaal met krijtverf

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM